Home Huis daken 6 strategieën om commerciële daken duurzamer te maken

6 strategieën om commerciële daken duurzamer te maken

0
6 strategieën om commerciële daken duurzamer te maken


Iedereen denkt tegenwoordig aan duurzaamheid, of het nu komt door persoonlijke langetermijnverplichtingen aan de zaak of door de toenemende zorgen over het milieu. In beide state of affairs’s kan het een uitdaging zijn om te bepalen wat duurzaamheid inhoudt, vooral als het om bouwmaterialen gaat. Dus waar moet je beginnen als het gaat om commerciële dakbedekkingssystemen?

Wanneer u een nieuwe ruimte inricht of een deel van uw bestaande dakconstructie verbouwt, moet u regelmatig op zoek gaan naar milieuvriendelijke keuzes. Een dak dat het energieverbruik vermindert en de duurzaamheid van het milieu bevordert, zou bovenaan uw lijstje moeten staan. Ook na het plaatsen van een dak zijn er verschillende dingen die je kunt doen om het duurzamer te maken.

In dit artikel bespreken we enkele belangrijke strategieën die u kunt volgen om commerciële daken duurzamer te maken.

1. Voer routineonderhoud uit

Eigenaren van commerciële gebouwen moeten hun daken onderhouden om ernstige problemen op de lange termijn te voorkomen. Uw dak zal uiteindelijk na een paar maanden schade oplopen en u zult een aanzienlijk bedrag moeten betalen om het te laten repareren. Dakonderhoud is goedkoper dan het betalen van een groot bedrag voor dakreparaties.

Meestal controleren dakdekkers uw dak op eventuele schade of problemen die uiteindelijk kunnen verergeren. Als ze een probleem ontdekken, kunnen ze het snel oplossen om te voorkomen dat het erger wordt. De dakdekkers kunnen u ook helpen bij het plannen van toekomstige dakbedekkingsbehoeften, zodat u niet overrompeld wordt door onverwachte kosten voor dakreparaties. Als uw dak maar een paar jaar meegaat, genereert het meer stortafval, wat een negatieve influence heeft op het milieu.

2. Installeer dakramen

Na het HVAC-systeem is verlichting de op één na grootste elektriciteitsverbruiker van een commercieel gebouw. Het is mogelijk om het aantal daglichtdakramen op het dak te vergroten om de behoefte aan kunstmatige verlichting binnen de constructie te verminderen. Gekwalificeerde professionals kunnen u een plan geven met de verwachte jaarlijkse energiebesparingen in kilowattuur (kWh) per jaar en een schatting van uw jaarlijkse besparingen op foundation van uw energietarieven. De beste vooruitzichten voor daglichttoetreding zijn enorme gebouwen van één verdieping met veel bovenverlichting, zoals distributiecentra en magazijnen.

3. Installeer zonnepanelen op het dak

Het installeren van zonnepanelen kan verschillende waardevolle voordelen opleveren. Zonnepanelen kunnen bijvoorbeeld zonlicht blokkeren, waardoor de koelingskosten dalen. Bovendien verminderen ze ook de zonnestralen die op het dak terechtkomen en zich in het gebouw verspreiden. Bovendien verlengen ze om dezelfde reden de levensduur van het dak.

Volgens Amerikaans onderzoek van de technische afdeling van de Universiteit van San Diego dienen panelen effectief als dakschaduw. Fotovoltaïsche panelen absorberen zonne-energie van de zon in plaats van van het dak, waardoor de warmte anders door het dak naar het plafond van het gebouw zou kunnen stromen. De wind die tussen het dak en de panelen waait, voert daardoor een aanzienlijk deel van de warmte af.

U kunt een aanzienlijke afname verwachten van de energie die u gebruikt om uw commerciële gebouw te koelen, afhankelijk van de thermische eigenschappen van uw dak.

4. Installeer een reflecterende coating

Zonreflecterende coatings bieden een sterk, betaalbaar alternatief. De koelende influence van zonreflecterende coatings is uiteindelijk verantwoordelijk voor veel van hun voordelen. Reflecterende coatings op daken kunnen de warmteabsorptie van een constructie aanzienlijk verminderen als ze worden gebruikt in combinatie met de juiste isolatie en een effectieve gebouwschil.

Op een dak kan de typische zonreflecterende coating de temperatuur tot wel 40 graden verlagen in vergelijking met een niet-reflecterende coating. Dit houdt rechtstreeks verband met lagere koelingskosten voor gebouweigenaren. Het grootste voordeel is de aanzienlijke verlaging van de koelingskosten.

Een ander voordeel van zonreflecterende coatings is hun weerstand tegen hitte en UV-straling. Deze hittebestendigheid helpt coatings te beschermen tegen de schade die wordt veroorzaakt door de thermische schok die ontstaat wanneer regendruppels op een heet dak vallen. Het dak behoudt fixed een aanzienlijk lagere temperatuur en is minder kwetsbaar voor schade door regen of plotselinge temperatuurschommelingen wanneer het is voorzien van een zonreflecterende coating. De coating is langere tijd bestand tegen schade door hitte en de zon voordat deze moet worden vervangen, en zorgt ervoor dat het energieverbruik gedurende de levensduur ervan wordt verlaagd.

5. Recycle oud dak

Miljoenen tonnen dakafval zijn het gevolg van renovatieprojecten. Daarom is het van cruciaal belang om dakafval op de juiste manier te beheren. Elk jaar wordt in de Verenigde Staten ruim 8 miljoen ton afval van dakbedekking op stortplaatsen gestort.

Hoewel sommige vormen van isolatie en bebouwde daken niet kunnen worden gerecycled, zijn de meeste dakbedekkingsmaterialen uitstekende kandidaten voor recycling, herbestemming of hergebruik. Een aanzienlijk deel van de verpakkingen voor nieuwe goederen die naar de locatie worden gebracht (zoals pallets, plasticfolie, emmers en karton) kan naast sloopafval ook worden gerecycled.

6. Repareer uw dakisolatie

Als uw isolatie zijn werk niet goed doet, zal de warmte in de winter weglekken en in de zomer binnenkomen, waardoor HVAC-systemen tougher moeten werken om dit goed te maken. Isolatie wordt algemeen beschouwd als de meest effectieve manier om energiebesparing uit daken te halen.

Het is van cruciaal belang om een ​​schatting te krijgen van de jaarlijkse energieverbruikskosten die verband houden met de isolatieniveaus van verschillende daksystemen voordat u met een nieuw dakbedekkingsproject begint. Met de Power Smart Roofing Calculator van de NRCA kunt u een schatting maken van de besparingen op de verwarmings- en koelingskosten die elke keuze met zich meebrengt, en de thermische efficiëntie van gesimuleerde dakconstructies beoordelen.

Houd mensen van het dak wanneer het daksysteem wordt geïnstalleerd, om te voorkomen dat voetverkeer de isolatie samendrukt. Door lekkages te repareren zodra ze zich voordoen, kunt u vochtige isolatie helpen voorkomen, waardoor de thermische prestaties van de isolatie behouden blijven.

Laatste gedachten

Kortom: als u uw commerciële dak duurzamer wilt maken, raden wij u aan de bovengenoemde strategieën te volgen. Als u de hulp van een deskundige nodig heeft om de energie-efficiëntie van uw dak te verbeteren, neem dan contact op met PHP-systemen/ontwerp. Wij kunnen montagebeugels voor zonnepanelen, dakloopsystemen, dakloopbruggen, dakoversteeksystemen, draagbare pijphangers, daktrappen en andere onderdelen en apparatuur leveren die nodig kunnen zijn voor het uitvoeren van onderhouds- en coatingwerkzaamheden aan de dakbedekking.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here