Home Thuis tuinieren Essentieel handgereedschap voor de woestijntuinier

Essentieel handgereedschap voor de woestijntuinier

0
Essentieel handgereedschap voor de woestijntuinier


Sommige mensen zijn bijzonder over de tuingereedschap ze gebruiken. Anderen nemen het minder serieus en zijn tevreden met de goedkoopste dingen die ze kunnen vinden. Ik zit ergens in het midden. Ik ben niet iemand die geld verspilt aan te dure merken, maar ik wil het wel duurzaam gereedschap dat gaat finest een tijdje mee. Web zo belangrijk is dat ze hun werk moeten doen en geschikt zijn voor de omstandigheden waaronder ik ze ga gebruiken.

Het is algemeen bekend dat tuinieren in de zuidwestelijke woestijn anders is, maar dat ligt niet alleen aan het klimaat. Ook de bodem- en tuinstijlen zijn verschillend. Harde, rotsachtige grond is niet ongewoon, en er zijn er ook veel caliche kan bijna overal worden gevonden als je diep genoeg graaft. Sommige gebieden zijn zanderig of vol grind met weinig organisch materiaal. Tuinmulchmaterialen zijn meestal anorganisch fijn grind, wind of gebroken gesteente. Veel van onze bomen zijn peulvruchten die een jaarlijkse oogst van ‘bonen’ voortbrengen die in de grond liggen. Een overvloed aan puntige planten vereist ook een speciale behandeling. Al deze uitdagingen betekenen dat een ‘gewone’ versie van een populair tuingereedschap misschien niet de beste keuze voor ons is.

Meest gemeenschappelijke gereedschappen behoeven weinig introductie. Ik heb altijd een scherp paar handsnoeiers bij de hand, en altijd van het bypass-type, niet van het aambeeldtype dat de stengels kan verpletteren voordat hij afsnijdt. Een goed paar nitrilhandschoenen is voor mij standaard. Maar andere gereedschapskeuzes zijn misschien niet zo voor de hand liggend. Hier zijn enkele van mijn beste gereedschappen die goed aangepast zijn en vooral nuttig zijn als ik werk aan het verbeteren van mijn kleine stukje woestijn:

hori hori

Hori hori

Dit is het robuuste handgraafgereedschap dat het beste werkt in mijn met rotsen beladen grond. Hij wrikt kleine stenen uit de weg, is smal genoeg om snel diep te graven en buigt niet zoals goedkopere aluminium troffels.

smalle schep

Scherpschutter schop

Een smal blad vindt vaak gemakkelijker zijn weg tussen obstakels dan een bredere standaardschep, dus deze schep is ideaal voor rotsachtige omstandigheden. Hij graaft diepe plantgaten voor diepgewortelde planten en is gemakkelijker te positioneren tijdens het graven. Deze schep kan onderweg ook stenen loswrikken.

kniebeschermers voor tuinieren

Knie-beschermers

Knielen op rotsen en grind doet pijn, om nog maar te zwijgen van de occasionele doorn of ruggengraat! Ik geef de voorkeur aan het dikkere kind kniebeschermers met een enkele brede band voor het beste consolation. Ik vermijd degenen met dun schuim en degenen met een stijf plastic oppervlak waardoor de kans groter is dat de grond wordt verdicht.

verstelbare hark

Verstelbare metalen hark

Dit is onmisbaar, ongeacht het klimaat waarin ik tuinier. Flexibele tanden zijn gemakkelijker voor tuinplanten dan hardere plastic harken. Met de juiste afstelling kan een flexibele hark worden gebruikt om grassen te verzorgen, licht vuil te verwijderen of grof grind terug te harken naar de plek waar het thuishoort.

handcultivatorgereedschap

Cultivator

Harde grondoppervlakken zorgen ervoor dat onze waardevolle regen snel wegstroomt, waardoor de voordelen voor onze tuinen afnemen. Het periodiek cultiveren van het bodemoppervlak stimuleert het binnendringen van water, en een los oppervlak helpt zelfs dieper vocht huge te houden. Het is ook een geweldige techniek bij het zaaien van wilde bloemenzaden. Goede kwekers zijn meestal verkrijgbaar in drie- of viertandige versies.

hand hark

Handhark

Een kleine handhark is ideaal voor het opruimen van additional puntige planten of krappe ruimtes. Dit hulpmiddel is een efficiënte manier om te voorkomen dat bladeren en mesquitebonen zich ophopen rond de foundation van planten.

handpincet

Grote pincet of ijstang

Dit is ook een geweldig hulpmiddel voor gedetailleerde tuinreiniging. Ze zijn echt een must-have bij het verplanten van cactussen of het omgaan met andere stekelige planten.

pikhouweel

Pikhouweel

In mijn tuin, aan de rand van een kleine vulkanische berg, wordt bij bijna elk gat dat ik graaf minstens één steen gewonnen, van tennisbal tot voetbalformaat. Soms is de snelste methode een paar zwaaitjes met de houweel, die de rotsen gemakkelijk opzij wrikt en de botte influence van een botte schop tegen steen vermijdt.

met metaal beklede slang

Metalen tuinslang

Het slepen van een slang door een woestijntuin brengt gevaren met zich mee. Ik gebruik slanggeleiders waar ik ze nodig heb, maar een incidentele ontmoeting met cactusglochiden of agavestekels is onvermijdelijk. Met metaal beklede tuinslangen hebben deze gevaren goed doorstaan ​​en (zoals geadverteerd) knikken of slijten ze niet door bij routinematig gebruik. Er zijn veel versies hiervan, maar de goedkoopste houden niet stand. Zoek naar de stijl met koppelingen die indien nodig kunnen worden gerepareerd.

Ik hoop dat het toevoegen van een aantal hiervan aan uw tuingereedschapsset uw tuinervaring in het zuidwesten productiever zal maken En leuker.

Voor meer door deskundigen aanbevolen tuingereedschap hier.


Dan Johnson woont en tuiniert in Denver en in Tucson, Arizona. Hij is adjunct-directeur tuinbouw van de Denver Botanic Gardens.

Foto’s: Dan Johnson

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here