Home Slaapkamer interieurontwerp Araucárias Home door Alexandra Lima Demenighi + Rodrigo Vargas Souza in Brazilië

Araucárias Home door Alexandra Lima Demenighi + Rodrigo Vargas Souza in Brazilië

0
Araucárias Home door Alexandra Lima Demenighi + Rodrigo Vargas Souza in Brazilië


Challenge: Araucarias-huis
Architecten:
Alexandra Lima Demenighi + Rodrigo Vargas Souza
Plaats: Rio Rufino, Brazilië
Gebied: 1.614 sf
Jaar: 2023
Foto’s door:
Mauro Goulart

Araucárias Home door Alexandra Lima Demenighi + Rodrigo Vargas Souza

Dit challenge is een bergresidentie gelegen in een koud klimaatgebied. Het bestaat uit twee volumes met schuine daken, verbonden door een centrale glazen vide. Het ontwerp benadrukt een verbinding met de natuur door veelvuldig gebruik van hout en grote glazen openingen. De oostelijke gevel komt uit op een houten terras met uitzicht op de vallei, terwijl de westelijke gevel dwarsventilatie en passieve zonneverwarming biedt. De suite beschikt over een ligbad met uitzicht op het bos. Het huis is voorzien van warmtegenererende elementen zoals een open haard en houtkachel, opgebouwd uit gewapend beton. De gebruikte bouwmethode is een lichtgewicht constructiesysteem met houten panelen voor wandmontage.

Araucárias House door Alexandra Lima Demenighi + Rodrigo Vargas Souza in Brazilië

Een architectuur voor de kou van de bergen, voor het gematigde klimaat van het zuiden, en een esthetiek van de kou als uitgangspunt. Voor de schrijver Italo Calvino zijn lichtheid, snelheid, nauwkeurigheid, zichtbaarheid, veelheid en consistentie de zes deugden die de literatuur kan redden. Deze voorstellen waren ook de richtlijnen die de conceptie van dit challenge vormden.

Een aerodynamische architectuur die met nauwkeurigheid op de high van een kleine heuvel in een Araucaria-bos in Serra Catarinense is geplaatst. De woning wordt gevormd door twee volumes met schuine daken naar het midden en verbonden door een centrale glazen en transparante vide. De volumes verdelen de sociale en intieme ruimtes en aan de uiteinden omlijsten en benadrukken de glazen kozijnen het landschap in een uitnodiging tot contemplatie! Hout is de hoofdrolspeler van het challenge, samen met zwarte metalen dakbedekking, zichtbaar beton en glas. De externe sluiting is gemaakt van metalen dakbedekking met thermische isolatie om deze tegen de kou te isoleren, terwijl de interne bekleding volledig uit hout bestaat. De vloer is gemaakt van gebrand cement in het sociale quantity en houten planken in het intieme quantity.

De oostgevel is geheel van glas en komt uit op een groot houten platform (dek) met een grondvuur, waar het mogelijk is om een ​​grote vallei te bekijken. Aan de westgevel bevinden zich grote openingen die niet alleen dwarsventilatie tussen de volumes mogelijk maken, maar ook het gebruik van passieve zonneverwarming in het intieme quantity. In de suite bevindt zich een ligbad met uitzicht op het dichtere bos van het terrein. De warmtegenererende elementen: open haard, grill en houtkachel zijn gemaakt van gewapend beton. In de kachel bevindt zich een spoel die het water van de suite verwarmt. Het aangenomen bouwsysteem was het lichtgewicht constructiesysteem van aangeplant boshout (Mild Wooden Body). Voor wandmontage werd de paneelmethode gebruikt, wat meer snelheid opleverde en minder affect op het terrein veroorzaakte.

-Alexandra Lima Demenighi

Araucárias House door Alexandra Lima Demenighi + Rodrigo Vargas Souza in Brazilië

Araucárias House door Alexandra Lima Demenighi + Rodrigo Vargas Souza in Brazilië

Araucárias House door Alexandra Lima Demenighi + Rodrigo Vargas Souza in Brazilië

Araucárias House door Alexandra Lima Demenighi + Rodrigo Vargas Souza in Brazilië

Araucárias House door Alexandra Lima Demenighi + Rodrigo Vargas Souza in Brazilië

Araucárias House door Alexandra Lima Demenighi + Rodrigo Vargas Souza in Brazilië

Araucárias House door Alexandra Lima Demenighi + Rodrigo Vargas Souza in Brazilië

Araucárias House door Alexandra Lima Demenighi + Rodrigo Vargas Souza in Brazilië

Araucárias House door Alexandra Lima Demenighi + Rodrigo Vargas Souza in Brazilië

Araucárias House door Alexandra Lima Demenighi + Rodrigo Vargas Souza in Brazilië

Araucárias House door Alexandra Lima Demenighi + Rodrigo Vargas Souza in Brazilië

Araucárias House door Alexandra Lima Demenighi + Rodrigo Vargas Souza in Brazilië

Araucárias House door Alexandra Lima Demenighi + Rodrigo Vargas Souza in Brazilië

Araucárias House door Alexandra Lima Demenighi + Rodrigo Vargas Souza in Brazilië

Araucárias House door Alexandra Lima Demenighi + Rodrigo Vargas Souza in Brazilië

Tags: Alexandra Lima Demenighi, Brazilië, fashionable, oerwoud, natuur, Rodrigo Vargas Souza

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here