Home Huizen renovatie Design Sleuth: 7 ‘uncommon en prachtige’ keramiek in Birch Resort, van haken tot kranen

Design Sleuth: 7 ‘uncommon en prachtige’ keramiek in Birch Resort, van haken tot kranen

0
Design Sleuth: 7 ‘uncommon en prachtige’ keramiek in Birch Resort, van haken tot kranen


Eerder dit jaar werden we aangetrokken door de gedempte tinten en wiebelende vormen van de eerste collectie huishoudelijke artikelen van keramiste Emma Louise Payne. Londen vliegtuig, geïnspireerd op de torenhoge platanen langs de randen van de Londense stadsparken. Terwijl we ons verdiepten in Emma’s werk, ontdekten we een aantal bekende vormen… en een terugblik op ons bericht over het Birch Resort in Hertfordshire– winnaar van het Time’s Resort van het Jaar 2020 – onthulde de rol van de keramist in het undertaking.

“Birch was een van mijn eerste grote projecten, en het is nog steeds mijn grootste undertaking tot nu toe”, zegt Emma. “De oprichters, Chris Penn en Chris King, en architecten Purple Deer wisten dat ze een keramist bij het undertaking wilden betrekken. De medeoprichter van Purple Deer, Ciarán O’Brien, nam contact met ons op en het klikte meteen. Ze waren dol op de vreemde en prachtige spullen die ik had meegenomen om ze te laten zien.”

Emma kreeg de opdracht om elk van de 140 kamers van Birch een “handgemaakt tintje” te geven. “Oorspronkelijk zou ik tijdens de renovatie naar Birch verhuizen en alle spullen ter plekke maken”, herinnert Emma zich. “Helaas stonden gezondheid en veiligheid dat in de weg. Niettemin heb ik ruim een ​​jaar solo aan het undertaking gewerkt en op de hele locatie ruim 1.200 objecten geproduceerd.”

Vorige week kondigde Birch de sluiting aan van zijn twee locaties. Om dit nieuws te markeren, kijken we nog een laatste keer naar Emma’s slimme keramische particulars:

de grote buitenkant.  12
Boven: de grote buitenkant.

er zijn 140 kamers in berk, elk met drie kapstokken, twee hangers 13
Boven: Er zijn 140 kamers in Birch, elk met drie kapstokhaken, twee hanglampen, één vaas, één deurnummer en twee sleutelkamers gemaakt door Emma. Naast de kamerdetails verschijnen Emma’s vazen ​​en kandelaars in de gemeenschappelijke ruimtes in het lodge; zelfs de keramische barkranen zijn van haar.

1. Vazen en vaten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here