Home Technische gadgets voor thuis NASA’s technische demo streamt de eerste video vanuit de diepe ruimte through laser

NASA’s technische demo streamt de eerste video vanuit de diepe ruimte through laser

0
NASA’s technische demo streamt de eerste video vanuit de diepe ruimte through laser


Iedereen weet dat het belangrijkste onderdeel van een technische demo het maken van de juiste indruk is, en het workforce van NASA’s Jet Propulsion Laboratory (JPL) had dit onderdeel zeker onder de knie toen ze pronken een kattenvideo streamen vanuit de verre ruimte gebruik van lasertechnologie als onderdeel van NASA’s Deep House Optical Communication (DSOC) programma. Dit systeem bestaat uit een op de grond gestationeerde laserzender en -ontvanger samen met een in de ruimte gestationeerde lasertransceiver, die voor dit experiment op een afstand van 31 miljoen kilometer – 80 keer de afstand tussen de maan en de aarde – werd geplaatst als onderdeel van de Psyche-ruimtevaartuig.

Na een reeks exams met het systeem om potentiële problemen op te lossen, ontdekte het workforce dat ze een verbinding van 267 Mbps tot stand konden brengen, met een latentie in één richting van slechts 101 seconden, waardoor Psyche’s transceiver de vooraf geïnstalleerde hogesnelheidsfrequentie van 15 seconden kon verzenden. definitievideo in effectief realtime en maakt de kat Taters onmiddellijk wereldberoemd. Hoewel het potentieel voor kattenvideo’s in de ruimte niet kan worden onderschat, is het belangrijkste doel van DSOC om ruimtevaartuigen in staat te stellen veel grotere datasets terug te sturen dan voorheen.

Voor robotachtige en potentiële toekomstige bemande missies zou DSOC video- en dataverbindingen met hoge bandbreedte betekenen, waardoor meer wetenschap, betere communicatie en mogelijk af en toe een kattenvideo mogelijk wordt tijdens interplanetaire reizen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here