Home Huisdecoratie Privacyvensteropties voor badkamers: welke u moet kiezen en waarom

Privacyvensteropties voor badkamers: welke u moet kiezen en waarom

0
Privacyvensteropties voor badkamers: welke u moet kiezen en waarom


We staan ​​op het punt te beginnen aan een grote renovatie. In dat proces kan het unhealthy wel of niet op dezelfde plek blijven, maar het raam gaat nergens heen. We houden van het idee van een grote inloopdouche, waarbij natuurlijk licht door het gigantische raam naar binnen valt. Klinkt geweldig, toch? Neem een ​​krijsend geluid op terwijl de realiteit door de kamer loopt.

Ik verbleef onlangs in een resort in New York met een raam in de douche en zonder gordijn of privacyglas. Het was verkwikkend om vanaf zoveel verdiepingen over de stad uit te kijken, wetende dat niemand naar binnen kon kijken. Het is jammer dat dit komende badkamerproject niet op de 14e verdieping is 🙂 Het grote raam is prachtig, dat is zeker, en de licht dat het binnenlaat, doen we niet wil verliezen. Maar ogen. Oh, die glurende ogen. Ons pand heeft een trottoir langs de achterrand ervan. En hoewel we wat jonge screening hebben die we tijdens ons achtertuinproject hebben geplant, zal deze de komende jaren nog niet veel bescherming bieden. Het trottoir ligt op een kleine heuvel en alle voorbijgangers hebben een prachtig uitzicht direct op onze hoofdbadkamer.

Let niet op de verf. Deze foto was van het bemonsteren van nieuwe bekledingskleuren voor onze buitenkant. 🙂

Dit is niet de eerste keer dat we dit meemaken. Bij ons eerste huis in Idaho hebben we een groot raam in onze hoofdbadkamer toegevoegd. We deden hetzelfde in ons tweede huis in Idaho. Bij beide waren de ramen hoger en werd de zichtlijn meer belemmerd. We kozen voor een doorschijnend privacyglas, en daar voelde het goed voor. Maar Chris was in dit geval niet verkocht voor zo’n groot venster, dus we hebben een aantal van de beste opties verzameld die we konden vinden, samen met hun voor- en nadelen.

Chris houdt van Julia - Privacyglas

Huivert

Op dit second is het raam bedekt met rillingen die 95% van de tijd gesloten zijn. Ze zouden een optie zijn als het raam er niet zou zijn binnen de nieuwe douche.

Professional: Niemand kijkt door de ramen. De privateness is absoluut. Oh, en ze zijn charmant.

minpunt: Het is lastig om ze te openen, omdat je helemaal over het unhealthy moet reiken (Oké, je moet echt stappen naar binnen het unhealthy!), en de badkamer is altijd erg donker omdat we niet de tijd willen nemen om ze te openen.

Doe-het-zelf raamfolie – Peel & Stick/Spray

Peel & Stick raamfolie of spuitfolie zijn geweldige budgetopties, of als je doorschijnendheid wilt toevoegen aan een raam dat al op zijn plaats zit. Het nadeel is dat ze nog steeds iets transparanter zijn dan ideaal is voor een douchesituatie. Maar we gebruikten de movie in ons allereerste huis in Utah, en de spray op het raam voor onze voorraadkast in ons eerste huis in Idaho.

Professional: Zeer goedkoop, eenvoudig aan te brengen en biedt privateness.

Con: We zullen nooit meer naar buiten kunnen kijken. Het raam verandert overdag gewoon in een zachte lichtbron. De doorschijnendheid is ook niet erg sterk, dus tijdens een douche zul je zeker een vleeskleurig silhouet kunnen onderscheiden.

Gordijnen/cafégordijn

Uiteraard kun je een raam afsluiten met gordijnen. Maar bij een douche, vooral in North Carolina, zal de luchtvochtigheid een grote invloed hebben op de stang en de ringen, en binnen enkele dagen nadat je ze hebt opgehangen, zul je schimmel in de gordijnen krijgen. Je zou voor plastic staafjes en ringen kunnen gaan, maar dat is niet schattig. En toch: schimmel. Goor.

Professional: Ze zijn echt schattig, en je kunt ze openen en naar buiten kijken wanneer je maar wilt.

Nadeel: werkt niet voor toepassingen met een hoge luchtvochtigheid, zoals een douche.

Privacyglas

Dit is de permanente optie waar we in het verleden voor kozen, maar nogmaals, de zichtlijn was bij deze buien minder direct en de ramen waren kleiner. Maar als je zoiets wilt, moet het raam gemaakt zijn van speciaal privacyglas, en het is everlasting af fabriek. Maar met deze optie kunt u beslissen hoeveel doorschijnendheid u wilt, en het zal veel meer verduisteren dan de movie of spray.

Professional: Deze oplossing is dagelijks bestand tegen vocht (de peel-and-stick mogelijk niet), dus ideaal voor gebruik onder de douche.

Minpunt: Je verliest het grote, mooie uitzicht op al de groene bomen binnen. En omdat dit speciaal glas is, is het duurder.

Eenrichtingsglas

Ook wel ‘spiegelglas’ genoemd, je kunt er duidelijk doorheen kijken, maar als je naar binnen kijkt, is het een spiegel. De ene kant is transparant en de andere kant is reflecterend. Maar dat is alleen als het buiten meer licht is dan binnen. Zodra de nacht aanbreekt en de lichten binnen aangaan, is er geen privateness.

Professional: We kunnen duidelijk naar buiten kijken, maar niemand kan naar binnen kijken. We kunnen profiteren van al dat mooie licht En het uitzicht.

Nadeel: voor een badkamer is dit geen goede optie, need zodra het donker wordt, zal alles binnenin volledig zichtbaar zijn.

Elektronisch glas

Dit is een van de nieuwkomers op de scène. Niet echt, het bestaat al een paar jaar. Maar het is zo jong dat het glitchy kan zijn. In wezen is het venster verbonden met een schakelaar die, wanneer hij wordt omgedraaid, schakelt tussen doorschijnend en transparant.

Er zijn twee typen: één die LED-technologie gebruikt en één die vloeibare kristallen gebruikt die in en uit de uitlijning bewegen wanneer er stroom doorheen wordt geleid. De LED-versie kan kieskeurig zijn, en als je een video probeert te maken in de ruimte als het raam open is duidelijk, neemt de digicam flitsen in het raam waar – het raam flitst op de video, ook al gebeurt dat niet persoonlijk. De versie met vloeibare kristallen (het bedrijf dat ik ken, het is CliC Glass) heeft niet hetzelfde stroboscopisch impact, maar laat ook geen enkel rasterpatroon op het raam toe, zoals we momenteel hebben. Dus afhankelijk van de stijl van uw huis, kan deze wel of niet werken.

Professional: Het is helder en ziet eruit als een normaal raam, maar dankzij de technologie kun je op een knop drukken en het wordt privacyglas. En als de stroom uitvalt, gaat hij standaard naar de privacymodus.

Nadeel: het is de duurste optie. Verreweg. En als het kapot gaat, is het duur om te vervangen. Bovendien hebben sommige versies bij video een stroboscoopeffect, en versies die geen raamraster/lichtscheiding toestaan ​​(wat al onze vensters hebben).

Dus, voor welke versie gaan we? Tromgeroffel aub…. we weten het niet zeker. :/

We hebben nog een aantal dingen die we willen uitzoeken met de badkamerindeling zou kunnen uiteindelijk de locatie van de douche verplaatsen. Als er geen douche is, eenvoudig: gewoon raam, gordijnen, knallen, klaar. Maar als de bui daar toch terechtkomt, moeten we veel afwegen en een aantal compromissen sluiten.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here