Home Slaapkamer interieurontwerp 10 veelvoorkomende fouten op het gebied van energie-efficiëntie en hoe u deze kunt bestrijden

10 veelvoorkomende fouten op het gebied van energie-efficiëntie en hoe u deze kunt bestrijden

0
10 veelvoorkomende fouten op het gebied van energie-efficiëntie en hoe u deze kunt bestrijden
Energiebesparende praktijken

Redactionele tegoeden: Shutterstock.Com

Omdat we allemaal streven naar een groenere, duurzamere levensstijl, nemen veel huiseigenaren de taak op zich om verschillende energiebesparende praktijken uit te proberen. Als u het echter niet goed doet, kan dit leiden tot een hoger energieverbruik en hogere kosten. Hier volgen enkele veelvoorkomende fouten op het gebied van energie-efficiëntie die u mogelijk maakt en hoe u deze effectief kunt bestrijden.

  1. Met uitzicht op tocht en isolatieproblemen

Een van de meest voorkomende energiefouten negeert tocht en onvoldoende isolatie. Tocht uit ramen, deuren en zolders kan uw verwarmings- en koelingsbehoeften aanzienlijk verhogen. Vraagt ​​u zich af waarom uw huis in de winter maar niet heat lijkt te worden, zelfs als de verwarming aan staat? Dit is waarschijnlijk de reden. In de zomer kunt u zelfs final krijgen van warmtewinst, waardoor uw HVAC-systeem veel more durable moet werken.

Om dit tegen te gaan, moet u regelmatig controleren op tocht en eventuele gaten afdichten met tochtstrippen of package. Investeer in hoge kwaliteit isolatie voor uw muren, dak en zolder. Deze eenmalige investering kan op de lange termijn tot aanzienlijke besparingen leiden.

  1. Misbruik van thermostaten

Velen geloven dat het instellen van de thermostaat op een constante temperatuur energie bespaart. In werkelijkheid kan dit leiden tot onnodig energieverbruik, vooral als het huis leeg is of tijdens de slaapuren.

Probeer een programmeerbare thermostaat te gebruiken om de temperatuur aan te passen aan uw dagelijkse schema. Door de temperatuur een paar graden te verlagen als u weg bent of slaapt, kunt u uw energierekening aanzienlijk verlagen.

  1. Het verwaarlozen van het onderhoud van het apparaat

Apparaten, met title HVAC-systemen, koelkasten en boilers, kunnen na verloop van tijd minder efficiënt worden als gevolg van gebrek aan onderhoud. Een ophoping van stof kan bijvoorbeeld de systemen belasten, waardoor het energieverbruik toeneemt.

Plan regelmatig onderhoud voor uw apparaten. Reinig of vervang de filters in uw HVAC-systeem, ontdooi uw koelkast regelmatig en laat uw boiler jaarlijks leeglopen om bezinksel te verwijderen.

  1. Het gebruik van inefficiënte gloeilampen

Traditionele gloeilampen verbruiken meer energie dan hun moderne tegenhangers. Hoewel de initiële kosten lager zijn, hebben ze een kortere levensduur en verbruiken ze meer elektriciteit.

Gelukkig is het eenvoudig om over te stappen op LED- of spaarlampen. Ze verbruiken tot 75% minder energie en gaan veel langer mee dan traditionele lampen, wat in de loop van de tijd enorme besparingen oplevert.

  1. Het verkeerde pand huren

Als u huurt, kan het bijzonder moeilijk zijn om deze wijzigingen door te voeren, omdat deze waarschijnlijk de verantwoordelijkheid van de verhuurder zijn. Daarom is het de moeite waard om verhuurders te vragen hoe zij het energieverbruik bestrijden voordat ze er in trekken. Dit is vooral belangrijk als je met huisgenoten huurt in dure steden als Phoenix, New York, Boston of ergens anders in de VS. U wilt waar mogelijk geld besparen, en energiezuinig zijn zal daar zeker bij helpen.

  1. Met uitzicht op energievampieren

Veel apparaten verbruiken energie, zelfs als ze niet in gebruik zijn. Opladers, modems, routers en apparaten met stand-bymodus kunnen uw elektriciteitsrekening verhogen zonder dat u het door heeft.

Koppel apparaten los als je ze niet gebruikt, of probeer stekkerdozen om meerdere apparaten tegelijk uit te schakelen. Overweeg om te investeren in slimme stekkers die u op afstand kunt bedienen, zodat uw apparaten uitgeschakeld zijn wanneer ze niet nodig zijn.

  1. Onjuiste praktijken voor het verwarmen van water

Overmatige verwarming van het water is een ander veel voorkomend probleem. Veel huishoudens zetten de thermostaat van hun boiler hoger dan nodig of gebruiken meer heat water dan nodig, wat leidt tot een hoger energieverbruik.

Stel de thermostaat van uw boiler in op 120 ° F, omdat dit good is voor de meeste behoeften. Repareer eventuele lekkende kranen en overweeg het installeren van douchekoppen met een laag debiet om het warmwaterverbruik te verminderen.

  1. Slechte gebruiksgewoonten van apparaten

De manier waarop u uw apparaten gebruikt, kan van invloed zijn op uw energieverbruik. Als u bijvoorbeeld een halflege vaatwasser of wasmachine laat draaien, de oven gebruikt voor kleine maaltijden of de koelkastdeur langere tijd openhoudt, kan dit het energieverbruik verhogen.

Laat uw vaatwasser en wasmachine altijd volledig beladen. Gebruik voor kleine maaltijden een broodroosteroven of magnetron, omdat deze minder energie verbruiken dan een grote oven.

  1. Externe warmtebronnen negeren

Huiseigenaren onderschatten vaak de influence van externe warmtebronnen op de temperatuur van hun huis. Zonlicht dat door ramen schijnt, vooral in de zomer, kan bijvoorbeeld de temperatuur binnen verhogen, waardoor uw airconditioningsystemen more durable werken dan nodig is.

Investeer in thermische gordijnen of zonwering om de hitte tijdens de zomermaanden buiten te houden. Zorg ervoor dat u ze in de winter opent, zodat natuurlijk zonlicht uw huis kan verwarmen. Bovendien kan het planten van schaduwbomen in de buurt van ramen een natuurlijke barrière vormen tegen de hitte in de zomer, terwijl het zonlicht doorlaat in de winter als de bladeren zijn gevallen.

  1. Verkeerde interpretatie van Power Star-beoordelingen

Veel consumenten kopen apparaten op foundation van het Power Star-label zonder volledig te begrijpen wat dit betekent. Hoewel apparaten met een Power Star-rating efficiënter zijn dan apparaten zonder ranking, is er nog steeds een bereik binnen deze categorie. Sommige huiseigenaren kiezen uiteindelijk voor apparaten die beter zijn dan de standaardmodellen, maar niet de meest efficiënte binnen het Power Star-assortiment.

Let bij het winkelen voor nieuwe apparaten op meer dan alleen het Power Star-label. Vergelijk het energieverbruik van de verschillende Power Star-modellen om de meest efficiënte optie te vinden. Controleer het EnergyGuide-label, dat een nauwkeurige schatting geeft van het energieverbruik en de bedrijfskosten van het apparaat. Kiezen voor het meest efficiënte mannequin binnen uw price range kan op de lange termijn tot grotere energiebesparingen leiden.

Conclusie

Energie-efficiënt zijn vereist meer dan alleen de intentie; het gaat om het begrijpen en corrigeren van veelvoorkomende fouten. Door deze zeven gebieden aan te pakken, kunnen huiseigenaren hun energieverbruik aanzienlijk verminderen, geld besparen en een positieve bijdrage leveren aan het behoud van het milieu. Vergeet niet dat kleine veranderingen kunnen leiden tot aanzienlijke verschillen in uw energievoetafdruk.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here