Home Huizen renovatie 8 ideas voor het bouwen van een betere slaapkamer van Pernille Lind

8 ideas voor het bouwen van een betere slaapkamer van Pernille Lind

0
8 ideas voor het bouwen van een betere slaapkamer van Pernille Lind


We werden voor het eerst fan van Pernille Lind in 2017, toen we verslag deden van de opening van Lodge Sanderseen intiem pand in Kopenhagen dat ze samen met haar heeft ontworpen Lind + Amandel mede-oprichter Richy Almond. Van al het warme Scandinavische meubilair dat het duo gebruikte om drie huizen uit het eind van de 19e eeuw om te vormen tot een gezellig resort, viel er één in het bijzonder op: de op maat gemaakt Europees eiken en rotan mattress met een afgerond hoofdbord en faucets toelopende poten. Dit mattress was (en blijft) zo geliefd dat het Londense designduo het op hun web site begon te verkopen. En sindsdien staat Pernille op onze radar.

Nu heeft Pernille ook een solo-ontwerppraktijk, Pernille Lind Studio, waar ze (voornamelijk) residentiële projecten doordrenkt met haar Deense en Thaise roots en een sterke moderne foundation uit het midden van de eeuw. Ons favoriete onderdeel van haar werk is echter haar vermogen om slaapkamers te creëren met die ongrijpbare hotelsfeer. Keer op keer slaagt ze erin het gevoel van inchecken in een boetiekkamer na te bootsen – en we ontdekten hoe ze dat doet.

Hier de acht ideas van Pernille voor het bouwen van een betere slaapkamer:

Fotografie door Joachim Wichmann, tenzij anders aangegeven.

1. Houd een gedempt palet aan.

voor een rustgevende slaapkamer kiest pernille voor gedempte tinten zoals beige en stoffige 12
Boven: Voor een rustgevende slaapkamer kiest Pernille voor gedempte tinten zoals beige en stoffige blauwtinten in dit Deense strandhuisproject. “Ik zou geen hoog distinction gebruiken, omdat je wakker wordt en naar mattress gaat”, zegt ze. “Ik zou geen echt witte of echt donkere muren willen hebben. Ik hou van alles dat zo schemerig of zonsondergangachtig is. Je kunt kiezen voor pastelkleuren of neutrale kleuren… wat bij je previous. Het draait allemaal om tot rust komen of ontspannen in de dag.”

Haar twee favoriete verfkleuren voor de slaapkamer? Badsteen van Little Greene, een licht, stoffig geel, en Pantoffel Satijn van Farrow & Ball, een bleek gebroken wit dat ze koos voor haar eigen slaapkamer.

2. Met een hoofdeinde kan het niet fout gaan.

pernille gelooft in statement-hoofdborden: “hoofdborden zijn haar 13
Boven: Pernille gelooft in statement-hoofdborden: “Hoofdborden zijn een blijvertje”, zegt ze. “Ik zoek er altijd eentje die in verhouding staat tot de hoogte van de kamer en de grootte van de ruimte. Het Sanders-hoofdbord was bijvoorbeeld geweldig voor een resort omdat je die ‘wauw’-factor wilt, hoe klein de kamers ook zijn. Maar voor dit strandhuis heb ik het opnieuw ontworpen om het kleiner te maken, door het hoofdeinde te verlagen en het body iets af te slanken om het dat ingetogen ontwerpdetail te geven dat mid-modern meubilair zou hebben. “

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here