Home Huizen renovatie Een Duurzame Renovatie door Nuud Studio

Een Duurzame Renovatie door Nuud Studio

0
Een Duurzame Renovatie door Nuud Studio


Dit beschouwde huis, in de buitenwijken van Melbourne, Australië, is om verschillende redenen opmerkelijk. Ten eerste werd het oorspronkelijk ontworpen door Sibbel Builders, een bedrijf opgericht in de jaren ’60 en bekend om zijn milieubewuste benadering van huizenbouw van vóór zijn tijd (kleinere voetafdruk, modernistische lijnen, handgemaakt ontwerp, passieve plaatsing op zonne-energie). Ten tweede waren de nieuwe eigenaren, Brad Mitchell en Kerli Valk, bijzonder geschikt om toezicht te houden op de restauratie en heropleving ervan (het huis was het slachtoffer geworden van zowel verwaarlozing als slecht doordachte toevoegingen); hij is architect en zij is binnenhuisarchitect (samen hebben ze opgericht Nüüd Studio). En ten derde heeft hun gevoelige vernieuwing van de residentie onderscheidingen en onderscheidingen opgeleverd, waaronder de Huizenprijs voor Duurzaamheid 2023 en een 2023 Australian Inside Design Awards ‘Residential Design’ Commendation.

Wij wisten hier echter niets van toen we voor het eerst beelden zagen van het “bush modernistische” venture. We werden simpelweg aangetrokken door de eerlijke, tijdloze materialen van het kleine huis; de ingebouwde meubels van meubelkwaliteit; de architectonische integriteit; en de gelijke aandacht die wordt besteed aan zowel vorm als functie. Alles overwogen, niets kostbaars.

Hieronder geeft Brad ons een rondleiding door hun zorgvuldig gerenoveerde huis.

Gefotografeerd door Tom Rossmet dank aan Nüüd Studio.

het huis van de Sibbel-bouwer was met de hand gebouwd en milieubewust - en ook tochtig een 12
Boven: Het huis van Sibbel Builders was met de hand gebouwd en milieubewust, maar ook tochtig en verouderd. Om het duurzamer te maken, schakelden Brad en Kerli over op volledig elektrische energie voor het huis; toegevoegde isolatie waar die er niet was; geïnvesteerd in een nieuw warmwatersysteem met warmtepomp; en verving de enkele beglazing. “Het opknappen en toevoegen van dubbele beglazing aan de bestaande cederhouten kozijnen was het meest betrokken en tijdrovende side van wat we deden, maar het was het waard!” zegt Brad.
De babyjongen van het stel speelt net buiten het kenmerkende Sibbel-gebouw 13
Boven: De babyjongen van het stel speelt web buiten de kenmerkende voordeur van Sibbel Builders, die direct uitkomt in de woonkamer. (Ze hebben ook een zoon van vier jaar oud.) Van het allergrootste belang voor Brad en Kerli was het creëren van een verbinding met het buitenleven.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here