Home Technische gadgets voor thuis Schattige koperen maanlander is een nette kleine omgevingsmonitor

Schattige koperen maanlander is een nette kleine omgevingsmonitor

0
Schattige koperen maanlander is een nette kleine omgevingsmonitor


Soms kan de vorm een ​​challenge aantrekkelijker maken dan de eenvoudige functie ervan. (Mohit Bhoite)’s vrije vorm-builds zijn hiervan geweldige voorbeelden. Zijn laatste poging is een prachtig klein apparaatje dat omgevingsmetingen weergeeft, en het heeft de vorm van een maanlander. (Nitter) Gewoon voortreffelijk!

Het apparaat is gebaseerd op een Seeedstudio XIAO nRF52840-ontwikkelbord. Hij is aangesloten op een BME280-sensor die temperatuur-, vochtigheids- en luchtdrukmetingen uit de directe omgeving levert. Deze meetwaarden worden weergegeven op een klein 128×32 OLED-display, samen met de huidige tijd. De stroom wordt geleverd by way of een compacte 14250 lithiumcel.

Tot nu toe zo simpel, maar de echte magie zit in de behuizing. Het is een maanlander-lookalike met draadframe die (Mohit) in elkaar heeft gezet met behulp van koperdraad en wat zorgvuldig solderen. Het voegt zoveel toe aan de constructie, die lang niet zo aantrekkelijk zou zijn als het gewoon op een PCB zou worden gemonteerd. Het is ook niet zijn eerste rodeo. Hij eerder bouwde een schattig apparaat (Nitter) met een geanimeerd gezicht in 2019 met behulp van vergelijkbare technieken; het gebruikte een CCS811-gassensor om de luchtkwaliteit te detecteren.

Vaak worden we het meest verliefd op apparaten die een lust voor het oog zijn. (Mohit) toont zeker een grote vaardigheid in het bouwen van dingen die binnen deze opdracht passen. Soms is er slechts een beetje nadenken en een zorgvuldige toepassing van de geest voor nodig een prachtige esthetiek voor uw projecten, en de resultaten kunnen zeer lonend zijn. Probeer de zijne Hackaday Supercon-praat als je meer wilt weten.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here