Home Slaapkamer interieurontwerp Inokashira Linked Residence van Moriyoshi Naotake Atelier in Mitaka, Japan

Inokashira Linked Residence van Moriyoshi Naotake Atelier in Mitaka, Japan

0
Inokashira Linked Residence van Moriyoshi Naotake Atelier in Mitaka, Japan


Challenge: Inokashira verbonden residentie
Architecten:
Moriyoshi Naotake Atelier
Plaats:
Mitaka, Japan
Gebied:
2.917 sf
Jaar: 2023
Foto’s door:
Satoshi Shigeta

Inokashira verbonden residentie van Moriyoshi Naotake Atelier

Dit ontwerp gaat de uitdagingen op het gebied van stedelijke collectieve huisvesting aan en richt zich op privateness en consolation. Individuele eenheden zijn strategisch gerangschikt met speciale tuinen ertussen, waardoor zorgen over privateness worden weggenomen en voldoende ventilatie wordt geboden. Privéservicebalkons en terrassen op de tweede verdieping creëren een dynamische, groene omgeving en zorgen overal voor natuurlijk licht. Deze buitenruimtes, zichtbaar voor buren, zorgen voor een evenwicht tussen privateness en betrokkenheid van de gemeenschap. Het ontwerp herdefinieert consolation en gemeenschap in collectieve huisvesting en biedt een onderscheidend alternatief voor de traditionele eengezinswoning.

Tot de problemen waarmee collectieve huisvesting in steden wordt geconfronteerd, behoren onder meer de problemen bij het waarborgen van de privateness in de buurt en het consolation van de wooneenheden als gevolg van de beperktheid van het terrein en de moeilijkheid om stadsbeelden te creëren en deze open te stellen voor de gemeenschap terwijl deze ook worden gerealiseerd. Mijn doel was om ze op te lossen en de voordelen en kenmerken van het samenleven in kleine groepen te ontdekken. Vervolgens vroeg ik me af of het bestaan ​​van andere wooneenheden in de collectieve huisvesting de privateness, de verlichting en ventilatie niet zou belemmeren en eerder een comfortabele structuur zou creëren.

De wooneenheden werden afzonderlijk ingericht en tussen de wooneenheden werden tuinen voor elke wooneenheid aangelegd. Bovendien werd tussen de scheidingsmuren van het woonhuis een kleine open ruimte voorzien die dienst deed als privédienstbalkon. Op de tweede verdieping van de buitenruimte tussen de wooneenheden is een terras voorzien om een ​​rijke driedimensionale ruimte te creëren waar planten te zien zijn en tegelijkertijd voor verlichting en ventilatie door het hele huis te zorgen.

Deze buitenruimte is zo ingericht dat deze zichtbaar is vanaf het aangrenzende perceel aan de overkant, waardoor by way of de tuin een relatie met de buurt ontstaat en de privateness van de binnenkamer wordt gewaarborgd. Op deze manier wordt, door het bieden van een grote buitenruimte en een kleine open ruimte tussen de wooneenheden, de privateness en openheid van elke wooneenheid gewaarborgd en wordt ook de relatie met de stad gerealiseerd.

De buitenruimte en de kleine open ruimte zijn comfortabele ruimtes waarbij de scheidingsmuur tussen de afzonderlijke wooneenheden aan de voorkant zichtbaar is en de prachtige buitenmuur van metaal op de achtergrond. Als geheel creëert het een andere vorm van consolation en relatie met de stad dan een eengezinswoning.

Moriyoshi Naotake Atelier

Tags: Aziatisch, Japan, Japans, minimalistisch, Mitaka, trendy, Moriyoshi Naotake Atelier

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here