Home Thuis tuinieren 5 eenvoudige ideas voor wilde dierentuinen – ze zullen echt een verschil maken – De middelgrote tuin

5 eenvoudige ideas voor wilde dierentuinen – ze zullen echt een verschil maken – De middelgrote tuin

0
5 eenvoudige ideas voor wilde dierentuinen – ze zullen echt een verschil maken – De middelgrote tuin


16 april 2022
Geplaatst in: Dieren in het wild en eco

Gemakkelijke tuintips voor wilde dieren zijn de dingen die u kunt doen om uw tuin diervriendelijker te maken zonder dat u iets groots hoeft te veranderen. En ze zullen de dieren in uw tuin echt helpen.

Ik heb onlangs een tuinarchitect en een deskundige op het gebied van wilde tuinen geïnterviewd Joel Ashton. Hij is de auteur van Maak uw tuin wild en heeft ook een YouTube-kanaal genaamd Maak uw tuin wild. Hij adviseert mensen hoe ze hun tuin natuurvriendelijk kunnen maken, met vijvers, ‘nectarborders’, beplanting en inrichting. Zijn bedrijf, Hazelwood Landscapes, voert de werkzaamheden ook uit.

Wild Your Garden-boek

Maak uw tuin wild van Joel Ashton behandelt alle aspecten van het creëren van een natuurvriendelijke tuin. Hyperlinks naar Amazon zijn meestal aangesloten, maar deze komen van Joel’s web site, Hazelwood Panorama, dus het is daarmee verbonden in plaats van met de Middlesized Backyard.

Waarom het verplanten van uw tuin goed is…

De reden waarom het belangrijk is om een ​​natuurvriendelijke, natuurlijkere tuin te hebben, is dat insecten onderaan de voedselketen staan. En we staan ​​bovenaan.

Als er te veel insecten verdwijnen – en dat gebeurt in een verbazingwekkend tempo – dan heeft dat ernstige gevolgen voor zowel de bestuiving van onze voedselgewassen als voor de relaxation van de voedselketen.

Naarmate leefgebieden worden uitgebreid of veranderd, verliezen wilde dieren, vooral insecten en vogels, plekken waar ze kunnen schuilen, eten en drinken.

En als die plekken te ver van elkaar verwijderd raken, wordt de biodiversiteit nog verder aangetast, omdat vogels, insecten en kleine zoogdieren zich niet gemakkelijk kunnen verplaatsen of voortplanten.

Huistuinen kunnen dus natuurvriendelijke ‘corridors’ creëren. Dat betekent dat dieren in het wild kunnen vliegen of zich van de ene bron van voedsel en onderdak naar de andere kunnen verplaatsen, ook al zijn ze niet erg groot.

Je hoeft geen dingen op te graven, af te hakken of weg te halen

Zoals Joel in Wild Your Backyard zegt: je hoeft geen dramatische veranderingen aan te brengen; ‘Het is altijd het beste om met bestaande options te werken. Zelfs een enkele volwassen increase is van onschatbare waarde voor zowel de plaatselijke fauna als het milieu. Volwassen bomen houden de koolstof huge die ze tijdens hun groei hebben opgenomen. Als ze worden omgehakt, komt die koolstof vrij in de atmosfeer.’

Uw increase is dus misschien niet degene die u zou hebben gekozen als u helemaal opnieuw een natuurvriendelijke increase zou planten. Maar als het een volwassen increase is, speelt hij zijn rol. Het beste wat u in uw tuin kunt hebben, is een inheemse increase, afkomstig uit uw regio.

Maar het op één na beste is om een ​​volwassen increase te hebben – van welke soort dan ook. Ik zou er nooit voor kiezen om een ​​Leylandii-cipres in mijn tuin te planten, maar er staat er al zo’n 40 jaar. Het is voortdurend vol met allerlei soorten vogels, die nestelen en schuilen.

Als u geïnteresseerd bent in tuinieren voor het milieu, dan kunt u hier terecht 16 manieren om eenvoudig een duurzame tuin te creëren.

Gemakkelijke natuurvriendelijke tip 1: gebruik uw verticale ruimte

Joel zegt dat het gemakkelijkste wat je kunt doen voor wilde dieren in een kleine stadstuin is om de verticale ruimte te gebruiken om te groeien.

Gebruik je verticale ruimte om te groeien

Gebruik hekken en muren als groeimogelijkheden. Klimmers bieden onderdak aan vogels en bloemen aan bestuivers.

Als je een haag hebt, bewaar deze dan. Vervang het niet door een hek.

Maar veel stadstuinen hebben al hekken of muren. Joel adviseert je om die verticale ruimte te benutten door klimmers toe te voegen.

Dit is ook een klassieke ontwerptip voor kleine tuinen, need als je een klimmer of increase hebt die omhoog gaat, trekt deze de aandacht naar boven. De tuin zal groter aanvoelen omdat het oog er langer over doet om alles in zich op te nemen. Als uw klimmer fruit of bloemen heeft, kunnen zowel u als de dieren in het wild ervan genieten. En klimmers creëren onderdak voor tuinvogels.

Er staat hier een bericht over hoe je moet kiezen de beste klimplant voor uw tuin.

In mijn tuin heb ik erover nagedacht de mogelijkheden voor een lastig schaduwhoekje. Joel vertelde me dat hop een goede klimmer is voor een muur op het noorden. En hij voegde eraan toe dat het in de zomer onderdak zou bieden aan vogels en een gastheer is voor de gewone vlinder.

Ik heb er nu een gekocht bij Joel’s Wild Your Backyard-site, waar hij ook een selectie natuurvriendelijke planten en accessoires verkoopt.

Tip 2: Plaats nestkasten en voederbakken op de juiste manier

Er zijn veel mooie vogelhuisjes en insectenhotels te koop. Maar ze hebben niet allemaal de juiste vorm en maat. Sommige zijn eenvoudigweg decoratief en helpen de natuur niet, omdat ze te groot of te klein zijn of anderszins verkeerd zijn ontworpen.

Het is het beste om de dozen ergens te kopen die experience hebben in het kiezen van de juiste maten en stijlen, zoals Maak uw tuin wild of een geregistreerde liefdadigheidsinstelling voor wilde dieren. Er is ook advies over de afmetingen en plaatsing van nestkasten in Wild Your Backyard.

Joel legde uit dat het het beste is om vogelkasten op de noord- en oostmuur te plaatsen, zodat de kuikens het in de zomer niet te heat krijgen. Mijn moeilijke, schaduwrijke hoekje is dus een ideale plek voor een toevluchtsoord voor wilde dieren!

We hebben nu een selectie nestkasten opgehangen – misschien te veel en te dichtbij om ze allemaal te kunnen bezetten, maar we zullen zien welke de vogels het liefst hebben.

Hang vogelvoeders in de buurt van een schuilplaats

Vogelvoeders en nestkasten voor vleermuizen, vogels en insecten moeten in het rechtergedeelte van de tuin worden opgehangen. Controleer Wild Your Backyard of liefdadigheidsinstellingen voor dieren in het wild om er zeker van te zijn dat u ook over de juiste afmetingen en materialen beschikt.

Vleermuiskasten moeten minimaal 3 meter boven de grond worden gehangen, op het zuiden of westen gericht. Dat is dus anders dan vogelhuisjes. Als je final hebt van muggen eten vleermuizen er duizenden per nacht, dus het aantrekken ervan met vleermuiskasten is echt de moeite waard om over na te denken.

De gemakkelijke natuurtuintip die je absoluut moet doen

Zorg voor een waterbron of vijver, hoe klein uw tuin ook is. Zelfs minivijvers helpen, hoewel je ze bij droog, heat weer moet bijvullen.

Maar let op de veiligheid van child’s en peuters bij het kiezen en plaatsen van vijvers. Zet veiligheid altijd voorop.

Water is essentieel voor alle levende wezens. Joel zegt dat als je eenmaal wat water hebt, allerlei soorten vogels, bestuivers en andere dieren in het wild het zullen ontdekken.

Er zijn instructies voor het maken hier een minivijver uit een eikenhouten vat. En er zijn enkele goede ontwerpideeën voor tuinvijvers hier.

Zorg altijd voor wat water in een tuin

De bovenste foto toont een prachtige formele tuinvijver in een privétuin. Op de foto eronder is een minivijver te zien die aan de voorkant van een border is uitgehouwen. Beide van onschatbare waarde voor de natuur!

In een kleine tuin kun je zelfs een behoorlijk grote vijver hebben. De smalle stadstuin van Anne Vincent is ongeveer 6 bij 25 meter groot. Haar zoon studeerde milieuwetenschappen en haalde haar over om een ​​natuurvriendelijke tuin te laten aanleggen rond een vijver die ongeveer een kwart van de tuin in beslag neemt. Deze wordt gevoed met regenwater van het dak. Het is een prachtige ruimte en trekt echt dieren aan. Dit bericht legt het uit en zegt meer over hoe je een very natuurvriendelijke tuin op een kleine ruimte.

En laat de maaier in de schuur staan…

Joel wil graag dat we onze grasmaaiers everlasting in onze schuren laten staan. Ik denk dat de meesten van ons er de voorkeur aan geven om minder vaak te maaien.

Ik hoorde voor het eerst over minder vaak maaien toen ik een hoofdtuinier interviewde, Jane Moore, auteur van Planten voor vlinders. Ze zei dat het voordelen heeft voor de natuur om je gazon twee weken te laten liggen in plaats van het wekelijks te maaien.

Maar u kunt het grootste deel van het gazon langer laten liggen als u er enkele paden doorheen snijdt, zoals in dit mini-weidegazon hier. Houd er echter rekening mee dat weidegazons enig beheer vereisen. Ze zijn niet moeilijk en het is ook geen zwaar werk, maar het is de moeite waard om er meer over te weten te komen als je deze look leuk vindt.

Maai uw gazon niet vaak

Beide zijn gazons die in het wild mogen groeien. Ze hebben een pad of rand die is gemaaid om de look wat definitie te geven.

Joel’s hoveniersbedrijf, Hazelwood-landschappenheeft meer dan 150 vijvers en weidegazons aangelegd, dus ik vroeg om zijn advies over de omgang ermee de bovenste weidegrasfouten hier.

Makkelijke wildlife tip 5 – zorg voor toegang tot andere tuinen of de buitenwereld

Vroeger hadden hagen en hekken gaten aan de onderkant. Egels, kikkers en andere dieren in het wild konden tussen gebieden rondzwerven.

De huidige hekken hebben aan de foundation massieve betonnen ‘grindplanken’. Als uw hek zo is, zoek dan een plek waar u zelfs maar een klein gaatje kunt laten knippen, of zorg ervoor dat een egel of iets dergelijks onder uw hek kan komen.

Het maakt niet uit of uw tuin klein is, als er maar gemakkelijk dieren in en uit kunnen komen. Een van de meest natuurvriendelijke tuinen die ik erover heb geschreven is een smalle stadstuin op het noorden, waar echt heel kleine gaatjes aan de onderkant van hekken en heggen het verschil maken voor de biodiversiteit. Het is echt een charmante tuin.

Laat een opening vrij aan de voet van een heg of hek

In feite hoeven uw hekken en poorten er niet rustiek uit te zien, zolang er maar een kleine opening op de grond is zodat wilde dieren naar binnen en naar buiten kunnen.

Bekijk Joel’s eenvoudige tuintips voor wilde dieren op video

Je kunt het volledige interview en meer zien Voorbeelden van wilde dieren in deze video.

Speld om eenvoudige tuintips voor wilde dieren te onthouden

En doe mee met een free of charge wekelijkse e-mail met ideas, ideeën en inspiratie voor uw tuin.

eenvoudige tuintips voor wilde dieren

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here