Home Huizen bouwen Gezonde kanten voor hamburgers en hotdogs – 15 beste ideeën

Gezonde kanten voor hamburgers en hotdogs – 15 beste ideeën

0
Gezonde kanten voor hamburgers en hotdogs – 15 beste ideeën


Hamburgers en hotdogs zijn klassieke troostmaaltijden waar velen van ons naar hunkeren, vooral tijdens buitenbijeenkomsten en zomerse kooksessies. Als je op zoek bent naar gezonde kanten voor hamburgers en hotdogs, dan heb ik een lijst met 15 gezonde opties voor je!

zuidwestelijke burger met guacamole pepers korianderkaas pico de gallo

Je kunt je burger of hotdog gemakkelijk in balans brengen met een aantal smakelijke en voedzame bijgerechten. Neem een ​​pauze van die klassieke burgerkant, zoals frietjes of aardappelsalade en probeer enkele van deze beste bijgerechten voor een gezonde aanvulling op uw zomerse kooksessie! Je zult waarschijnlijk een paar nieuwe favoriete dingen om te eten uit deze lijst vinden!

Tot in de perfectie verkoold en gekruid met een vleugje boter en je favoriete kruiden, is gegrilde verse maïs een fantastische aanvulling op elke barbecuemaaltijd.

Licht, verfrissend en gemakkelijk te bereiden: een komkommersalade met rode ui en dille zorgt voor een heerlijke knapperigheid.

zoete aardappel gebakken en dipsaus op plaat

Verruil gewone frietjes voor deze knapperige, in de oven gebakken zoete frietjes die niet alleen gezonder zijn, maar ook boordevol smaak, zodat ze een winnende combinatie vormen voor een burger- en hotdogavond. Zoete aardappelen zijn een geweldige optie voor het maken van klassieke bijgerechten met een gezondere twist.

Een quinoasalade met kerstomaatjes, komkommers en een pittige dressing zit boordevol eiwitten en vezels en voegt een heerlijk vleugje verfijning toe aan uw maaltijd. Deze salade is heerlijk in combinatie met kalkoenburgers.

gegrilde ananassperen op witte plaat

Een schijfje gegrilde ananas is een heerlijk bijgerecht en geeft een vleugje tropische zoetigheid aan je burger of hotdog. Je kunt het ernaast eten of zelfs als topping op de burger.

Dit is zeker geen klassiek bijgerecht, maar deze zijn populair geworden bij mensen die op zoek zijn naar gezondere opties. Stil je verlangen naar pittige smaken met bloemkoolbuffelhapjes. Ze zijn een geweldig alternatief voor traditionele, pittige kippenvleugels.

Licht gekruid en gegrild, courgette is een heerlijk, caloriearm bijgerecht dat rijk is aan vitamines. Gemakkelijke kanten zoals gegrilde groenten zijn een van de beste kanten die je kunt maken tijdens een kookpartijtje!

close-up van watermeloensalade met feta, bosbessen en munt

Blijf verfrist met een watermeloenfruitsalade met fetakaas, munt en een scheutje balsamicoreductie. Dit geweldige bijgerecht is gezond en een echte zomerse smaak.

Boerenkoolchips zijn een voedzaam alternatief voor traditionele chips en vormen een knapperige, schuldvrije snack waar je naast je maaltijd van kunt genieten. Deze geweldige optie is superlicht en het perfecte bijgerecht om de calorieën laag te houden tijdens een burgeravond.

Verruil de traditionele romige koolsalade voor een gezondere broccolisla met een romige Griekse yoghurtdressing en rode uien voor een heerlijke crunch. Het hele gezin zal dol zijn op deze traditionele koolsaladeruil!

spiesjes met mozzarellaparels, bosbessen en basilicum

11. Caprese-spiesjes

Verse mozzarella en basilicumblaadjes op spiesjes met tomaten, meloen of bosbessen en besprenkeld met balsamicoglazuur creëren een smakelijk en elegant bijgerecht. We hebben een leuke bosbessen caprese spiesje recept dat ook een geweldige kant zou zijn!

Gemarineerde en gegrilde champignons bieden een vlezige umami-smaak die good is voor hamburgerliefhebbers. Je kunt deze ernaast eten of als topping gebruiken.

Zoete aardbeien, knapperige amandelen en een lichte vinaigrettedressing maken deze salade een perfecte match voor je gegrilde favorieten. Dit is een geweldige aanvulling op een zomerse maaltijd zoals een hotdog of sappige burger.

Een kleurrijke, hartige dip die goed previous bij verse groenten of volkoren pitabroodje, geroosterde rode paprikahummus is een gezonde keuze. Groenten zoals groene paprika’s en worteltjes zijn good om te dippen, als bijgerecht of als voorgerecht bij je hoofdgerecht.

pasta primavera in witte kom

Pasta primavera met veel groenten is een heerlijk en vullend bijgerecht voor je hamburgers of hotdogs en een gezond alternatief voor zwaardere bijgerechten zoals macaronisalade.

Vergeet niet dat je, terwijl je van deze gezonde kanten geniet, ook kunt kiezen voor magere hamburgers of hotdogs, zoals kalkoen of een vegetarische burger, om je maaltijd nog evenwichtiger te maken. Vergeet bovendien niet om rustig aan te doen met de specerijen. Overweeg lichtere opties zoals tzatziki-saus in plaats van Spaanse peper kaas en andere zwaardere toppings en overweeg volkorenbroodjes voor een additional dosis voeding.

Dus, de volgende keer dat je hamburgers en hotdogs grilt, combine en match je deze kanten om een ​​goed afgeronde, heerlijke en schuldvrije maaltijd te creëren waar zowel je smaakpapillen als je lichaam je dankbaar voor zullen zijn.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here