Home Meubilair SketchUp en 3D-printen – FineWoodworking

SketchUp en 3D-printen – FineWoodworking

0
SketchUp en 3D-printen – FineWoodworking


De afgelopen jaren zijn ‘hightech’ instruments zoals CNC-routers en 3D-printers veel toegankelijker geworden voor de gemiddelde houtbewerker. Ik heb ontdekt dat het hebben van een 3D-printer het gemakkelijk maakt om armaturen en mallen voor houtbewerking te maken, en het modelleren van de objecten in SketchUp is heel eenvoudig.

Een vriend van mij die geen houtbewerker is, vroeg me of ik wat onopvallende nokken kon maken die ze als klemmen voor een venture konden gebruiken. Mijn eerste neiging zou zijn geweest om naar de winkel te gaan en geschikte restjes te zoeken om deze dingen van te maken, maar op dit second is mijn winkel niet beschikbaar omdat deze in een opslagruimte is verpakt. Dus de tweede optie die voor mij beschikbaar is, is om ze af te drukken. In deze video laat ik zien hoe ik de digicam heb gemodelleerd voor afdrukken.

Er zijn een paar dingen waarmee u rekening moet houden bij het modelleren voor 3D-printen. Ten eerste moet een object, voordat het 3D-geprint kan worden, een zogenaamde ‘manifold stable’ zijn. Dat wil zeggen dat er geen gaten in de oppervlakken mogen zitten. In eenvoudige bewoordingen moet SketchUp de groep of part als “solide” identificeren. Om als massief te worden beschouwd, moet elke rand door precies twee vlakken worden gedeeld. Dus geen losse randen, geen gaten in oppervlakken en geen interne vlakken.

Ten tweede heeft SketchUp, omdat het in de eerste plaats is ontworpen als hulpmiddel voor architecten en eigenlijk bedoeld is voor het modelleren van grotere objecten, een korte beperking. Dat wil zeggen dat eindpunten minimaal 0,001 inch uit elkaar moeten liggen, zodat SketchUp ze als afzonderlijke punten herkent. Als ze te dicht bij elkaar staan, beschouwt SketchUp ze als samenvallend en verwijdert ze er één, wat doorgaans resulteert in ontbrekende gezichten. De eenvoudige manier om dit te voorkomen is door een groter formaat te modelleren. In deze video voer ik het modelleren uit met eenheden ingesteld op meters en voer ik inches in alsof het meters zijn. Dit maakt het mogelijk om een ​​hoog detailniveau te creëren zonder tegen de beperkingen aan de korte kant aan te lopen.

De slicer die ik gebruik importeert alleen .stl-bestanden met millimeters als eenheid, dus voor modellen die ik in inches maak, schaal ik ze op met een issue 25,4 voordat ik het .stl-bestand exporteer. Zolang de exporteenheden appropriate zijn ingesteld, werkt dit prima. Het is niet nodig om de objecten te verkleinen naar afmetingen in de echte wereld voordat u ze exporteert.

In deze video heb ik een aantal extensies gebruikt. Hier zijn de hyperlinks ernaar.

Curve-maker voor het tekenen van de spiraal. Uit de compatibiliteitslijst van Extension Warehouse blijkt dat deze niet compatibel is met SketchUp-versies na 2018, maar dat deze prima werkt in nieuwere versies.

PadKopiëren voor het verdelen van de “boren” gebruikte ik om de gaten te maken. Deze toont ook compatibiliteit tot en met 2018, maar werkt ook prima in latere versies.

Voor dit mannequin had ik het niet nodig, maar Solide inspecteur2 is erg handig voor het identificeren van problemen met uw componenten als deze niet solide zijn.

Hopelijk kun je iets vinden dat van toepassing is op je modellering of je 3D-printen.

-Dave


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here