Home Huizen bouwen Cranberry-kersttaart – mevrouw Blissful Homemaker

Cranberry-kersttaart – mevrouw Blissful Homemaker

0
Cranberry-kersttaart – mevrouw Blissful Homemaker


dec

18

Het makkelijkste kerstdessert! Deze cranberry-kerstcake heeft een scherpe cranberrysmaak gecombineerd met een zoete, boterachtige smaak. Het is zacht, licht en de perfecte aanvulling op de kerstdesserttafel.

Cranberry-kersttaart in een ronde taartvorm

Ik neem deel aan het Amazon Providers LLC Associates Program, een partneradvertentieprogramma dat is ontworpen om ons een manier te bieden om vergoedingen te verdienen door te linken naar Amazon.com en aangesloten websites. Bedankt voor uw steun om deze website draaiende te houden!

Hoewel hij met slechts zes ingrediënten is gemaakt, is deze cranberrycake er een waar iedereen een dubbele portie van wil. Dit komt omdat met verfrissende uitbarstingen van verse veenbessen in elke hap, het een cake is die licht maar rijk van smaak is. Maak het van tevoren en bespaar jezelf de keukentijd, of verdubbel het op zijn minst en deel het uit aan de buren als een vriendelijk etenscadeau. Deze cranberry-kersttaart is ideal voor elke gelegenheid.

Ik vind het heerlijk om dit recept te verdubbelen en deze cake erin te bakken ronde wegwerp aluminium pannen met deksels voor het geven van geschenken. Om het gemakkelijk uit de pannen te kunnen halen, gebruik ik graag de taartvormen met bakpapier.

Waarom je het recept geweldig zult vinden

Smaak: heerlijk zure veenbessen met een boterachtige caketextuur waar iedereen van houdt.

Makkelijk te maken Met slechts een handvol ingrediënten is deze cranberrycake gemakkelijk samen te stellen en er zijn geen additional boodschappen voor nodig.

Veelzijdig: het is een smakelijk recept zoals beschreven, maar er zijn ook veel manieren om de taart te variëren op foundation van je persoonlijke voorkeuren.

Ingrediënten

 • Eieren: probeer uw eieren op kamertemperatuur te laten komen voordat u ze klopt.
 • Suiker: gewone witte suiker mengt hier het beste met het cakebeslag.
 • Ongezouten boter: laat je boter zacht worden op kamertemperatuur, zodat deze het beste met de eieren mengt. Je wilt niet dat het gesmolten wordt, omdat er dan een andere textuur ontstaat, alleen maar verzacht.
 • Vanille-extract: aangezien er zo weinig ingrediënten zijn, geldt: hoe hoger de kwaliteit van uw vanille, hoe beter de smaak doorkomt.
 • Bloem voor alle doeleinden: zeef je bloem eerst zodat er geen klontjes achterblijven en je gelijkmatig kunt meten.
 • Verse veenbessen: je kunt bevroren veenbessen gebruiken als je dat hebt, maar zie de opmerkingen hoe je ze het beste kunt verwerken.
Cranberry-kersttaart in twee ronde aluminium pannen die zijn bekleed met perkamentpapier, geplaatst op een vakantietafelkleed

Variaties

Omdat deze cranberry-kersttaart zo eenvoudig is, zijn er talloze manieren om ermee te variëren! Probeer een van de volgende ideeën als je de smaak wat wilt veranderen.

Bosbes: natuurlijk werken bosbessen gemakkelijk in de plaats van veenbessen en geven ze een geheel nieuwe smaak. Dit is heerlijk in de zomermaanden, wanneer de bosbessen overvloedig aanwezig zijn en zo rijk van smaak zijn.

Noten: voeg een beetje crunch toe aan de cranberrycake door wat gehakte pecannoten of amandelen door het beslag te mengen.

Smaakstof: het toevoegen van wat sinaasappel- of amandelextract kan een kleine aanpassing zijn, maar wel één die een hoop smaak met zich meebrengt.

Topping: Eventueel kun je de bovenkant bestrooien met gezeefde poedersuiker voor een additional zoete toets.

Suggestions voor succes

Het kloppen van de eieren – Er zit geen baking soda of bakpoeder in de cranberry-kersttaart. Om dit tegen te gaan, moet je de eieren gedurende een langere periode (ongeveer 7 minuten) kloppen tot ze bijna ingedikt zijn. Dit fungeert als rijsmiddel en geeft de cake zijn luchtige textuur.

Veenbessen – Verse veenbessen werken het beste in het recept. Als u echter een heleboel bevroren exemplaren heeft, kunt u deze ook gemakkelijk gebruiken. Laat ze 5-10 minuten op het aanrecht staan ​​voordat je ze erdoor mengt. Als je ze volledig bevroren mengt, wordt het beslag laborious en wordt de textuur aangetast. Als je ze er echter door mengt zodra ze ontdooid zijn, kleur je het beslag roze en geven de veenbessen niet die “pop” frisheid waar deze cake om bekend staat.

De korst – Je zult merken dat er geen glazuur of topping op de cranberry-kersttaart zit. Hoewel je gemakkelijk een crumble-topping kunt toevoegen, is dit niet nodig. Zoals geschreven vormt zich tijdens het bakken een korst bovenop de cake. Deze korst heeft een heerlijke kruimelige, boterachtige textuur en zorgt ervoor dat er geen glazuur nodig is.

Hoe de ingrediënten te roeren – Je gebruikt een elektrische mixer om de eieren te kloppen. Als het echter om het toevoegen van de veenbessen gaat, gebruik dan een houten lepel om ze erin te vouwen. Dit is om ervoor te zorgen dat ze niet barsten tijdens het roeren.

Hoe bewaar je het? – Deze cranberrycake kun je het beste licht afgedekt op kamertemperatuur bewaren. Als je het goed bedekt, heeft de bovenkant niet dezelfde textuur, dus een lichte verpakking is het beste. Zo blijft hij maximaal 3 dagen op het aanrecht staan. Je kunt de cranberrycake ook invriezen, maar laat hem onafgedekt op kamertemperatuur ontdooien als je wilt dat hij zijn vochtige textuur behoudt. Als je het in de koelkast bewaart, wordt de korst erboven vaak wat zachter en minder boterachtig.

Cranberry-kersttaart in twee ronde aluminium pannen die zijn bekleed met perkamentpapier, geplaatst op een vakantietafelkleed
Is het beter om te bakken met verse of bevroren veenbessen?

Zowel bevroren als verse veenbessen kunnen worden gebruikt in bakrecepten. Als je bevroren veenbessen gebruikt, ontdooi ze dan niet volledig voordat je ze mengt, omdat ze additional water aan het recept toevoegen en het beslag lichtroze kleuren. Laat ze in plaats daarvan slechts 5 minuten op het aanrecht staan ​​en meng ze erdoor. Zo zorgen ze er ook niet voor dat het beslag te koud wordt.

Hoe bak je met cranberries?

Om er zeker van te zijn dat de veenbessen je beslag niet verven, kun je ze eerst door de bloem halen voordat je ze door het beslag mengt, zodat de kleur niet uitloopt. Dit zorgt ervoor dat ze een vleugje kleur geven wanneer je bakproduct wordt gesneden.

Kan ik minder suiker gebruiken in cranberrycake?

Nee. Veenbessen zijn van nature erg scherp. Omdat er geen andere zoetstoffen in de cake zitten, is de vermelde suiker wat je nodig hebt om het recept een cakeachtige smaak te geven.

Cranberry Christmas Cake in vierkantjes gesneden op een witte snijplank

Cranberry-kersttaart

Vochtig, heerlijk en gemaakt met slechts 6 ingrediënten. Deze cranberry-kerstcake is een uitbarsting van verse cranberrysmaak, gemengd met een boterachtige, cakeachtige textuur in elke hap.

 • 3 Eieren
 • 2 Kopjes Suiker
 • 3/4 Beker Ongezouten boter Verzacht
 • 2 Theel Vanille-extract
 • 2 Kopjes Meel voor alle doeleinden
 • 12 Oz Verse veenbessen
 • Verwarm je oven voor op 350 graden. Klop de eieren met je mixer tot ze iets dikker zijn, ongeveer 7 minuten.

 • Voeg de boter en de vanille toe en combine nog 2 minuten. Roer de bloem erdoor tot het web gemengd is en spatel er dan de verse veenbessen door.

 • Verspreid in een ingevette 9×13 pan – of two ronde 9″ pannen. Ik bak dit graag in ronde pannen, en verdubbel het recept, om als cadeau te geven voor Kerstmis. Bak gedurende 45-50 minuten, of tot de cake lichtbruin is en een tandenstoker die je in het midden van de cake steekt er schoon uitkomt.

 • Laat de cake volledig afkoelen voordat je hem, indien gewenst, in kleine stukjes snijdt.

Meer cranberryrecepten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here