Home Technische gadgets voor thuis BenQ GV30 – Een nette draagbare projector – Geautomatiseerd huis

BenQ GV30 – Een nette draagbare projector – Geautomatiseerd huis

0
BenQ GV30 – Een nette draagbare projector – Geautomatiseerd huis


Terwijl onze scholar zich klaarmaakte om naar huis terug te keren, was het tijd om de studeerkamer boven in te richten. De timing had niet beter kunnen zijn, need BenQ nam contact met ons op en vroeg ons of we een van hun draagbare projectoren aan het Automated Dwelling wilden toevoegen.

Wat is het?

De GV30, beschreven als ‘s werelds eerste draagbare 2.1-kanaals audioprojector’, is een alles-in-één projector met geluid, ongeveer 12 cm x 20 cm x 2 cm groot en een gewicht van 1,6 kg. Het maakt gebruik van een DLP-chip om het oorspronkelijke 720p-beeld (1280 x 720) te produceren en kan maximaal 4K UHD-invoer (3840 x 2160) verwerken.

Met een helderheid van 300 ANSI Lumen heeft u een donkere kamer nodig om het meeste uit de GV30 te halen. BenQ noemt de levensduur van de LED-lichtbron 20.000 in de normale modus. Om dat in reële termen te zeggen: als je de projector 5 uur per dag, 6 dagen per week gebruikt, zou hij ruim 12 jaar mee moeten gaan.

Het geluidsniveau van de koelventilator is zeer laag, zodat deze de actie niet hindert, en de bovenaan gemonteerde knoppen zorgen voor een gemakkelijke bediening van het apparaat. Er zijn 3 luidsprekers aan boord, een eenheid van 4 watt voor elk van de linker- en rechterkanalen, plus een derde woofer van 8 watt voor sommige lagere frequenties. Dat betekent dat deze draagbare oplossing met één field een 2.1-kanaalsopstelling biedt.

De luidsprekers creëren een geluid dat een stap hoger is dan dat van veel flatscreen-tv’s, en het is voldoende luid. Er is ook een 3,5 mm audio-uitgang als je het geluid naar een extern systeem wilt sturen. Met ingebouwde Bluetooth kunt u ook muziek vanaf uw telefoon enz. verzenden en deze als Bluetooth-luidspreker gebruiken.

Als onderdeel van het installatieproces gebruik je een klein gereedschap in de vorm van een plectrum om de behuizing uit elkaar te halen en de BenQ te installeren QS01 Android TV Dongle op de interne HDMI. De hoes klikt terug en geeft een strak uiterlijk zonder dat er iets uit het apparaat steekt.

Er zit een tweede HDMI aan de zijkant (1.4b/HDCP1.4) als je je eigen streamingstick of ander apparaat wilt gebruiken. De USB-C-aansluiting kan ook als DisplayPort-ingang worden gebruikt.

De cirkelvormige projector wordt vervolgens op een magnetische foundation geplaatst, waardoor deze in de gewenste hoek kan draaien. Als u de magnetische foundation verwijdert, komt er een handige statiefaansluiting tevoorschijn, waardoor de montage nog eenvoudiger wordt als u er een bij de hand heeft.

Bij de movies

Zodra de jaloezieën gesloten zijn, komt het beeld tot leven, samen met de wow-factor die een groot geprojecteerd beeld met zich meebrengt. We projecteren het beeld op een effen geschilderde muur, wat heel goed werkt zonder speciale verf of een ‘echt’ scherm.

Er zit geen zoomfunctie op de GV30, dus de beeldgrootte wordt bepaald door hoe ver je hem van de muur plaatst. De BenQ adviseert een beeld tussen 30″ en 120″, en met zijn projectiehoek van 135° kun je het vrijwel overal plaatsen. Op een salontafel, een plank of zelfs op de vloer. Iedereen die wel eens een draagbare projector heeft gebruikt, zal waarschijnlijk het state of affairs herkennen waarin je op zoek bent naar een stapel boeken, precies op de juiste hoogte, maar dankzij deze eenvoudige maar slimme draaivoet is hij gemakkelijk aan te passen. In onze kamer werd het beste beeldformaat/kwaliteit verkregen door het apparaat achter de financial institution te plaatsen, wat ons de diagonaal van 118″ op de foto hierboven gaf.

Er is autofocus en een verticale keystone-functie die deze trapeziums automatisch in rechthoeken rechtzet (+/- 40°) en er zijn 6 beeldmodi: helder, bioscoop, overdag, woonkamer, sport en spel met een invoervertraging van 51 ms (1080p bij 60 Hz).

Streaming media, lokale bestanden

Een van de beste dingen van de BenQ GV30 is de ingebouwde Android TV, samen met de draadloze streaming die de ingebouwde Wi-Fi met zich meebrengt (802.11 a/b/g/n/ac 2.4G en 5G).

U kunt vanaf uw mobiele apparaat naar de projector casten of rechtstreeks vanuit Android-apps afspelen. Om Netflix eerst te installeren, moet je “Apps Supervisor” uit de Google Play Retailer halen. Open vervolgens de apps-manager en zoek en installeer “Aptoide” en gebruik deze om “Netflix” te downloaden.

Dankzij de ingebouwde batterij komt u in de verleiding om uw movies onderweg mee te nemen, of zelfs buitenshuis of misschien zelfs tijdens een kampeertrip te proberen. U kunt uw eigen media afspelen door een geheugenstick in de USB-C-poort te steken als u ook niet op het elektriciteitsnet bent. Bij het testen kregen we ongeveer 2 uur gebruik op batterijvermogen. De projector wordt geleverd met een hele mooie draagtas waarin de meegeleverde afstandsbediening en voedingskabel zitten.

Uitspraak

We hebben in de loop der jaren een aantal draagbare projectoren geprobeerd en deze gaat een stap verder. Hoewel het iets meer kost dan een van de goedkopere opties die er zijn, is het naar onze mening de further kosten zeker waard.

De draagbare GV30 voelt goed gebouwd aan en heeft de voordelen van die ingebouwde Android TV en de flexibiliteit die de ingebouwde batterij ook biedt.

Het heeft al voor urenlang vermaak gezorgd en is al snel een vaste waarde in onze studeerkamer geworden. Als je eenmaal een movie op een groot scherm hebt bekeken, is het moeilijk om terug te keren naar een normale television!

Verkrijgbaar bij Amazon : BenQ GV30LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here