Home Slaapkamer interieurontwerp Appartement in Astana door Kvadrat architecten in Kazachstan

Appartement in Astana door Kvadrat architecten in Kazachstan

0
Appartement in Astana door Kvadrat architecten in Kazachstan


Challenge: Appartement in Astana
Architecten: Kvadrat architecten
Plaats: Astana, Kazachstan
Gebied: 1.539 sf
Jaar: 2023
Foto’s door: Met dank aan Kvadrat architecten

Appartement in Astana door Kvadrat architecten

Een aantrekkelijk uitzicht op het stadspanorama is een van de belangrijkste redenen waarom klanten dit specifieke appartement in het wooncomplex Highvill Gold Ishim kochten. Een ruimte die een indrukwekkend uitzicht biedt op de rivier, het presidentiële park, iconische architectuur en het stadsbeeld.

Appartement in Astana door Kvadrat architecten in Kazachstan

Het jonge stel gaf carte blanche aan de ontwerpers van de architectenstudio van Kvadrat om eventuele ideeën te realiseren. De krachtige vertrouwensfactor werd verklaard door het achtergrondverhaal: toen het meisje een tiener was, richtten ze het huis en de kamer van haar ouders in. Het onvoorwaardelijke vertrouwen werd versterkt door een gesprek: Rustam Minnehanov en Sergey Bekmukhanbetov bestudeerden de gewoonten, pastime’s, smaak en levensstijl van het stel.

Strak maar gezellig minimalisme is het resultaat van interactie met de ruimte en de eigenaren ervan. Een combinatie van de warme textuur van eucalyptus- en betonpanelen, een natuurlijke inrichting en meesterlijke lichtscenario’s. Een plek waar je fysiek en mentaal kunt ontspannen van het dagelijks leven.

Technisch gezien bleek het mission uiterst uitdagend en interessant: de ontwerpers lieten vrijwel niets over van de oorspronkelijke indeling. Hoewel de ontwikkelaar veel particulars heeft bedacht, was het niet genoeg voor hen. De kamer was verdeeld in drie zones: keuken-woonkamer, privé (twee kinderkamers, hoofdslaapkamer) en technisch – de tweede keuken voor koken en opbergen. Eén deel van het assortiment doet dienst als deur naar de chef-keuken, waar de culinaire magie plaatsvindt.

Tegenover de technische keuken achter de tv-zone bevindt zich een ruime kamer met uitgebreide opbergruimte voor apparatuur, gereedschap en strijkinstallatie.

Additional consolation wordt geboden door grote inloopkasten in de hoofdslaapkamer en bij de entree een aside technisch blok.

Functionaliteit wordt gekleurd door ongelooflijke esthetiek en lichtscenario’s. De beslissing om de lichtstroom van de glas-in-loodramen niet te verstoren, is goed gekalibreerd. Het komt vrij het appartement binnen en loopt over de hele woonkamer….

Appartement in Astana door Kvadrat architecten in Kazachstan

Het omhullende impact

In deze ruimte stroomt het licht ongehinderd naar binnen. De sfeer van ruimtelijkheid en luchtigheid ontstaat door de eenheid van pastelkleuren van plafond, wanden, vloer en keukenmeubilair. In tegenstelling tot de warme textuur en het complexe patroon van eucalyptus wordt de lichtheid nog meer gevoeld.

“Wit zand” – een tint die niet zonder nuance is, verbindt de muren, vloer, plafond, keukeneiland tot één ruimte. Bij verschillende lichtomstandigheden leest het als wit, lichtbeige of lichtgrijs. De kleur is één, de textuur is anders.

In zo’n minimalistisch, monochromatisch interieur worden bijzondere eisen gesteld aan de kwaliteit van de afwerking. Hout heeft een ander karakter, het zorgt voor gezelligheid en dient als decoratie. Het spel van tegenstellingen wordt ondersteund door eucalyptusfineer met Frise-effect. Wij kozen voor deze specifieke fineersoort in plaats van het gebruikelijke eiken, grenen en notenhout.

Dankzij het complexe patroon glinstert het oppervlak bij blootstelling aan licht met een parelmoerachtige glans. Dit is de natuurlijke textuur van eucalyptus, ontstaan ​​onder invloed van wind en zon. Internet als een kameleon is het fineer verschillend vanuit verschillende kijkhoeken, met sterke visuele decoratieve eigenschappen.

De eucalyptusafwerking loopt als een lijn door het gehele interieur. De panelen aan de wanden lopen door in de fronten van het inbouwmeubilair, lopen door in de deuren van de technische keuken, de garderobe, in de gang. Maar om het omhullende impact te behouden, bereiken ze niet het plafond.

Appartement in Astana door Kvadrat architecten in Kazachstan

De plasticiteit van licht: drama en melancholie

Het lichtontwerp van een appartement is opgebouwd rond de aan- en afwezigheid van licht, op de diepte en het distinction.

Verlichting, natuurlijk of kunstmatig, is onderworpen aan dezelfde parameters als de andere elementen in het interieur. Visueel strak en minimalistisch zijn, maar tegelijkertijd voldoende. Voor de ramen werden rolgordijnen en zonwering gebruikt. Rolgordijnen vullen, internet als bewolkt weer, de ruimte met diffuus, gereflecteerd licht, zonder scherpe schaduwen en overgangen.

Jaloezieën daarentegen helpen op zonnige dagen om wat drama in het appartement te brengen. Als je ze op de vloer, het plafond, de muren richt, worden er heldere schaduwen gevormd en schitteringen spelen.

Met behulp van licht egaliseerden de ontwerpers de architectuur van het interieur. Bij het kiezen van de soorten verlichtingsarmaturen hielden ze rekening met hun vermogen om de perceptie van ruimte te beïnvloeden. Om het en het gevoel van de omgeving te transformeren.

Architectonisch licht wordt vertegenwoordigd door railsystemen en verborgen spots die geen quantity toevoegen. Ze laten een schone ruimte achter. Contour-plafondomtrekverlichting zorgt voor een gelijkmatige verlichting.

Het decoratieve licht van de Vibia hanglamp heeft de ruimte gezoneerd en verlicht de omgeving boven het eiland en de eettafel. Spotverlichting transformeert op schilderachtige wijze de particulars van de compositie. Door de verlichting van een schilderij wordt het bijvoorbeeld driedimensionaal, er verschijnen schaduwen en reliëfs – er wordt een nieuw patroon geschetst.

-Projectbeschrijving en afbeeldingen verstrekt door Kvadrat architecten

Appartement in Astana door Kvadrat architecten in Kazachstan

Appartement in Astana door Kvadrat architecten in Kazachstan

Appartement in Astana door Kvadrat architecten in Kazachstan

Appartement in Astana door Kvadrat architecten in Kazachstan

Appartement in Astana door Kvadrat architecten in Kazachstan

Appartement in Astana door Kvadrat architecten in Kazachstan

Appartement in Astana door Kvadrat architecten in Kazachstan

Appartement in Astana door Kvadrat architecten in Kazachstan

Appartement in Astana door Kvadrat architecten in Kazachstan

Appartement in Astana door Kvadrat architecten in Kazachstan

Appartement in Astana door Kvadrat architecten in Kazachstan

Appartement in Astana door Kvadrat architecten in Kazachstan

Appartement in Astana door Kvadrat architecten in Kazachstan

Appartement in Astana door Kvadrat architecten in Kazachstan

Appartement in Astana door Kvadrat architecten in Kazachstan

Appartement in Astana door Kvadrat architecten in Kazachstan

Appartement in Astana door Kvadrat architecten in Kazachstan

Appartement in Astana door Kvadrat architecten in Kazachstan

Appartement in Astana door Kvadrat architecten in Kazachstan

Appartement in Astana door Kvadrat architecten in Kazachstan

Appartement in Astana door Kvadrat architecten in Kazachstan

Appartement in Astana door Kvadrat architecten in Kazachstan

Appartement in Astana door Kvadrat architecten in Kazachstan

Appartement in Astana door Kvadrat architecten in Kazachstan

Appartement in Astana door Kvadrat architecten in Kazachstan

Tags: appartement, astana, interieur, Kazachstan, kvadrat architecten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here