Home Huis daken Beste praktijken voor het selecteren en installeren van dakpijpsteunen

Beste praktijken voor het selecteren en installeren van dakpijpsteunen

0
Beste praktijken voor het selecteren en installeren van dakpijpsteunen


Veiligheid en compliance zijn kritische factoren bij het selecteren en installeren van dakpijpsteunen. Deze steunen zijn essentieel voor het behoud van de structurele integriteit van het dakbedekkingssysteem en het voorkomen van potentiële gevaren.

Goed ontworpen en geïnstalleerd dakpijpsteunen zorgen voor een veilige plaatsing van leidingen en apparatuur, waardoor beweging en mogelijke storingen worden geminimaliseerd. Ze verdelen het gewicht gelijkmatig, verminderen stress en verbeteren de algehele systeemprestaties. Deze systemen zijn ook ontworpen om gevaren te beperken, zoals het per ongeluk losraken of vallende voorwerpen.

In dit artikel onderzoeken we de technische greatest practices voor het selecteren en installeren van dakpijpsteunen om de veiligheid en naleving te maximaliseren. We bespreken grondige locatiebeoordelingen, belastingvereisten, materiaaleigenschappen, veilige bevestigingsmethoden en valbeveiliging.

Dakpijpsteunen begrijpen

Dakpijpsteunen, ook wel pijphangers of pijpsteunen genoemd, zijn structurele componenten die zijn ontworpen om ondersteuning en stabiliteit aan pijpen te bieden. Zo verbeteren ze ook de stabiliteit van de bijbehorende apparatuur in dakbedekkingssystemen. Ze dienen als middel om overmatige beweging of spanning op de dakconstructie te voorkomen.

Er zijn verschillende soorten dakbuissteunen verkrijgbaar:

 1. Pijpstandaards: Dit zijn veelzijdige steunen die buizen boven het dakoppervlak tillen, waardoor er ruimte ontstaat en direct contact tussen de buis en het dak wordt voorkomen. Pijpstandaards worden vaak gebruikt in commerciële en industriële omgevingen om een ​​breed scala aan pijpformaten en materialen te ondersteunen.
 2. Pijphangers: Pijphangers zijn ophangsystemen die aan de onderkant van het dak worden bevestigd en buizen van bovenaf ondersteunen. Ze worden gebruikt wanneer leidingen verticaal of horizontaal moeten worden opgehangen, waardoor flexibiliteit in leidingtracering en systeemontwerp mogelijk is.
 3. Leidingsteunen met isolatie-inzetstukken: Bij toepassingen waarbij leidingen moeten worden geïsoleerd, worden steunen met isolatie-inzetstukken gebruikt. Deze steunen zijn voorzien van isolatie-inzetstukken die zorgen voor een thermische scheiding tussen de buis en de steun, waardoor warmteoverdracht wordt voorkomen en de energie-efficiëntie behouden blijft.

Dakbuissteunen spelen een cruciale rol bij de verdeling van de belasting en de stabiliteit binnen een dakbedekkingssysteem. Ze helpen:

 • Verdeel het gewicht van leidingen, apparatuur en vloeistoffen gelijkmatig,
 • Minimaliseer geconcentreerde belastingen en verminder de spanning op de dakconstructie.
 • Voorkom overmatige doorbuiging, trillingen en mogelijke storingen.
 • Zorg ervoor dat de belastingen op een gecontroleerde en evenwichtige manier op de dakconstructie worden overgebracht.
 • Behoud de structurele integriteit van het dak en voorkom problemen zoals doorbuiging van het dak, lekkages en verminderde prestaties van het gehele dakbedekkingssysteem.

Dit alles is echter alleen mogelijk als u kiest voor de juiste materialen voor uw dakleidingsteun. Ook de installatiemethode speelt hierbij een cruciale rol.

Beste praktijken voor het selecteren van de beste dakpijpsteunen

Voordat u dakpijpsteunen selecteert, is het van cruciaal belang om een ​​uitgebreide beoordeling van de locatie uit te voeren. Deze beoordeling omvat het begrijpen van de projectvereisten, waaronder:

 • Pijp maten,
 • Gewichten,
 • Locaties, en
 • De specifieke kenmerken van de dakconstructie.

Door deze factoren te evalueren, kunt u het sort en de configuratie van de ondersteuning bepalen die nodig is om aan de eisen van het challenge te voldoen. Na de beoordeling volgen hier enkele greatest practices die u kunt volgen.

Materiaaleigenschappen en corrosiebestendigheid

Materiaalkeuze is cruciaal voor het garanderen van de levensduur en prestaties van dakpijpsteunen. De gekozen materialen moeten over geschikte mechanische eigenschappen beschikken, zoals sterkte en draagvermogen, om de te verwachten belastingen te kunnen weerstaan.

Het is ook essentieel om rekening te houden met de omgevingsomstandigheden en mogelijke blootstelling aan chemicaliën, vocht of bijtende stoffen. U moet materialen selecteren met een hoge corrosieweerstand. Dit garandeert de duurzaamheid van de steunen op de lange termijn en voorkomt voortijdig falen.

Relevante bouwvoorschriften en industrienormen

Naleving van de bouwvoorschriften en industrienormen is van cruciaal belang om het juiste ontwerp en de juiste installatie van dakpijpsteunen te garanderen. U moet zich houden aan de vereisten die zijn beschreven in relevante codes, zoals:

 • Belastingberekeningen,
 • Materiaalspecificaties, en
 • Installatiepraktijken.

Bouwvoorschriften en voorschriften bepalen vaak specifieke eisen voor belastingberekeningen, materiaalkeuze en installatiepraktijken met betrekking tot dakpijpsteunen. ASCE 7 of andere relevante lokale codes helpen u ervoor te zorgen dat uw ondersteuning de verwachte lasten aankan.

Verkrijg de benodigde vergunningen en inspecties

Het verkrijgen van de benodigde vergunningen en inspecties is een cruciale stap bij het voldoen aan de bouwvoorschriften en -regelgeving. Voordat u dakbuissteunen installeert, is het belangrijk om met de plaatselijke autoriteiten te overleggen en de benodigde vergunningen te verkrijgen.

Het plannen van inspecties tijdens en na de installatie helpt ook bij het verifiëren van de naleving en het opsporen van eventuele problemen daarin.

Laadvereisten

Deze overweging omvat ook dode lasten, levende lasten en omgevingsfactoren. U moet de belastingvereisten zorgvuldig overwegen om een ​​relevante dakpijpsteun te vinden.

Bij het evalueren dode ladingenZorg ervoor dat u het gewicht van de leidingen en bijbehorende apparatuur meetelt. Voor levende ladingen, inclusief alle vloeistofstromen of mechanische trillingen. En tenslotte voor omgevingsfactorenmoet u rekening houden met windbelastingen en seismische belastingen die specifiek zijn voor uw geografische locatie.

Door deze belastingen te analyseren, kunt u vervolgens de juiste ondersteuningssystemen vinden om de opgelegde krachten te weerstaan.

Beste praktijken voor de installatie van dakpijpsteunen

Er zijn vijf belangrijke greatest practices waarmee u rekening moet houden bij de installatie van dakpijpondersteuningen:

1. Steunen op de juiste manier aan de dakconstructie verankeren

Zorg er tijdens de installatie voor dat uw dakbuissteunen stevig aan de dakconstructie zijn verankerd. Hierbij worden geschikte bevestigingsmiddelen gebruikt, zoals schroeven of bouten, die compatibel zijn met het dakmateriaal. Ze moeten ook bestand zijn tegen de verwachte belastingen.

Een sufficient verankering zorgt ervoor dat de steunen stabiel en betrouwbaar blijven onder normale bedrijfsomstandigheden en mogelijke externe krachten. PHP Programs gebruikt bijvoorbeeld een nul-penetratiesysteem zodat er geen onnodige belasting op uw dak ontstaat.

2. Zorgen voor de juiste afstand en uitlijning van steunen

De afstand en uitlijning van dakpijpsteunen zijn van cruciaal belang voor het behoud van de stabiliteit en prestaties van het hele systeem. Steunen moeten op regelmatige afstanden langs de lengte van de buis worden geplaatst. Dit helpt de belasting gelijkmatig te verdelen.

Een juiste uitlijning zorgt ervoor dat de leidingen recht en waterpas zijn, waardoor spanningsconcentraties en mogelijke problemen met de uitlijning tot een minimal worden beperkt.

3. Implementatie van veilige hechtingsmethoden en -technieken

Om de sterkte en betrouwbaarheid van de geïnstalleerde dakpijpsteunen en -hangers te vergroten, moeten veilige bevestigingsmethoden en -technieken worden toegepast. Dit kan het gebruik van klemmen, beugels of riemen omvatten om de steunen stevig aan de leidingen en bijbehorende apparatuur te bevestigen. Voldoende versteviging en het goed aandraaien van bevestigingsmiddelen helpen voorkomen dat de bevestigingsmiddelen na verloop van tijd losraken of losraken.

4. Houd rekening met thermische uitzetting en krimp tijdens de installatie

Thermische uitzetting en krimp zijn veel voorkomende verschijnselen in dakbedekkingssystemen als gevolg van temperatuurschommelingen. Bij het plaatsen van dakbuissteunen moet u rekening houden met thermische bewegingen. Zorg ervoor dat de aannemer voldoende ruimte ter beschikking stelt en gebruik maakt van flexibele verbindingen.

PHP Programs/Design maakt bijvoorbeeld gebruik van dilatatievoegen of schuifvoegen. Dit maakt de natuurlijke uitzetting en samentrekking van de buizen mogelijk zonder overmatige spanning op de steunen of de dakconstructie uit te oefenen.

5. Het uitvoeren van regelmatige inspecties en onderhoud van geïnstalleerde steunen

Regelmatige inspecties en onderhoud van geïnstalleerde dakpijpsteunen en -hangers helpen potentiële problemen te identificeren voordat ze een materiële bedreiging vormen. Visuele inspecties kunnen tekenen van schade, corrosie of verkeerde uitlijning detecteren.

Het is belangrijk dat u uw aannemer vraagt ​​om eventuele schade zo snel mogelijk te herstellen. Dit zal een betere structurele integriteit en prestatie van de steunen mogelijk maken. Regelmatige onderhoudspraktijken helpen de levensduur van de steunen te verlengen en dragen bij aan de algehele levensduur van het dakbedekkingssysteem.

PHP Programs dakpijpsteunen

PHP Programs, een toonaangevende ontwerper en fabrikant van leidingsteunen op daken, biedt innovatieve en duurzame oplossingen waarbij veiligheid en compliance voorop staan. Succesvolle installaties met de producten van PHP Programs hebben hun positieve affect aangetoond op:

 • Veiligheid,
 • Structurele integriteit,
 • Prestaties, en
 • Naleving van de regelgeving.

Wij helpen bedrijven in de commerciële en industriële sector de prestaties van hun dakbedekkingssystemen te verbeteren, ongeacht of het regent of zonneschijn. In de dynamische wereld van commerciële en industriële dakbedekking spelen buizen een belangrijke rol bij het garanderen van een soepele werking. PHP Programs is er om u te helpen een betrouwbare en veilige dakbedekkingsomgeving te realiseren. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over hoe wij u kunnen helpen!LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here