Home Technische gadgets voor thuis Bedsensoren doen meer dan u denkt

Bedsensoren doen meer dan u denkt

0
Bedsensoren doen meer dan u denkt


Bedsensoren klinken als een gimmick – wat maakt het immers uit of iemand het mattress bezet? Maar als je erover nadenkt, die informatie is behoorlijk nuttig vanuit het oogpunt van domotica. In deze toestand kan iemand allerlei dingen doen, van ervoor zorgen dat de plafondverlichting in de kamer niet kan aangaan, tot het uitschakelen van andere slimme apparaten die waarschijnlijk niet worden gebruikt terwijl beide bewoners slapen.

(The Dwelling Automation Man) presenteert een aantal manieren om dit te doen, maar beide zijn gecentreerd rond een redelijk goedkope drukgevoelige mat.

Bij de eerste methode sluit hij de drukmat aan op een Zigbee Aqara-leksensor, die handig twee aansluitingen aan de achterkant heeft om de draden van de druksensor te accepteren. Vervolgens sluit hij hem eenvoudig aan op een Zigbee-compatibele thuisassistent zoals de Aqara Hub.

In de iets moeilijkere modus ziet hij af van de Aqara-leksensor en sluit hij de drukmat aan op een ESP32 met behulp van een handig ontwikkelbord met schroefaansluitingen. Vervolgens stelt hij de sensor en alle gewenste acties in ESPHome in. Met een ESP32 is het natuurlijk eenvoudig om een ​​tweede drukmat toe te voegen voor de kant van het mattress (Mrs. The Dwelling Automation Man).

Nu ze allebei naar mattress zijn gegaan, gaat het huis in de nachtmodus: alle slimme stekkers, Sonos-apparaten en andere dingen worden uitgeschakeld en het alarmsysteem wordt in de nachtmodus gezet. Bekijk zeker de buildvideo na de pauze.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here