Home Technische gadgets voor thuis Mickey zal vrij zijn! | Hackaday

Mickey zal vrij zijn! | Hackaday

0
Mickey zal vrij zijn!  |  Hackaday


Het einde van het jaar brengt feestvreugde en een vooruitblik op het nieuwe jaar met zich mee. Voor degenen met interesse in intellectueel eigendom en het publieke domein is er nog iets leuks aan de hand, need elke 1 januari komt er een nieuwe oogst aan werken in het publieke domein.

We zullen overdag naar de bredere oogst kijken, maar dit jaar is het grote verhaal dat Mickey Mouse, wiens eerste optreden in 1928 was Stoomboot Willie, is om zijn beurt te krijgen om van het auteursrecht te worden ontheven. (Jennifer Jenkins) van het Centre for the Research of the Public Area van Duke College, gebruikt Mickey’s aanstaande vrijlating om een ​​kijkje te nemen in de wetgeving rond zo’n goed beschermd werk.

Mickey heeft misschien wel de grootste symboliek van alle intellectuele eigendommen als het gaat om auteursrechtvoorwaarden, en is de reden geweest voor de opeenvolgende succesvolle pogingen van de Disney Company om de auteursrechtvoorwaarden te verlengen. Nu staat zelfs hun bereik op het punt ten einde te komen, maar pas op als je hem in je werk gaat gebruiken, need de Mickey die het publieke domein betreedt is een vroeg uitje, zonder handschoenen of de kleuren en ogen van zijn latere incarnaties. Bovendien heeft Disney een reeks handelsmerken om zich heen. Het stuk is interessant om te lezen terwijl het door dit doolhof navigeert, en maakt een aantal waardevolle punten over auteursrecht en het publieke domein.

Afgelopen jaar, we verwelkomden Fritz Lang’s Metropolis naar het publieke domein. Als je dit in 2023 leest, geloven we dat we een headerafbeelding hebben gebruikt met de Mickey uit 1928 vallen onder de doctrine van redelijk gebruik.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here