Home Slaapkamer interieurontwerp Villa 99 van Ambiance Architectural Studio in Shiraz, Iran

Villa 99 van Ambiance Architectural Studio in Shiraz, Iran

0
Villa 99 van Ambiance Architectural Studio in Shiraz, Iran


Challenge: Villa 99
Architecten: Ambiance Architectuurstudio
Plaats: Shiraz, Iran
Jaar: 2022
Foto’s door:
Arash Achtaran

Villa 99 van Ambiance Architectural Studio

In de groene buitenwijken van Shiraz ontvouwt zich een poëtische dans tussen natuur en architectuur in de vorm van een villa van 400 vierkante meter, een welsprekende ode aan de pracht van de Rokni-rivier in Hafez. Omhuld door een uitgestrekte tuin van 3700 vierkante meter versierd met eeuwenoude bomen, komt de villa naar voren als een harmonieuze integratie in de boomrijke omgeving. De meesterzet van de ontwerper ligt in het naadloos weven van de villa tussen de eeuwenoude bomen, waardoor de grens tussen binnen- en buitenruimtes wordt geminimaliseerd.

De locatie van dit challenge bevindt zich in de buitenwijken van Shiraz en langs de rivier de Rokni, die wordt genoemd in de gedichten van Hafez. De villa, met een oppervlakte van ongeveer 400 vierkante meter, is ontworpen en gebouwd in een tuin van 3700 vierkante meter met oude bomen zonder ook maar één growth te kappen of te beschadigen. Aangezien de bestaande bomen ongeveer honderd jaar oud zijn, heeft de ontwerper besloten om de villa in een doorlopend quantity in de tuin en tussen de bomen te plaatsen, zodanig dat de grens tussen alle ruimtes en de groene ruimte buiten geminimaliseerd. Communiceer zoveel mogelijk met elkaar.

Het terrein bestaat uit twee hoofdlijnen die de tuin in twee helften verdelen. De slaapkamers bevinden zich op het lagere niveau en kijken direct uit op de tuin. Vervolgens is er een transparante doos die de foyer en de kamers met elkaar verbindt en de trappen tussen de twee niveaus bevat. Daarna is er de hoofdlobby, die vanaf de ene kant uitkijkt op het zwembad en de tuin en vanaf de andere kant naar de hoofdingang van de tuin leidt. De grote hal, gastenservice, keuken en woonkamer zijn verbonden met de foyer op het volgende niveau, en ten slotte wordt de kamer op het lagere quantity geplaatst by way of een raam met een wenteltrap. Het gebruik van deze kamer is voor ontspanning en studie, waarbij uiteraard rekening wordt gehouden met het totaalbeeld van het gehele terrein.

Eén van de ontwerpuitdagingen was de plaatsing van de tuin in het hoofdoverstromingspad. Het leiden en overbrengen van water gebeurde op een onconventionele manier by way of een oud kanaal naar de aangrenzende tuin. Het ontwerpen en realiseren van een overstromingsdam en het zodanig sturen van water dat het ten dienste staat van het ontwerp van de tuin en de toegang daartoe op ieder second voor ontruiming en controle is één van de belangrijke acties van het ontwerp- en uitvoeringsteam in dit challenge.

Als hoofdmateriaal van het lichaam werd gekozen voor het crèmekleurige puinsteenmateriaal, dat sterk lijkt op de ouderdom van de tuin, en als tweede materiaal op de wanden van de gevel werd vlak cement gekozen. Het gebruik van metaal met roest is op zo’n manier gedaan dat op een second in de geschiedenis de tijd is gestopt en deze metalen op dat second voor altijd in dezelfde vorm zijn gebleven.

De inspanningen van de ontwerper bij het ontwerpen en maken van deze volumes, evenals deurkrukken en sloten, kroonluchters, barbecues, gootstenen en kranen in de buitenruimte, met behulp van verroeste metalen, maar met een andere en mechanische benadering, waarbij onafhankelijke leden werden toegevoegd aan het lichaam van de tuin . Het heeft een subtiele en zoete tegenstrijdigheid in de geest van het publiek gecreëerd, alsof deze lichamen en objecten, ondanks hun inherente kracht en stevigheid, hun toevlucht hebben gezocht in de schoot van de tuin en zijn eeuwenoude natuur en deze zelfs proberen te dienen.

Ambiance Architectuurstudio

Tags: Ambiance Architectuurstudio, trendy, interieur, Iran, luxe, trendy, Residentie, Shiraz

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here