Home Huisdecoratie Mijn favoriete combinaties van kussens en vloerkleden

Mijn favoriete combinaties van kussens en vloerkleden

0
Mijn favoriete combinaties van kussens en vloerkleden


Het mixen van patronen levert zo’n grote winst op, wat ik graag in elke kamer van mijn huis doe. Maar soms kan het overweldigend zijn om te weten hoe je een ruimte met elkaar kunt coördineren. Wees niet bang om patronen op patronen te combineren als het om kussens en vloerkleden gaat!

Chris houdt van Julia Mijn favoriete combinaties van kussens en vloerkleden | Polly vloerkleed in marineblauw zilver
Winkel in de Bonuskamer

Er gelden basisregels voor het toepassen van complementaire kleuren en een scala aan schalen, maar er kan nog meer diepgang in zitten. Ik zal je door enkele van de pilaren leiden waar ik bij zweer voor het combineren van kussens en vloerkleden.

Bovendien vond ik het leuk om je reactie op onze nieuwe te zien CLJ x Loloi voorjaarscollectie 2024. Blijf lezen om acht moodboards te zien die ik heb samengesteld en die nieuw gelanceerde kussens coördineren met onze vloerkleden!

Combinaties van vloerkleden en kussens: vind een schaal en textuur voor elke ruimte

Ik beschouw textuur als een patroon als ik aan het mixen en matchen ben. Sommige van onze vloerkleden hebben een hoge structuur, zoals onze Judy-tapijtenterwijl sommigen van de Briggs-tapijten hebben een lagere textuur maar een hoog patroonontwerp erop. Beiden kunnen als een patroon worden beschouwd. Als je een groot patroon hebt zoals het onze Polly-tapijtenmisschien wil je dat combineren met een kleiner kussen met patroon, zoals een van de Dinah-kussens met ruches. Of probeer een vaste stof fluwelen Liza kussen om de ruimte een aantal rustgevende eigenschappen te geven.

Als een vloerkleed of kussen een losse textuur heeft, kan dat ook als patroon gelezen worden. Bijvoorbeeld de Bradley-collectie heeft enkele opties met een hoog-laagpolig. Daarvoor zou ik een zwaarder patroon aanbrengen in een van de meest gestructureerde kussens, zoals de Ellery — om een ​​dynamisch gevoel te creëren met meer patroonspel.

Chris houdt van Julia | Mijn favoriete combinaties van kussens en vloerkleden | Judy vloerkleed in natuurlijk ivoor met kussens in Polly's kamer
Koop Polly’s kamer

Je ziet de Judy naturel/ivoor vloerkleed in Polly’s kamer: het is een zeer gestructureerd vloerkleed en heeft een grootschalig patroon. Dus combineerde ik het met een set van twee bijpassende Dina kussens in een zachte kleurstelling en een getextureerd Harvey-lendenkussen. Dat maakt ze ondergeschikt aan het brutalere vloerkleed. En het vloerkleed is ondergeschikt aan de behang, laten we eerlijk zijn. Elk afzonderlijk factor werkt samen, zelfs als ze alleen in de ruimte staan.

Hier zijn enkele van mijn perfecte combinaties voor CLJ x Loloi vloerkleden en kussens, samen met enkele basisprincipes die je op elke combinatie kunt toepassen.

Polly grafiet/kiezel vloerkleed

Chris houdt van Julia Mijn favoriete combinaties van kussens en vloerkleden | Polly vloerkleed in grafiet en kiezelsteen met kussens

Polly grafiet/kiezel vloerkleed | Ivoor/zwart kussen | Ivoor fluwelen kussen | Kaneel fluwelen kussen | Rood getextureerd kussen

Omdat de tapijt donkerder is, breng ik graag wat lichtheid naar binnen. Ik heb voor een stevige gekozen crème fluwelen Liza kussen en een kleiner patroon zwart-wit Dinah kussen, wat het ruitpatroon in het vloerkleed weerspiegelt. Om de look compleet te maken, heb ik een contrasterende kleur gekozen om het geheel in balans te brengen. Dit warme merlotkleur is prachtig in het stevige fluweel en de kussen met patroon biedt een andere schaal dan de cheque.

Francis Spa/graniet diamanttapijt

Chris houdt van Julia Mijn favoriete combinaties van kussens en vloerkleden | Francis vloerkleed met kussens

Francis Spa/granieten tapijt | Geruite varenkussen | Moss Dinah lendenkussen | Grijs fluwelen Liza kussen | Blauw Harvey-kussen

Dit vloerkleed met ruitmotief bevat groen, blauw en crème. Ik wilde heel graag het groen naar voren halen, maar ook de kleine stukjes spa-blauw in het vloerkleed benadrukken. Ik trok er drie kussens met verschillende patronen in neutrale tinten in. Ze werken samen omdat ze variëren van kleine tot middelgrote tot grote patronen in vergelijkbare kleurstellingen.

Briggs vloerkleed in mist/ivoor

Chris houdt van Julia | Mijn favoriete combinaties van kussens en vloerkleden | Briggs vloerkleed in mistivoor met kussens

Briggs Mist/ivoor vloerkleed | Blauw getextureerd Harvey-kussen | Blauw fluwelen Liza kussen | Geruite varenkussen

De Briggs vloerkleed is zo veelzijdig dat het bijna als een huge lichaam kan worden gelezen. Er zit een heel klein patroon in, dus je kunt met dit vloerkleed alle kanten op. Ik heb een binnengebracht romig kussen met groot patroon met een donkerder blauw En lichter blauw om de blues in het tapijt te spelen. Met dit vloerkleed previous elk kleur fluwelen kussen!

Polly rook/zandkleed

Chris houdt van Julia | Mijn favoriete combinaties van kussens en vloerkleden | Polly vloerkleed in rookzand met kussens

Polly rook/zandkleed | Getextureerd Poe-kussen | Harvey lumbale kussen | Ivoor fluwelen Liza kussen

Dit is een van mijn favoriete combinaties omdat er heel veel op textuur wordt gespeeld. De tapijt heeft een grootschalig patroon waardoor het bijna als een textuur leest. De lumbale kussen is een effen kleur, maar het is leuk om deze crèmetextuur te combineren met een andere crèmekleurige “textuur” in het vloerkleed. Maak de look compleet door nog een kussen in een contrasterend patroon te plaatsen.

Judy vloerkleed in natuurlijk/ivoor

Chris houdt van Julia | Mijn favoriete combinaties van kussens en vloerkleden | Judy vloerkleed in natuurlijk ivoor met kussens

Judy naturel/ivoor vloerkleed | Dinah ivoor/zwart kussen | Kaneel fluweel Liza kussen | Dinah Oceaan/Blauw Kussen

Dit assortiment is gebaseerd op de essentie van primaire kleuren met een twist. De jute in de tapijt kan lezen als geel, en dat hebben we gedaan rood En blauwe kussens om het kleurenwiel rond te maken. Het is een heel eenvoudig kleurenschema dat niet jeugdig of te verzadigd hoeft te zijn. Ik heb de patronen in de kussens kleiner gehouden omdat het vloerkleed zo opvallend is.

Jules Inkt/Terracotta vloerkleed

Chris houdt van Julia | Mijn favoriete combinaties van kussens en vloerkleden | Jules vloerkleed in inkt/terracotta met kussens

Jules Inkt/Terracotta vloerkleed | Geruite cricketkussen | Ivoor fluwelen Liza kussen | Dinah Chocolate/Latte lendenkussen | Roestfluweel Liza kussen

Dit classic geïnspireerd vloerkleed er zitten veel warme tonen in. Bovendien heeft het een heel organisch patroon, zodat het goed previous bij de geometrie. Omdat het vloerkleed veel kleinere motieven bevat, wilde ik beginnen met een grondkleur zoals de donker bruin. (Als je een effen financial institution hebt, kan die ook als basiskleur dienen.) Toen wilde ik een leuke plaid om de meer organische vormen tegen te gaan. Ten slotte passen de twee effen, warmgekleurde kussenkleuren goed bij het vloerkleed en brengen ze het hele patroon in evenwicht.

Bradley-vloerkleed in ivoor/beige

Chris houdt van Julia | Mijn favoriete combinaties van kussens en vloerkleden | Bradley vloerkleed in ivoorbeige met kussens

Bradley ivoor/beige vloerkleed | Dinah Oceaan/Blauw Kussen | Ellery Kleikussen | Harvey lumbale kussen | Blauw geruit oorkussen

Deze combinatie biedt een complementair kleurenschema en een reeks patroonschalen. Blauw en oranje zijn complementaire kleuren en zullen opvallen tegen a neutraal vloerkleed. Als je blauwe kussens in een kamer hebt, breng er dan een mee oranje toon om de ruimte op te warmen. Omdat elk stuk een patroon heeft, heb ik ervoor gezorgd dat we verschillende maten gebruikten. Het vloerkleed heeft een heel groot geometrisch patroon, dus we balanceren dat met kleinere patronen in de vloerbedekking Dinah kussens met ruches. De lumbale is een effen textuur met een klein patroon. De plaid biedt het middelgrote patroon voor een naadloze stroom.

Humphrey Forest/Multi-tapijt

Chris houdt van Julia | Mijn favoriete combinaties van kussens en vloerkleden | Humphrey vloerkleed met kussens

Humphrey Forest/Multi-tapijt | Groen fluwelen Liza kussen | Grijs fluwelen Liza kussen | Ivoor fluwelen Liza kussen | Kaneel fluweel Liza kussen | Getextureerd Poe-kussen | Dinah Chocolate/Latte lendenkussen

Het kleed heeft een flanellook met grote patronen en zeer verzadigde kleuren. Een truc die ik aanbeveel is om al je kleuren uit het vloerkleed te halen om ze in kussens te coördineren. Dit zou heel goed werken met een neutrale financial institution om die kleuren terug in de kamer te brengen. De meeste van deze kussens zijn vaste stoffen om het hoge patroon op de vloer in evenwicht te brengen. De kleine ruche Dinah in een donker patroon grondt alles. Toen heb ik er eentje meegenomen middelmatig patroon dat goed aansluit bij het kleinere kussen met ruches om de kleur uit te breiden.

Nog een laatste tip die je misschien is opgevallen: als ik kussens met elkaar combine en match, neem ik er graag één uit elke collectie mee. Daarom zie je vaak een fluwelen Liza kussen met een gegolfd Dinah kussen. Of een gestructureerd, schoon lendenkussen met een opvallendere vierkante kleur of patroon. Er zijn zoveel combinaties die bij uw ruimte passen als het gaat om bijpassende kussens en vloerkleden!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here