Home Slaapkamer interieurontwerp Le Kawan Home van W+M Design Studio in Payangan, Indonesië

Le Kawan Home van W+M Design Studio in Payangan, Indonesië

0
Le Kawan Home van W+M Design Studio in Payangan, Indonesië


Mission: Le Kawan-huis
Architecten: W+M Ontwerpstudio
Plaats:
Payangan, Indonesië
Gebied:
4.897 sf
Jaar: 2022
Foto’s door:
Indra Wiras

Le Kawan Huis van W+M Design Studio

Geïnspireerd door de betoverende bosomgeving en het traditionele Javaanse huis ‘Joglo’, integreert dit mission naadloos moderne woonruimtes met behoud van de architectonische essentie van de erfgoedstructuur. Het nieuwe paviljoen, de bungalow en het personeelskwartier combineren een trendy ontwerp met de ritmische kolommen en stenen muren van de Joglo, waarbij de bestaande materialen als basispalet worden gebruikt.

Toen we de tenting bezochten, waren we gefascineerd door de bosrijke omgeving en een prachtig traditioneel Javaans huis genaamd ‘Joglo’, waar de familie af en toe woonde. Dat huis was niet langer voldoende om aan de behoeften van de klant te voldoen, dus moesten er andere gebouwen worden gebouwd als additional woonruimte. Omdat het traditionele huis behouden blijft, zijn de nieuwe gebouwen ontworpen om te harmoniëren met het traditionele huis – met een moderne twist.

De Joglo heeft een sterke architecturale taal, die wordt beschreven als de combinatie van ritmische slanke houten kolommen die de open leefruimte definiëren en massieve stenen muren voor de privékamers. De bestaande materialen, zoals hout, zandsteen, terrazzo en gekleurde cementtegels, worden ons basispalet om de nieuwe gebouwen te ontwerpen. Deze taal wordt het uitgangspunt bij het ontwerpen van de nieuwe, met enkele wendingen om rijkdom aan het advanced toe te voegen.

De nieuwe gebouwen bestaan ​​uit Paviljoen, Bungalow en Personeelskwartier. Het paviljoen is aan de Joglo bevestigd en functioneert als een inpandig woonverlengstuk ervan. De bungalow is daarentegen afgescheiden van de anderen om deze meer privé te maken voor de gasten. De bungalow is ontworpen als een zelfstandige woonruimte, waardoor deze klaar is om verhuurd te worden aan externe gasten.

Als verlengstuk van de Joglo is de gevel van het paviljoen ontworpen in voortzetting van de horizontale proporties en ritmische kolommen van de Joglo. Het terras steekt vooraan uit en bootst het gevoel van open ruimte in de Joglo na, terwijl het vrijdragend boven de tuin zweeft om het te maken het ziet er eigentijdser uit.

De bungalow is aan de rand van dit glooiende landschap geplaatst om het meest privé en prachtige landschap te krijgen. Dit gebouw is verzonken in de grond ontworpen om een ​​onbelemmerd zicht te bieden vanaf het paviljoen erachter. Het wordt bekroond met een daktuin, verenigd met de omliggende tuin, en wordt het verlengstuk van het landschap.

De badkamer benadrukt bestaande materialen van Joglo. Levendig gekleurde cementtegels worden getoond op de muur en gedempt terrazzo op de vloer, en houten lamellen worden ‘aandenken’ genoemd vanwege de ramen die zowel luchtcirculatie als privateness bieden.

W+M Ontwerpstudio

Tags: bungalow, trendy, buitenkant, Indonesië, interieur, paviljoen, Payangan, villa, W+M OntwerpstudioLEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here