Home Technische gadgets voor thuis Geen paniek: een coöperatief spel voor het onschadelijk maken van bommen

Geen paniek: een coöperatief spel voor het onschadelijk maken van bommen

0
Geen paniek: een coöperatief spel voor het onschadelijk maken van bommen


(Heath Paddock) wilde zijn vrienden in verwarring brengen met een spel dat een escape room in een doos nabootst. Ongeveer zes maanden nadat hij was begonnen, had hij dit glorieuze ding voltooid. Het is een hardwareversie van een spel genaamd Hold Speaking and No one Explodes waar spelers vijf minuten de tijd hebben om een ​​kofferbom onschadelijk te maken. Voor deze implementatie zijn minimaal twee spelers nodig, één met de doosbom zelf, en iemand die alle kennis bezit, maar de doosbom niet kan zien om hem onschadelijk te maken.

De bedrading van de Mastermind-module.

(Heath)’s versie heeft twee keer zoveel modules als het originele spel, elk met de hand bedraad, aangedreven door een Arduino. Eén van de modules is een LED-doolhof. Er zijn twee groene anker-LED’s in een van de zes configuraties, en een blauwe en een rode LED.

Het doel is om de blauwe LED naast de rode te verplaatsen zonder muren te raken. De boxhouder kan de muren uiteraard niet zien en moet de configuratie van de anker-LED’s aan zijn accomplice beschrijven om aan de slag te kunnen gaan.

Alle modules zijn behoorlijk verschillend, wat waarschijnlijk voor een extreem leuke en uitdagende vijf minuten zorgt. (Heath) meldt dat het een lange weg was om de communicatie tussen modules te onderbreken. Uiteindelijk koos (Heath) voor een mesh-netwerkconfiguratie en verbond alles in een grote lus. Bekijk zeker de walk-through video na de pauze.

Dit is niet de eerste keer dat we een hardware-implementatie van deze sport zien. Hier is er een die een Raspberry Pi gebruikt.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here