Home Meubilair Esdoorns tappen in Stonehurst Showroom – Vermont Woods Studios

Esdoorns tappen in Stonehurst Showroom – Vermont Woods Studios

0
Esdoorns tappen in Stonehurst Showroom – Vermont Woods Studios


Met koude nachten (~20 graden) en warme dagen (~50 graden) is het een goed second om esdoorns te tappen voor hun sap! We hebben ongeveer tien verzamelemmers buiten de Stonehurst Showroom staan, en op een goede dag zijn ze allemaal gevuld. Als je een tocht door deze bosrand maakt, zul je veel van onze buren hetzelfde zien doen met kleinere en grotere opstellingen.

Gevulde emmers worden overgebracht naar een vat van 50 gallon dat in de schaduw van onze houtschuur staat. Als het te heat wordt, bederft het waterige sap voordat het wordt ingekookt tot ahornsiroop. Deze trommel wordt in de late namiddag getroffen door ongeveer een uur zon – ach 🙂Zodra het vat vol is, pompen we het sap van daaruit in een leeg vat op een pick-up en brengen het naar een andere locatie om te zeven en te koken. Kooktemperaturen en -methoden zijn een wetenschap en een kunst, en veel mensen geven hun mening over wat de beste ahornsiroop maakt!
Pannenkoekenlunch iemand?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here