Home Thuis tuinieren Groenblijvende vaste planten voor uw regio

Groenblijvende vaste planten voor uw regio

0
Groenblijvende vaste planten voor uw regio


Ik weet niet hoe het met jou zit, maar niets is voor mij deprimerender dan in februari uit mijn raam kijken en alleen maar bruin zien. Ik heb wat coniferen en breedbladige groenblijvende planten in mijn bedden en borders om het enigszins interessant te houden. Maar een groter deel van mijn landschap bestaat uit bladverliezende planten, waardoor het er in de winter behoorlijk kaal uitziet.

Een paar jaar geleden heb ik echter een aantal vaste planten toegevoegd die het hele jaar door groen blijven, en ze hebben de laatste sneeuwloze winter veel aantrekkelijker gemaakt. Dankzij het gebrek aan sneeuwbedekking gaven de bergenia’s, epimediums en gingers wekenlang een glanzende present, waardoor de omliggende beige achtergrond waar voor zijn geld kreeg.

Daarom hebben we een reeks regionale consultants gevraagd hun favoriete groenblijvende vaste planten te delen. Hier vindt u plantaanbevelingen voor het sneeuwgevoelige Middenwesten en voor het grotendeels sneeuwvrije Zuidwesten.

Bekijk meer regionale collecties:

Spannende Evergreens voor uw regio
Regionale keuzes: ongebruikelijke groenblijvende planten
Planten die in de winter pieken voor uw regio
  • Regionale rapporten over het zuidwesten  • Noordoostelijke regionale rapporten

  • Regionale rapporten van de Pacific Northwest  • Regionale rapporten van Mountain West  • Mid-Atlantische regionale rapporten  • Zuidoostelijke regionale rapporten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here