Home Huisdecoratie Tapijtonderhoud 101: alle suggestions en trucs die u moet weten

Tapijtonderhoud 101: alle suggestions en trucs die u moet weten

0
Tapijtonderhoud 101: alle suggestions en trucs die u moet weten


Een vraag die mij voortdurend wordt gesteld in directe berichten is: “Hoe moet ik mijn nieuwe Chris Loves Julia x Loloi-vloerkleed schoonmaken?” Ik begrijp het! Er zijn veel verschillende meningen op de markt. Er zijn ook talloze producten verkrijgbaar die op de markt worden gebracht als de ‘beste tapijtreinigers ooit’ of ‘no-fail tapijtreinigers’. Tijdens mijn onderzoek was ik heel blij om te zien dat Loloi en ik het allebei eens zijn over een van onze favoriete producten voor het reinigen van plekken (lees verder om erachter te komen welke onze harten heeft).

Hoe tapijten schoon te maken |  Chris Loves Julia x Loloi Bradley-vloerkleed in salie-olijf

Bradley salie/olijf vloerkleed | Bradley-tapijtcollectien | Woonkamerbronnen

Laten we het eerst hebben over het ontwerp van het vloerkleed. Onze vloerkleden ziet er on-line misschien wat steviger uit, maar ik heb deze vloerkleden bewust zo ontworpen dat ze een gemêleerd of gemêleerd impact hebben. We hebben kinderen en huisdieren… het laatste wat je nodig hebt is een vloerkleed zonder variatie erin dat elk vlekje laat zien.

Dus wat als je een plekje hebt dat wat further TLC nodig heeft? Stap één: Raak niet in paniek. Ik ging rechtstreeks naar de bron en kreeg suggestions van onze productiepartners bij Loloi. Hopelijk kunt u er zeker van zijn dat u geen misstap maakt met uw prachtige nieuwe investering.

Hoe tapijten schoon te maken |  Chris Loves Julia x Loloi Judy vloerkleed in natuurlijk ivoor

Judy naturel/ivoor vloerkleed | Judy tapijtcollectie | Polly’s Room-bronnen

Soorten vloerkleden: welke heb ik het liefst en hoe kan ik ze schoonmaken?

Er worden verschillende soorten vezels gebruikt in vloerkleden, en we zullen het hebben over enkele van de meest populaire soorten. Wanneer ik mijn collectie samenstel, concentreer ik me op het gebruik van wol-, jute- en katoenen materialen in plaats van andere vanwege hun natuurlijke schoonheid, duurzaamheid en leefbaarheid.

Wol

Mijn Chris houdt van Julia x Loloi Briggs En Bradley collecties bestaan ​​beide uit 100% wol. Als u toch morst, raadt Loloi u aan een gewoon wolreinigingsmiddel te gebruiken, zoals Folex tapijtvlekkenverwijderaar, Woolite Tapijtreiniger voor zwaar verkeer en de Bissel kleine groene machine. Het is waar: ik zweer bij Folex, ik verzadig gewoon alle plekjes en dep het op. Je kunt ook een reinigingsoplossing maken van een theelepel neutraal schoonmaakmiddel en een theelepel zuivere witte azijn in combinatie met een liter heat water. Als er vloeistof is gemorst, dep de vlek dan zoveel mogelijk weg met keukenpapier voordat u de reinigingsoplossing aanbrengt.

Jute

Een belangrijk ding om op te merken bij tapijten van 100% jute is dat ze niet waterbestendig zijn. Om eventuele problemen vooraf te voorkomen, kunt u deze tapijten dus overslaan voor ruimtes met een hoog vochtgehalte, zoals badkamers. Daarom zijn ze good voor slaapkamers, woonkamers en eetruimtes. Als u toch een vlekje krijgt, kunt u de vlek eenvoudigweg snel met een droge doek deppen en vervolgens contact opnemen met een professionele schoonmaakdienst voor de beste behandelingsopties.

Combinatie

Dus wat doe je als je een vloerkleed uit meerdere materialen hebt? Dat kan lastig zijn, omdat veel afhangt van het primaire vezelgehalte. Bijvoorbeeld mijn Chris houdt van Julia x Loloi Polly collectie heeft meer wol in de combine dan de Judy collectie, die voornamelijk uit jute bestaat, maar ook wol bevat. Vanwege het hogere wolgehalte zal de Polly-lijn iets meer werpen dan de Judy-lijn, dus hij presteert het beste als hij regelmatig wordt gestofzuigd. Voor beide collecties raadt Loloi aan om vocht te vermijden vanwege het jutegehalte, dat de neiging heeft enigszins te kromtrekken als het nat is.

Hoe tapijten schoon te maken |  Chris Loves Julia x Loloi Judy vloerkleed in natuurlijke hemel

Judy naturel/hemeltapijt | Greta’s kamerbronnen

Algemene suggestions en trucs voor tapijtonderhoud

Het kan intuïtief zijn (vooral als het om huisdieren gaat!) maar bij elk vloerkleed met een wolgehalte zul je dat wel willen ga uit de vacuüm minstens een keer per week, vooral in de eerste maand. Waarom is dat in een vroeg stadium belangrijk? Ik ben blij dat je het vraagt ​​(omdat wij dat ook hebben gedaan). De pool van een vloerkleed met wol heeft in het start de neiging om het meeste af te werpen en zakt dan in zekere mate af. Loloi raadt stofzuigen aan zonder de klopperbalk in het start regelmatig om het verlies in het algemeen te verminderen.

Hoe tapijten schoon te maken |  Chris Loves Julia x Loloi Polly Vloerkleed in marineblauw zilver

Polly marineblauw/zilveren vloerkleed | Polly tapijtcollectie | Bronnen voor bonuskamers | Vloerkleed | Grijpers voor vloerkleden

Vergeet de vloerkleed! Deze bieden enige basisdemping en verminderen het wegglijden met de further grip. Bovendien beschermen ze uw hardhouten vloeren. Vloermatten helpen ook voorkomen dat het vloerkleed knikt of kreukt.

Nu u de kennis op het gebied van tapijtonderhoud bezit, bent u klaar om uw tapijten in topvorm te houden te midden van de dagelijkse rommel van het leven.

WINKEL AMAZON-TAPIJTEN | WINKEL WAYFAIR-TAPIJTEN | WINKEL TAPIJTEN DIRECTE TAPIJTEN

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here