Home Technische gadgets voor thuis Een modelauto op schaal 1:150 veranderen in een echt rijdende auto met verlichting

Een modelauto op schaal 1:150 veranderen in een echt rijdende auto met verlichting

0
Een modelauto op schaal 1:150 veranderen in een echt rijdende auto met verlichting


Het sluiten van de op afstand bestuurbare modelauto op schaal 1:150. (credit score: diorama111)

Voor veel mensen is het hebben van een miniatuurversie van zoiets als een auto op zichzelf al een surprise, maar er is altijd de mogelijkheid om nog een stapje verder te gaan, zoals YouTube-kanalen als (diorama111) laten zien. In dit specifieke geval namen ze een schaalmodel van 1:150 van een Nissan Micra en een microcontroller geïnstalleerd, accu, afstandsbediening en voor-, achter- en knipperlichten. Gezien de afmetingen van 24,5 x 11,4 x 10,5 mm (LxBxH) van het schaalmodel is dit geen geringe prestatie.

De originele plastic bodem en wielen zijn verwijderd en vervangen door een metalen body, evenals bestuurbare voorwielen waaraan een neodymiummagneet is bevestigd om een ​​metalen geleidingsspoor te volgen dat zich onder het wegdek kan bevinden. Voor de hersenen wordt een ATtiny1616 MCU in QFN-formaat gebruikt om opdrachten te ontvangen van de PIC79603 infraroodontvangermodule en de motor aan te drijven die aan de achteras is bevestigd by way of een DRV8210-motorcontroller-IC. De overige MCU-pinnen worden meestal gebruikt om de LED’s van de lichten en signalen aan of uit te zetten.

In de video wordt met de minuscule RC-auto een parcours met verkeerslichten rondgereden, wat een goede indruk geeft hoe deze ingezet zou kunnen worden in een grootschalig mannequin van een stad, met een verborgen railsysteem om autoroutes te bepalen. Wat betreft het opgeladen houden van de 30 mAh Li-Po-batterij: er is een oplaadpoort aan de onderkant, maar bij deze lage stroomsnelheden zou je ook verborgen geleidende oplaadpunten op de hele route kunnen hebben, ervan uitgaande dat je hierin een laadspoel kunt plaatsen die klein genoeg is. kleine ruimte.

(Met dank aan (Keith Olson) voor de tip)

v
Schematisch diagram van de op afstand bestuurbare modelauto. (credit score: Diorama111)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here