Home Huizen bouwen Culturen en aardrijkskunde onderwijzen met levende boeken

Culturen en aardrijkskunde onderwijzen met levende boeken

0
Culturen en aardrijkskunde onderwijzen met levende boeken


Vorig jaar besloten we de overstap te maken naar levende boeken voor de geschiedenis. Het was een goede zet. Een levengevende, gezond verstandbesparende en vreugdevolle zet, niet alleen voor mijn kinderen en hun kinderen thuisonderwijs maar voor mezelf als hun leraar.

Met behulp van boeiende verhalen en levende boeken voor de geschiedenis maakt het zoveel leuker en gedenkwaardiger, waardoor we verder gaan dan droge feiten en knowledge. Dat is wat wij willen, nietwaar?

Uiteraard wilde ik dit succes repliceren op andere gebieden van ons onderwijs! Geografie was een perfecte volgende stap. Leren over de wereld en haar culturen is iets dat kinderen meteen intrigeert, vooral als het wordt verteld met mooie en boeiende verhalen!

Dit bericht wordt gesponsord door Stunning Toes Books. Het lesprogramma van Stunning Toes Books wordt bij mij thuis echter gewaardeerd en deze recensie is, zoals altijd, eerlijk. Ik weet dat je er web zoveel van zult houden als wij!

Aardrijkskunde en culturen onderwijzen met levende boeken met behulp van de hele wereld met prentenboeken van Beautiful Feet Books!

Openbaarmaking: *Dit bericht kan affiliatielinks bevatten. Als affiliate verdien ik met in aanmerking komende aankopen. Lees de openbaarmakingen en voorwaarden voor meer informatie.

Aardrijkskunde en culturen onderwijzen met levende boeken

Tijd voor een bekentenis: het kostte me een paar jaar om te beseffen dat aardrijkskunde niet alleen maar gaat over het tekenen van kaarten, het identificeren van hoofdsteden en dergelijke. Ik vond het onderwerp nogal droog en saai! Maar dat is helemaal niet het geval.

Aardrijkskunde gaat eigenlijk over dat alles, maar wat nog belangrijker is, het gaat over de mensen: hun culturen en hun reizen in de context van de geschiedenis. Het is veel interessanter en betekenisvoller dan ik had verwacht, en het beste is dat het heel goed kan met levende boeken!

Hier zijn enkele ideas voor het lesgeven aardrijkskunde met behulp van levende boeken.

Kaarten en monumenten

Zorg eerst voor een aantal goede kaarten. U kunt gebruik maken van een wereldbolA muur kaartsommige geweldig kaartboeken, placemats met kaarten erop, printables, enzovoort. We hebben dit allemaal en nog veel meer gebruikt, maar onze eetkamermuurkaart wordt het meest gebruikt. Het hebben van een handige go-to-kaart helpt zodat wanneer aardrijkskunde- en cultuuronderwerpen ter sprake komen, u naar een kaart kunt kijken en erover kunt praten!

Basisoriëntatiepunten leren, natuurlijk of door de mens veroorzaakt, is ook een nuttige aanpak. Wij hebben bijzonder genoten dit kaartenboek dat interessante kenmerken toont van elke locatie die op de kaart zelf is getekend. Het heeft fantastische gesprekken opgeleverd en kan gebruikt worden als lesplan om elk land te verkennen.

Goede literatuur

Als je aardrijkskundeles wilt geven, geweldige prentenboeken en literatuur zijn een good startpunt. Natuurlijk zul je merken dat elke informatiebron die over mensen en plaatsen spreekt (wereldnieuws, schoolboeken, excursies, enz.) je tot geweldige leerervaringen kan leiden, maar levende boeken zijn veruit onze favoriet!

Met levende boeken zoals prentenboeken, biografieën en andere mooie literatuur, je kunt mee op reis gaan, in iemands schoenen lopen, of op een meer intieme manier kennis maken met de cultuur en kenmerken van een land. Het is een methode die veel gedenkwaardiger en boeiender is, en dat is precies wat uw kinderen zich het meest zullen herinneren!

Hier zijn enkele dingen die u kunt ontdekken terwijl u uw fantastische literatuur leest en met uw kaarten werkt:

Geschiedenis – Als je meer leert over een bevolkingsgroep, is het logisch om een ​​beetje in hun geschiedenis te duiken om meer over hun verleden te weten te komen. Een makkelijke manier om dit te doen is door gebruik te maken van historische fictie of biografieën, aangezien geschiedenislessen daar vaak bij horen!

Dieren en omgevingen – Wanneer je een boek leest dat zich afspeelt in Alaska, pauzeer dan even en neem de tijd om meer te weten te komen over de dieren daar, het klimaat, het noorderlicht, enzovoort. Lees prentenboeken vanuit het perspectief van een dier en uw kinderen zullen geboeid zijn!

Cultuur – Let bij het lezen van je literatuurselectie op de mensen en hun kunst, muziek en eten. Voor mij is dit de plek waar ik het meeste plezier beleef aan het lesgeven. We kunnen leren over taal, beroemde kunstwerken, naar muziekselecties luisteren en leuk eten uitproberen! Leer ook over hun volksverhalen!

Vertel en registreer

Op onze thuisschool hebben we de gewoonte van Charlotte Mason ontwikkeld vertellen zoals we doen met ons leerplan voor levende boeken. Met doorzettingsvermogen is dit gemakkelijk te doen! Laat uw kinderen u vertellen wat ze tijdens een les hebben gehoord of gelezen, en peilen wat ze van het voorlezen hebben onthouden.

Kleurplaten en tekeningen van wat ze hebben geleerd, zijn ook erg nuttig voor ons. Als ze er klaar voor zijn, kunnen ze er wat aan doen eenvoudig notitieboekje om huge te leggen wat hen het meest opviel, teken een vlag of een dier, of iets anders dat op een gedenkwaardige manier vastlegt wat ze hebben geleerd!

Natuurlijk kun je veel van deze activiteiten zelf doen om meer over aardrijkskunde te leren. Een van mijn favoriete curriculumvondsten van dit jaar heeft er echter voor gezorgd dat het voor ons ZO een fantastische ervaring is geworden!

De wereld rond met prentenboeken

De wereld rond met prentenboeken is een studiegids die kinderen Okay – 3 door prachtige prentenboeken leidt terwijl ze leren over aardrijkskunde en cultuur!

Nu vind ik het curriculum van Stunning Toes Books erg leuk en we genieten van hun Amerikaanse geschiedenisseries, maar Ik ben absoluut dol op de set Across the World met prentenboeken! De boeken zijn echt fantastisch, inclusief dat kaartenboek waar ik het al eerder over had en alle andere selecties. Sommige hadden we al eerder gelezen, zoals Het verhaal over Ping, en sommige waren nieuwe schatten, zoals Anno’s China.

Ik heb nog nooit zoveel over een curriculum gesproken. Mijn man keek me een paar grappige blikken aan terwijl ik hem bleef vertellen hoe geweldig het was. Lol! Deel II, dat Europa en Zuid-Amerika bestrijkt, zal in de zomer van 2018 beschikbaar zijnen hij staat zeker op mijn to-buy-list!

De wereld rond met prentenboeken Deel I omvat 70 reduce voor een semester tot een jaar werk, afhankelijk van je tempo. Hoewel het Okay-3e is, gebruik ik de mijne voor pre-k -4e en het werkt geweldig. U kunt het naar behoefte vereenvoudigen of uitbreiden.

De reduce in deel I behandelen Azië (China, Japan, Thailand en India), Afrika (Marokko, Egypte, Kenia, Tanzania en Ghana), Australië en Antarctica.

Hier zijn enkele redenen waarom ik zo’n fan ben:

 • Prachtig en boeiend prentenboeken (had ik dat al gezegd? Ik denk van wel)
 • Handig en interessant studie gids met activiteitsideeën, inclusief eenvoudige ideeën die we zonder al te veel voorbereidend werk kunnen doen.
 • A mooie ervaring elk land ‘bezoeken’ en leren over eten, muziek, kunst, geschiedenis en meer.
 • De foto’s en de lay-out van de studiegids zelf zijn echt prachtig. Om de een of andere reden was dit voor mij een groot pluspunt. ik denk Ik lees er met plezier doorheennaar de foto’s kijkend en het kleine beetje voorbereidend werk doen, web zo leuk als mijn kinderen genieten van de reduce!
 • Geweldige suggesties en hyperlinks voor YouTube-video’smeer boeken om te ontdekken, enz.
 • A dagboek voor eenvoudig notitieboekje en opnemen. Er zijn vellen die je kunt afdrukken om in te kleuren of om in het dagboek te plakken.
 • Optioneel digitaal downloaden van de studiegids, wat erg handig kan zijn voor de hyperlinks en het afdrukken van kleur- of notitieboekjes.

Bekijk een herhaling van onze recente FB Stay-demo / recensie

Ik heb er VEEL geantwoord vragen in de reacties van deze FB stay video, dus als je kunt, spring daar dan heen en blader er doorheen! Misschien heeft iemand de vraag gesteld die jij je nu afvraagt.

Enkele overwegingen om op te merken

Ten eerste is het leren over aardrijkskunde en culturen de perfecte gelegenheid om met uw kinderen te praten over het delen van het goede nieuws over Jezus Christus, het bereiken van andere bevolkingsgroepen met het evangelie en bidden voor die landen. Omdat de studiegids niet echt bepaalt dat je deze zelf wilt toevoegen!

Ten tweede is de hele set niet goedkoop, dat geef ik toe, maar we hebben uit ervaring besloten dat de Stunning Toes Books-selecties altijd zo geweldig zijn dat ze de investering in een geweldige bibliotheek met levende boeken waard zijn.

Hier zijn enkele andere manieren om de prijzen te verlagen:

 • Koop gewoon de studie gids en een paar boekenselecties
 • Koop de set en ontvang automatisch $ 20 korting en free of charge verzending
 • Gebruik hun Laagste Prijsgarantie-aanbieding op hun pakketten. Als je het pakket van een andere verkoper kunt samenstellen en met een lagere prijs kunt komen, zullen zij dit evenaren en je een tegoed van $ 10 op je bestelling geven! Hun pakketprijzen kunnen echt niet kloppen.
 • Als je al 1 tot 5 titels in het pakket hebt, kun je ze bellen. Zij zullen de boeken uit je bestelling verwijderen en de prijs verlagen.

Misschien vind je dit ook leuk…

Onze overstap naar levende boeken voor de geschiedenis

Levende boeken gebruiken voor geschiedenis - Een boeiende en gedenkwaardige manier om geschiedenis te leren!

ReddenRedden

ReddenRedden

ReddenRedden

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here