Home Huizen renovatie Keuken van de week: een alpenkeuken waarin roestvrij staal “de absolute hoofdrolspeler” is

Keuken van de week: een alpenkeuken waarin roestvrij staal “de absolute hoofdrolspeler” is

0
Keuken van de week: een alpenkeuken waarin roestvrij staal “de absolute hoofdrolspeler” is


En de prijs voor meest gewilde materiaal gaat dit jaar naar: onderhoudsarm, milieuvriendelijk, glanzend roestvrij staal. In de begindagen van 2024 is het overal waar we kijken, en nergens meer dan in de keuken, waar het – zoals chef-koks al tientallen jaren weten – tegelijkertijd duurzaam, hardwerkend en elegant is.

Neem bijvoorbeeld de keuken in het vakantieappartement van een gezin in het bergdorp Courmayeur in Noord-Italië. Hier is roestvrij staal “de absolute hoofdrolspeler”, aldus keukenfabrikant Abimis. Even kijken:

Fotografie door José Limbert, met dank aan Abimis.

het huis is het berguitje van een jong stel met twee kinderen.  en sinds t 12
Boven: Het huis is het vakantieverblijf in de Alpen van een jong stel met twee kinderen. En aangezien het appartement zich op de bovenste verdieping van een historisch gebouw bevindt, wilden de huiseigenaren een keuken die een eigentijdse sfeer zou uitstralen, maar toch zou passen in een ‘oud berghuis’, zoals Abimis het beschrijft. De Atelier-keuken van het bedrijf, uitgevoerd in roestvrij staal van prime tot teen, paste precies: schoon en trendy, maar met een of completion – met de hand geschuurd – waardoor het een ‘zijdezachte’, gepatineerde, niet al te koude uitstraling krijgt.
de keuken werd op maat gemaakt en vervolgens ter plaatse gelast.  uiterst links, vloer tot cei 13
Boven: De keuken werd op maat gemaakt en vervolgens ter plaatse gelast. Helemaal hyperlinks bieden kasten van vloer tot plafond further opbergruimte en scheiden ze de keuken van de wasruimte internet daarachter.
vierkante deuren bieden “een strakke en nette uitstraling,&#82 14
Boven: vierkante deuren bieden “een strakke en opgeruimde uitstraling”, maar ze verbergen een futuristisch ontwerp aan de binnenkant: afgeronde kastinterieurs zonder hoeken van 90 graden, zodat ze gemakkelijk kunnen worden afgeveegd.
de backsplash en tellers krijgen ook de roestvrije behandeling.  let op de stroomli 15
Boven: De achterwand en werkbladen krijgen ook de roestvrije behandeling. Let op de gestroomlijnde verzonken grepen in plaats van kastbeslag.
Het echtpaar, dat fervente koks is, plaatste de kookplaat bij een raam voor een spektakel van 16
Boven: Het echtpaar, die fervente koks zijn, plaatste de kookplaat bij een raam voor een spectaculair uitzicht op de bergen.

Voor meer informatie, zie ons eerste bericht op Abimisterug in 2016:: Een volledig roestvrij ontwerp in een Parijse loft.

Plus nog meer roestvrijstalen keukens waar we van houden:

(618 keer bezocht, 618 bezoeken vandaag)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here