Home Huizen renovatie Arlyn’s Roman Shade DIY voor minder dan $ 100 (GEEN NAAIMACHINE NODIG)

Arlyn’s Roman Shade DIY voor minder dan $ 100 (GEEN NAAIMACHINE NODIG)

0
Arlyn’s Roman Shade DIY voor minder dan $ 100 (GEEN NAAIMACHINE NODIG)


Klaar voor een mission dat u in minder dan twee uur kunt uitvoeren en dat oh…90% minder kost dan wanneer u het op maat zou kopen? Nou, ik heb vandaag een goede voor je: mijn doe-het-zelf vouwgordijn met een draadloos mini-jaloezie. Ja…die goedkope plastic dingen in elk verhuurvenster dat je ooit hebt gehad? Dat mini-blind! Pin deze voor die dode week tussen Kerstmis en Nieuwjaar, wanneer je niets beters te doen hebt dan oude koekjes eten en in huis knutselen.

Laat ik even terugspoelen. Terwijl ik bezig was met het ontwerp van mijn huurkeukenToen ik aan mijn make-overreis begon, wist ik meteen dat de kapotte verticale jaloezieën in mijn ontbijthoekje vervangen moesten worden. Ik wilde daar geen lange raampanelen hebben die dagelijks stof en Cheerios-kruimels verzamelden, dus mijn andere optie was een Romeinse zonwering. De grootte van mijn raam is 70 x 74 inch, dus het is zeker niet klein of een standaardformaat. Ik heb overal op web gezocht naar iets dat niet hoger was dan € 250,- of zo, maar het kon niet worden gedaan. Niet voor dat formaat tenminste. Ik kreeg een offerte van een plaatselijke naaister die mij werd aanbevolen voor $ 600. Toen gaf een designervriend van mij me de naam van een werkkamer die ik moest bellen en ze noemden me $ 800.

En het enge is dat die prijzen eigenlijk finest redelijk zijn, tenminste vergeleken met vele anderen die ik zag, meer dan $ 1.500… of zelfs meer.

Ik moest dus een andere optie bedenken. Ik ben redelijk handig en handig met een naaimachine, dus ik heb YouTube-tutorial na YouTube-tutorial bekeken over hoe ik mijn eigen naaimachine kon maken. Het leek omslachtig, maar wel te doen. Het enige probleem was dat ik een draadloos systeem nodig had voor de veiligheid van kinderen, en alle draadloze liftsystemen die ik vond voor mijn doe-het-zelf-gordijnscenario kostten elk meer dan $ 200 (en ik had er twee nodig).

Eerlijk gezegd voelde ik me een beetje verslagen. Totdat ik de makkelijkste en goedkoopste oplossing van allemaal vond!

Nadat ik had besloten dat ik twee Romeinse tinten buiten wilde maken, heb ik besteld deze mini-jaloezieën van Mattress Tub & Past. Je kunt de jouwe overal krijgen… Residence Depot, Lowe’s, zelfs Amazon. De mijne waren $ 35 per stuk (mijn lengte is moeilijk te vinden, dus het was een beetje meer “premium”).

En voor iedereen die geïnteresseerd is maar denkt: ‘Nee, ik heb geen naaimachine’, ik ben hier om je te vertellen dat ik dit volledig met lijm en opstrijkbare zoomtape heb gedaan. Als je een strijkijzer en een schaar hebt, kun je deze doe-het-zelf doen. Kruis mijn hart.

Heel dom heb ik geen voortgangsfoto’s gemaakt van de Romeinen die ik voor mijn keuken heb gemaakt, maar toen iedereen commentaar gaf op mijn onthulling dat ik een tutorial moest delen over hoe ik het deed, besloot ik dat dit het beste was . Ik was op dit second een doorgewinterde maker van Romeinse tinten. Ik ken alle plekken waar ik fout ben gegaan en zou het graag opnieuw doen aan mijn eigen raambekleding, dus het *opnieuw* doen om je te laten zien hoe je het moet doen, was een ideale situatie voor het web in het algemeen. Dus kocht ik het goedkoopste mini-jaloezie dat ik kon vinden (dat was het $ 11 op Amazon), gebruikte de overgebleven vellen die ik voor de hanglamp in mijn keuken had gekocht als stof, kocht nog wat lijm en ging deze keer aan de slag met het maken van foto’s.

Dus, op veler verzoek, schreef ik mijn stapsgewijze instructies uit voor het maken van je eigen, ongelooflijk betaalbare, huurders- en huiseigenaarvriendelijke vouwgordijnen (ik deed deze tweede opname tijdens het dutje van mijn dochter, van start tot eind, terwijl ik stopte met nemen foto’s dus ja, het is gemakkelijk en snel).

ontworpen door Arlyn Hernández | gestileerd door Emily Edith Bowser | foto door Veronica Crawford | van: Arlyn’s huurkeuken onthult Misschien zou je willen dat je bruine of zelfs kersenhouten kasten had (ja, echt waar)

Hoe maak je een Romeinse schaduw van mini-jaloezieën?

Totale projecttijd: ~2 uur

Benodigdheden:

  • Decor-gewicht stof
  • Voeringstof (als u van plan bent uw vouwgordijn te bekleden)
  • Draadloze minizonwering (of met snoer, naar keuze, op maat gemaakt voor uw raam, zowel binnen als buiten gemonteerd)
  • Textiellijm (ik hou van Fabri-Tac maar take a look at het eerst op uw stof om er zeker van te zijn dat het er na het drogen niet doorheen zichtbaar is)
  • Schaar
  • Meetlint
  • Potlood of stoffen markering
  • Strijkijzer en strijkplank

Stap 1: Verzamel uw benodigdheden

Eerste dingen eerst: verzamel uw essentiële zaken. Voor de ramen in mijn keuken heb ik gebruikt lichtgewicht linnen van Tonic Residing evenals een voeringstof omdat ik de mijne wilde voeren. Het is niet nodig om uw vouwgordijn te bekleden, afhankelijk van hoe goed uw stof licht filtert.

Stap 2: Stel uw werkruimte in

Afhankelijk van hoe groot je vouwgordijn gaat worden, kun je aan een tafel zoals je eettafel werken, of op de vloer. Ik werkte op de vloer omdat elk van mijn tinten 75 centimeter lang was. Het is het beste om oud karton, een zeildoek of zelfs een oude douchegordijnvoering op het oppervlak te leggen voor het geval de lijm kapot gaat.

Stap 3: Maak de stof klaar

Laten we die stof voorbereiden. Meet uw raam op (in theorie had u dit al moeten doen om de juiste maat mini-jaloezieën te kopen) en tel 10 cm bij de breedte en 15 cm bij de lengte op, zodat u een goede zoom- en naadtoeslag krijgt. Strijk je stof zodat deze mooi en fris is en markeer de breedte en lengte die je nodig hebt. Knip stof.

Stap 4: Strijk je naden

Ik geef de voorkeur aan de professionele uitstraling van een dubbelgevouwen naad. Zo doe je dat: Meet op de verticale delen van je stof (de linker- en rechterkant) slechts een centimeter, vouw op die afstand en strijk. Vouw dan nog een centimeter om en strijk opnieuw. Herhaal dat proces voor de boven- en onderkant, maar maak je eerste vouw web anderhalve centimeter en je tweede vouw anderhalve centimeter voor een totaal van 7,5 cm stof. Leg je stof opzij.

HETE TIP: Voordat u gaat lijmen, legt u de gestreken stof over uw mini-jaloezie om er zeker van te zijn dat de stof breed genoeg is om alle lamellen te bedekken. Als je een deel van de naadtoeslagen hebt overschreden, kun je altijd nog een keer teruggaan en opnieuw strijken, maar het is veel moeilijker om dit te herstellen nadat de lijm is aangebracht.

Stap 5: Lijm de naden die u zojuist hebt gemaakt

Bij mijn eerste poging tot Romeinse schaduw gebruikte ik opstrijkbare zoomtape voor al mijn naden, maar bij mijn tweede poging (hier) besloot ik in plaats daarvan gewoon lijm te gebruiken. Ik moet zeggen dat de lijm VEEL beter en sneller is. Afhankelijk van de dikte van uw stof is het opstrijkbare zoomlint mogelijk niet sterk genoeg om een ​​dubbele vouw huge te houden en zal het uiteindelijk uit elkaar gaan vallen.

Lijm de eerste vouw naar beneden en vervolgens de tweede.

Stap 6: Bereid de mini-jaloezie voor

Nu over naar de mini-jaloezieën: de onbezongen helden van dit doe-het-zelf-escapade. Leg ze volledig open en naar beneden getrokken op uw werkblad. Knip voorzichtig (en ik bedoel ZO voorzichtig) de ladderkoorden van de mini-jaloezieën door. Wat u moet vermijden, is dat u per ongeluk de middelste draad doorsnijdt die de jaloezieën bedient. Als je dat afsnijdt, zal het niet werken. Je moet het laddertouw aan de boven- en onderkant afknippen. Weggooien.

Stap 7: Bepaal het aantal Romeinse schaduwvouwen

Het hele uiterlijk van een Romeinse kap bestaat uit de plooien in de stof. Ik ging met 8 vouwen voor mijn Romans en denk dat dat goed werkte voor mijn lengte (75”), maar het is absoluut een voorkeur. Een afstand van 7-10 inch tussen de vouwen is het meest gebruikelijk. (Als je dit alleen doet, moet je misschien iets zwaars op de boven- en onderkant van het mini-jaloezieën stapelen, anders probeert het zichzelf te sluiten. Vandaar mijn boeken op de foto.)

Stap 8: Verwijderen, knippen en knopen

De onderste balk van de mini-jaloezieën moet, afhankelijk van de breedte, twee tot drie pluggen hebben. Haal ze eraf (Light! We zetten ze weer aan) en leg ze opzij. Pak dat trekkoord en schuif alle additional mini-jaloezieën weg die je niet nodig hebt voor je zonwering. Maak vervolgens een knoopje in het koord (als je mini-jaloezie te lang is voor je raam, kun je hem hier op de gewenste lengte afknippen) en steek de stekkers er weer in.

HETE TIP: Bij één versie van de mini-jaloezieën die ik kocht, kon ik het snoer niet gemakkelijk uit de stekker halen, dus moest ik in plaats daarvan elke lamel handmatig afknippen. Overweeg dat uw Plan B indien nodig.

Stap 9: Stof en jaloezieën verenigen zich!

Het is tijd voor de grote finale: het samensmelten van stof en jaloezieën. Leg die jaloezieën op de verkeerde kant van je stof, meet de ruimte tussen de lamellen die je vooraf hebt geselecteerd, draai elke lamel om, breng een dun kronkelig lijntje textiellijm aan op de ronde kant, draai hem terug en plaats hem voorzichtig op zijn plaats. Ik vond het handig om aan de linker- en rechterkant de bovenkant te markeren van waar ik elke lat op mijn stof wilde laten zitten, omdat dingen gemakkelijk kunnen verschuiven. Eén nies en BOOM, al je metingen kloppen niet. Vergeet niet de bovenste balk ook op zijn plaats te lijmen (laat een kwart tot een halve centimeter additional stof erboven voor een strak uiterlijk.

HETE TIP: Ik liet de onderste balk van mijn mini-jaloezieën de rol van de laatste lat spelen, en liet er een paar centimeter additional stof onder zitten, zodat ik een gewichtsbalk met Romeinse schaduw in de onderste naad kon schuiven. Voor de goede orde, dit is het gewicht dat ik heb gebruikt.

Stap 10: Laat het drogen, installeer en bewonder uw ongelooflijk budgetvriendelijke Romeinse schaduw

Fabri-Tac droogt erg snel, dus eerlijk gezegd hoef je niet lang te wachten. Vanaf daar volgt u gewoon de installatie-instructies die bij uw mini-jaloezieën zijn geleverd (of als u bestaande zonweringen bedekt, klapt u ze gewoon weer op hun plaats!).

ontworpen door Arlyn Hernández | gestileerd door Emily Edith Bowser | foto door Veronica Crawford | van: Arlyn’s huurkeuken onthult Misschien zou je willen dat je bruine of zelfs kersenhouten kasten had (ja, echt waar)

En dat is het! Nogmaals, ik zou zeggen dat je dit in 1-3 uur zou kunnen doen, afhankelijk van de grootte van je tint, hoe gefocust je kunt zijn en hoeveel je er maakt. Wij zijn dol op de onze en ze hebben zo’n enorme visuele influence en verschil gemaakt in onze keuken zonder veel geld uit te geven.

Laat het me weten in de reacties als je vragen hebt over de stappen. Ik assist u graag bij het oplossen van iets. Veel succes, en vergeet niet om foto’s van de Romeinse tinten die je hebt gemaakt op Instagram te delen tag @em_henderson zodat wij het ook kunnen zien!

Uw vriend in betaalbaar design,

Arlyn

Credit openingsafbeelding: Ontworpen door Arlyn Hernández | Styling door Emily Edith Bowser| Gefotografeerd door Veronica Crawford | Van: Arlyn’s huurkeuken onthult dat je zou willen dat je bruine of zelfs kersenhouten kasten had (ja, echt waar)LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here