Home Technische gadgets voor thuis Een vernieuwd brand voor House Assistant!

Een vernieuwd brand voor House Assistant!

0
Een vernieuwd brand voor House Assistant!


Het nieuwe Home Assistant-logo op een blauwe achtergrond.

Hallo allemaal, dit is Madelena. Je kent mij misschien van sommige van Mijn vorig projecten. 🙂

Zoals je misschien al gehoord hebt van onze viering voor het 10-jarig jubileum van House Assistant, we zijn bezig met enkele aanpassingen aan ons brand! Dit is geen geringe prestatie, aangezien het brand een groot deel uitmaakt van de identiteit van House Assistant, en bij uitbreiding een weergave is van de bijdragen van onze gemeenschap. Dit brand heeft ons 8 jaar lang goed gediend. Als we het brand zien, vertegenwoordigt dit het hoogtepunt van het werk waar we allemaal trots op zijn.

Nederig start

Zoals Paulus hier had vermeld, begon House Assistant als zijn soloproject terwijl hij aan zijn masterscriptie werkte, en op 17 september 2013 werd het voor het eerst gepubliceerd op GitHub. House Assistant is altijd ontworpen als een directe oplossing voor de staat van Open House, en de naam en het eerste brand weerspiegelden de no-nonsense ‘get-it-done’-mentaliteit.

Het brand was gewoon een huis met blauwe deuren en de naam was gewoon House Assistant. Geen mooie startup-namen. Geen Large Tech-trends volgen. House Assistant is precies wat het is!

Het originele Home Assistant-logo.

Het is een Materials Design-wereld.

Naarmate House Assistant steeds robuuster werd, begon ook het gebruikersbestand uit te breiden. Gebruikers uit alle lagen van de bevolking begonnen hun slimme huis te bouwen met House Assistant, mensen begonnen erover te zoemen en bijdragers verzamelden zich eromheen. De identiteit van het mission werd organisch gevormd. De gezinnen en huisgenoten van onze gebruikers gingen House Assistant gebruiken en er was behoefte aan een vriendelijkere en gedenkwaardige gebruikerservaring.

In 2015, Jeremy Geltman kwam te hulp en droeg een gloednieuw brand bij voor House Assistant. Het nieuwe brand volgt de Materials Design-taal van Google. House Assistant groeide op met Materials Design – Bij de launch nam het de eerste versie over, en dus werd dezelfde ontwerptaal ook op ons brand toegepast. Het gebruikte de blauwe kleur die House Assistant in de interface gebruikte en het kwam in twee versies: een zeer gedetailleerde versie (voor het startschermpictogram enz.) en een eenvoudige versie (voor favicon enz.).

Het materiaalontwerp Home Assistant-logo.

Iteratie, geen revolutie

Het Geltman-ontwerp heeft ons goed gediend: het werd overal gebruikt, van onze web site tot het laadscherm en het app-pictogram. Het werd gebruikt op grote desktopschermen, kleine mobiele schermen en meest recentelijk in print, zoals ons samenwerkingsprogramma ‘Works with House Assistant’ en onze hardwareproducten House Assistant Yellow, House Assistant SkyConnect en de nieuwste House Assistant Inexperienced. Het brand was echter niet ontworpen om al deze verschillende toepassingen aan te kunnen, en het was tijd voor een nieuwe iteratie.

We zijn deze iteratie begonnen met drie doelen voor ogen:

Bekend

House Assistant bedient zowel hoofdgebruikers die het mission al vele jaren gebruiken, als gebruikers van domotica die hun vorige configuratie van andere bedrijven ontgroeien. We willen dat het meteen vertrouwd aanvoelt voor onze oude en nieuwe followers.

Verfijnd

House Assistant is een gevestigd merk met tien jaar geschiedenis. We willen ons brand verfijnen door het met nog meer nauwkeurigheid en vakmanschap uit te voeren, wat de groei en volwassenheid van het mission als geheel weerspiegelt. We willen ook dat het voor alle gebruikers vriendelijk en trendy aanvoelt.

Verenigd

House Assistant heeft de afgelopen tien jaar zoveel projecten en initiatieven voortgebracht. We willen een uniforme identiteit creëren voor alle House Assistant-gerelateerde projecten om het bewustzijn te vergroten. We willen er ook voor zorgen dat het brand veelzijdig is op alle media waarop het zal worden toegepast.

Het blauwe huis met antenne

De kern van het House Assistant-logo is wat we het Blauwe Huis met Antenne noemen, de drie meest herkenbare en onderscheidende kenmerken.

Het nieuwe Home Assistant-logo op een grijze achtergrond.

Blauw

Blauw voelt stabiel en essentieel. Een helder hemelsblauw is vrolijk, helder en vrij van wolken.

Huis

Van alle mogelijke combinaties van vormen kan een woning het beste worden geabstraheerd in de vorm van een bouwwerk met een schuin dak. Met de enorme hoeveelheid brand’s die op deze vorm zijn gebaseerd, kunnen we deze het beste iconischer maken. Het huis is verder vereenvoudigd – er is geen gevel en er is geen schoorsteen – tot een orthogonale vorm met een elegante en weloverwogen proportie.

Antenne

Noem het een growth, een reeks knooppunten, een PCB of een antenne. De antenne is het meest herkenbare en gedenkwaardige onderdeel van het House Assistant-logo dat zich onderscheidt van de relaxation van andere domotica-merken, en is een gemakkelijk te begrijpen symbool dat technologieën overbrengt die slim, verbonden en steeds groener worden. De drie knooppunten van de antenne vertegenwoordigen onze drie kernwaarden: privateness, keuze en duurzaamheid.

En voor de designnerds die geĂŻnteresseerd zijn…

De elementen in het brand zijn in betere verhoudingen ingedeeld en zijn ontworpen om leesbaar te zijn in zowel kleine als grote formaten.

Afmetingen van verschillende delen van het Home Assistant-logo.

We hebben ook ons ​​brand veranderd in iets gezelligs en moderners, zoals een huis. Voorbij was het all-business no-play Roboto-lettertype (het strekt tot eer dat de Verenigde Naties het als brand gebruikten), en vervangen door een geometrisch schreefloos Biotif-lettertype. Figtree dient als free of charge open-source fallback.

We hebben ook de blauwe kleur iets meer verzadigd gemaakt, zodat deze helderder en utopischer aanvoelt, en het palet uitgebreid naar een breder kleurbereik.

Voor degenen die ons brand willen gebruiken en voor meer particulars zijn de nieuwste merkrichtlijnen te vinden in onze ontwerprepository.

Er komt nog meer!

Het nieuwe brand zal de komende weken geleidelijk uitrollen. Je zult het zien op onze web site, onze bijgewerkte onboarding-ervaring, app-pictogrammen en meer. Voor degenen die van ons oude brand houden: wees niet bang! Je kunt het app-pictogram nog steeds wijzigen in onze klassieke brand’s op onze iOS-telefoongenoot.

En nu je toch hier bent, waarom niet nieuwe merchandise pakken met het nieuwe brand?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here