Home Huizen renovatie Onze Pantone 2024-kleur van het jaar EERSTE reacties…

Onze Pantone 2024-kleur van het jaar EERSTE reacties…

0
Onze Pantone 2024-kleur van het jaar EERSTE reacties…


Het is weer die tijd van het jaar waarin onze toekomst wordt voorspeld door middel van een kleur… Pantone’s kleur van het jaar. Het houdt nooit op VEEL meningen te creëren en dit jaar was het niet anders. Maar voordat we ingaan op “Peach Fuzz”, ja, dat is de naam van de kleur van dit jaar, dacht ik dat we een kleine journey down reminiscence colour lane konden maken om te zien hoe we hier terecht zijn gekomen.

2021

In 2021 waren er niet één maar twee kleuren van het jaar. Dit zo werd deze keuze beschreven op de Pantone-website: “Praktisch en ijzersterk maar tegelijkertijd verwarmend en optimistisch, de combinatie van PANTONE 17-5104 Final Gray + PANTONE 13-0647 Illuminating is er een van kracht en positiviteit. Het is een kleurverhaal dat diepere gevoelens van bedachtzaamheid samenvat met de belofte van iets zonnigs en vriendelijks.”

Dus hoewel de kleuren je ogen niet noodzakelijkerwijs doen oplichten van verwondering, was de gedachte erachter duidelijk doordacht.

2022 & 2023

Vervolgens waren de volgende twee jaar verzadigd en levendig. Durf ik hoopvol te zeggen?? Hier zat de betekenis achter Heel Peri in 2022: “Very Peri helpt ons dit veranderde landschap van mogelijkheden te omarmen, waardoor we openstaan ​​voor een nieuwe visie terwijl we ons leven herschrijven. PANTONE 17-3938 Very Peri wekt dankbaarheid op voor enkele van de kwaliteiten die blauw vertegenwoordigt, aangevuld met een nieuw perspectief dat vandaag weerklank vindt, en plaatst de toekomst in een nieuw licht.”

En hier was de betekenis van Viva Magenta in 2023: “De Kleur van het Jaar van dit jaar is krachtig en krachtig. Het is een nieuw, geanimeerd rood dat zwelgt in pure vreugde en experimenten en zelfexpressie zonder terughoudendheid aanmoedigt, een opwindende en grenzeloze tint die zich manifesteert als een opvallend assertion.”

En toen kwam Peach Fuzz…

Hier volgt een korte beschrijving waarom voor deze zachte tint is gekozen onze kleur van het jaar 2024: “PANTONE 13-1023 Peach Fuzz weerspiegelt ons verlangen om onszelf en anderen te koesteren. Het is een fluweelzachte, zachte perziktoon waarvan de allesomvattende geest geest, lichaam en ziel verrijkt.”

Zelfs Pantone zei: “Misschien is dit een jaar waarin we een stap terug doen en aan onszelf werken en anderen helpen.” En hoewel we allemaal onze mening hebben, denk ik dat we het er allemaal over eens kunnen zijn dat enige zelfreflectie om onszelf en de mensen om ons heen beter te dienen, precies is wat we nodig hebben. Oké, hier zijn onze reacties!

Van Emily: Mijn eerste reactie is deze: ik hou van het idee van perzik, maar ik weet niet zeker of ik een hele kamer zou kunnen bekleden zonder dat het lichter wordt (maar zou dat er vlezig uitzien?). Maar uiteindelijk phrase ik aangetrokken door iets meer bruin erin (denk aan een aansteker Dode zalm van Farrow en Ball). Maar normaal gesproken loop ik een beetje achter deze traits aan, omdat ik minder risico’s neem op het gebied van kleur dan anderen. Ik ben dus benieuwd hoe het uitpakt. Ik zal zeggen dat zodra we aan de slag gaan met het andere huis op het terrein (het huis waar we niet echt in wonen), ik meer risico’s wil nemen. Feitelijk is het mijn droom om elke kamer een andere kleur te laten hebben, zodat ik al mijn vrienden en familie kan vertellen dat ze langs moeten komen en de kleur in een kamer moeten ervaren voordat je je vastlegt, need man, een groot staal verkoopt vaak niet. het (of doet het en dan OOPS).

Van Mallory: Peach Fuzz is zeker niet de kleur van mijn jaar en het spijt me het te moeten zeggen. Voor mij ben ik meer een neutraal persoon, maar als ik wat kleur ga toevoegen, hou ik van iets helders en klaproos en, eerlijk gezegd, van iets dat iets minder op mijn vlees lijkt. Sorry dat ik een hater ben, maar deze kleur is niets voor mij. Ik zou overtuigd kunnen worden in de juiste kamer (ik ben echt dol op de slaapkamer van Arlyn omdat deze zachter is), maar in mijn eigen leven zie ik mezelf deze kleur niet snel gebruiken.

ontworpen door Arlyn Hernández | styling door Emily Bowser | foto door sara ligorria-zwerver | van: Drie jaar in de maak en dan een onverwachte stap: de onthulling van Arlyns slaapkamer is een les in de schoonheid van een “onvoltooid” ontwerp

Van Arlyn: Eerlijk gezegd was ik een beetje verrast door de Pantone-kleur van het jaar. Pantone gaat normaal gesproken erg esoterisch met hun keuzes en Peach Fuzz voelt redelijk in lijn met wat ik zie als een pattern naar warmte in design. Als je mijn drie jaar durende make-overreis voor je slaapkamer hebt gevolgd, weet je dat ik sinds 2020 dol ben op perzik. Wacht… ben ik een trendsetter? Heeft Pantone al die jaren geleden mijn bericht gelezen over het kiezen van een perzikkleurige verfkleur? Het is duidelijk dat ik een grapje maak, maar het is een vrolijke maar toch zachte tint die ik hoop te zien gecombineerd met diepere, rijkere juweeltinten of geaarde, aardse neutrale kleuren.

Van Jess: Toen ik de aankondiging voor het eerst zag, voelde het gewoon te zacht voor hoe zwaar de wereld momenteel is. Na het lezen van de uitleg denk ik dat dat het hele punt is. Nu, als kleur, vind ik dat hij een beetje te verzadigd is en bijna de exacte kleur is die ik mijn badkamer schilderde toen ik 10 jaar oud was. Het was VEEL. Natuurlijk zou het er geweldig uit kunnen zien in precies die tint met het juiste decor, maar ik geef de voorkeur aan de lichtere perziktinten die Arlyn en Caitlin kozen voor hun ruimtes. Die tonen voelden blij in plaats van overweldigend. Ik ben benieuwd of deze meer verzadigde versie dit jaar echt van de grond komt.

ontworpen door Caitlin Higgins | gestileerd door Emily Bowser | foto door sara ligorria-zwerver | van: de onthulling waar we allemaal op hebben gewacht! Caitlin’s grotendeels spaarzame, postmoderne regentschapsdecowoonkamer

Van Caitlin: Is dit een veilige ruimte? Kunnen we een beetje onzin praten? Mijn mening: deze voorspellingen over de kleur van het jaar zijn al sinds 2016 onzin. (Wat gebeurde er in 2016, vraag je je misschien af? Nou, de mensen bij Pantone hebben een kleine tint uitgekozen genaamd ‘Rose Quartz’, die je misschien ook kent als MILLENNIAL ROZE. Dat was een SPOT ON-kleur van het jaar, weet je?) En laten we eerlijk zijn: ik Liefde perzik! Ik ben 5 maanden (van november tot maart!) bezig geweest met het vinden van de perfecte perzikverf voor mijn woonkamer! Maar deze tint mist voor mij gewoon het doel op een manier die een beetje oogtrekkingen veroorzaakt. Het wordt gewoon een beetje te geel of oranje. Ik heb het gevoel dat de vlezigere, glanzendere, rozere tinten momenteel de pattern zijn. Dus ik denk dat mijn recensie zou zijn: het is half goed? Heeft het de juiste geest? Maar zoals… WAAROM HEBBEN ZE DIE EXACTE KLEUR GEKOZEN?

Van Gretchen: Deze kleur van het jaar is voor mij een doozy. De naam, Peach Fuzz, geeft me flashbacks naar het ontdekken van mijn bovenliphaar op de middelbare faculty. Jawel. Hoewel de naam mij zeker niet de “warme” gevoelens bezorgt die Pantone eraan toeschrijft, doet de kleur zelf dat wel? Het doet me denken aan een ouderwetse betegelde kamer uit het midden van de eeuw, redelijk identiek aan de huidige classic badkamer tegel van een van onze eigen (hey, Caitlin!). Nu houd ik van een vintage-geïnspireerd kleurenpalet, dus ik kon absoluut zien dat het werkte en heat voelde in de juiste omgeving, maar het voelt voor mij gewoon een beetje gedateerd aan en is zeker niet ‘eigentijds’ zoals de Pantone-goden verkondigen , IMO.

Oké, dus dat is wat wij denken! Wat denk je?? Laten we chatten in de reacties.

Ik hou van je, meen het.

Credit openingsafbeelding: ontwerp door Arlyn Hernández | Styling door Emily Bowser | foto door Sara Ligorria-Vagebond | Van: Drie jaar in de maak en dan een onverwachte zet: Arlyns slaapkameronthulling is een les in de schoonheid van ‘onvoltooid’ ontwerpLEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here