Home Meubilair Wayfair kondigt een personeelsinkrimping van 1.650 aan

Wayfair kondigt een personeelsinkrimping van 1.650 aan

0
Wayfair kondigt een personeelsinkrimping van 1.650 aanMeubelwereldnieuwsbureau op 19-01-2024


Wayfair Inc. heeft onlangs particulars aangekondigd met betrekking tot het aanpassen van de kostenstructuur, naar aanleiding van de reeks acties die oorspronkelijk in augustus 2022 waren gestart. Na een uitgebreide, organisatiebrede analyse van de juiste teamgrootte en -structuur, kondigde het bedrijf een personeelsinkrimping aan, waarbij ongeveer 1.650 werknemers, die ongeveer 13% van het wereldwijde personeelsbestand en ongeveer 19% van het bedrijfsteam vertegenwoordigen, in beide gevallen op 31 december 2023. Deze actie zal naar verwachting een kostenbesparing op jaarbasis van meer dan $280 miljoen opleveren.

“Eerder vandaag heb ik een transient naar alle Wayfair-werknemers gestuurd met particulars over de actie van vandaag en de grondgedachte erachter, die voor iedereen beschikbaar is om te lezen op onze bedrijfssite. De vandaag aangekondigde wijzigingen weerspiegelen een terugkeer naar onze kernprincipes op het gebied van de toewijzing van middelen, zoals het verkrijgen van passen in verschillende lagen en lagen en richten ons op onze hoogste prioriteiten. Als gevolg daarvan verkleinen we de teamgrootte in de hele organisatie en verminderen we de anciënniteit in bepaalde rollen die we in de loop van dit jaar met gewijzigde nivellering opnieuw willen opbouwen ”, aldus Shah, CEO, medeoprichter en medevoorzitter van Wayfair. “Hoewel de acties van vandaag onze Adjusted EBITDA-routekaart zullen versterken, richt ik mij steeds meer op het genereren van Adjusted EBITDA bovenop de op aandelen gebaseerde beloningen en kapitaaluitgaven, en ben ik van plan om hier snel betekenisvolle verbeteringen te bewerkstelligen. Wij zijn van mening dat het erom gaat onze vrije tijd te maximaliseren Cashflow terwijl we tegelijkertijd het totale aantal aandelen strak controleren en uiteindelijk verminderen, en we behandelen dit als onze poolster.”

Shah vervolgde: “Aan onze collega’s die Wayfair verlaten, wil ik jullie bedanken voor jullie ongelooflijke bijdragen aan Wayfair en aan onze klanten. Er is zoveel om trots op te zijn. Ik betreur echt de impression die dit op jullie zal hebben.”

De toenemende kostenbesparingen geven het bedrijf verder vertrouwen in de weg om in 2024 een substantiële groei van de Adjusted EBITDA te realiseren, zowel op dollar- als op margebasis. “Hoewel de aanhoudende zwakte van de categorie de omzetgroei uitdagend maakt, blijven we bemoedigd door de marktaandeelwinsten die we blijven zien”, aldus Shah. “Op foundation van de aankondiging van vandaag zouden we, in een hypothetische omgeving met een vlakke omzet – inclusief de herbouwde functies – nu verwachten dat we in 2024 ruim $600 miljoen aan Adjusted EBITDA zullen realiseren.” Wayfair zal de volledige resultaten voor het kwartaal en het jaar eindigend op 31 december 2023 bekendmaken tijdens de winstoproep voor februari 2024.

Hieronder volgen aanvullende particulars over het herschikkingsplan voor het personeelsbestand:

  • Ongeveer $150 miljoen aan contante compensatiebesparingen op jaarbasis, waarvan grofweg $125 miljoen zal worden weerspiegeld in de kostenlijn voor verkoop, bedrijfsvoering, technologie, algemene en administratieve (SOTG&A) van het bedrijf, terwijl de relaxation uit de onkostenlijn Klantenservice en handelaarsvergoedingen zal komen. Dit zijn nettobesparingscijfers waarin de plannen van het bedrijf zijn verwerkt om een ​​deel van het personeelsbestand in 2024 opnieuw op te bouwen.

  • Ongeveer $80 miljoen aan op aandelen gebaseerde compensatie op jaarbasis in verband met de getroffen werknemers.

  • Ongeveer $50 miljoen aan besparingen op jaarbasis hielden verband met een vermindering van de gekapitaliseerde technologische arbeid, die wordt verantwoord als onderdeel van de investeringsuitgaven van het bedrijf.

Als gevolg van de inkrimping van het personeelsbestand verwacht Wayfair tussen ongeveer $70 miljoen en $80 miljoen aan kosten te moeten maken, voornamelijk bestaande uit ontslagvergoedingen en arbeidsvoorwaarden, waarvan het grootste deel naar verwachting in het eerste kwartaal van 2024 zal worden gemaakt. De voorgaande geschatte bedragen omvatten geen niet-contante kosten in verband met op aandelen gebaseerde beloningen.


Over Wayfair: Wayfair is de bestemming voor alles wat met thuis te maken heeft: iedereen helpt waar dan ook zijn thuisgevoel te creëren. Van deskundige klantenservice tot de ontwikkeling van instruments die het winkelproces eenvoudiger maken, tot het aanbieden van een van de breedste en diepste selecties artikelen voor elke ruimte, stijl en funds: Wayfair geeft iedereen de mogelijkheid om ruimtes te creëren die precies geschikt zijn voor hen.

De Wayfair-familie van websites omvat:

  • Wayfair: Alles voor thuis – voor een ruimte die helemaal van jou is.
  • Joss & Foremost: De ultieme stijlbewerking voor thuis.
  • AllModern: Alles fashionable, eenvoudig gemaakt.
  • Birch Lane: een frisse kijk op de klassiekers.
  • Perigold: een onontdekte wereld van luxe design.
  • Wayfair Skilled: precies goed voor professionals.

Wayfair genereerde $12,0 miljard aan netto-inkomsten voor de twaalf maanden eindigend op 30 september 2023 en heeft zijn hoofdkantoor in Boston, Massachusetts en is wereldwijd actief.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here