Home Slaapkamer interieurontwerp AB Home van Area Encounters in Broek op Langedijk, Nederland

AB Home van Area Encounters in Broek op Langedijk, Nederland

0
AB Home van Area Encounters in Broek op Langedijk, Nederland


Undertaking: AB Huis
Architecten: Ontmoetingen in de ruimte
Plaats:
Broek op Langedijk, Nederland
Jaar: 2023
Foto’s door:
Lorenzo Zandri

AB Home van Area Encounters

Bij de renovatie van het AB Huis bleef de indeling op de begane grond behouden, terwijl de verticale uitbreiding binnen de stedelijke grenzen plaatsvond. Ondersteund door een gedurfde zwarte stalen structuur, combineert het op elegante wijze stalen gaas op de eerste verdieping met wit geschilderd metselwerk eronder. Omdat het is ontworpen voor een groeiend gezin in Broek op Langedijk in Nederland, was het noodzakelijk om elke ruimte opnieuw te bekijken.

AB House van Space Encounters in Broek op Langedijk, Nederland

AB Home is ontworpen voor een groeiend gezin in Broek op Langedijk. Tot de ruilverkaveling start jaren zeventig waren de dijkdorpen Broek, Zuid en Noord-Scharwoude verdeeld in honderden per boot bereikbare eilandjes. In de loop van de tijd is een deel van de eilanden uitgeroepen tot natuurreservaat en een ander deel tot woongebied.

Deze woonwijk bestaat uit losse stukken grond met daarop een eengezinswoning die omgeven is door water. Gefragmenteerde volumes en dominante schuine daken kenmerken de architectuur van deze woningen. Variaties in de vorm en grootte van de schuine daken en raamopeningen en verschillen in het metselwerk onderscheiden de woningen van elkaar. Met uitdagingen als de transformatie van de bestaande woningvoorraad is AB Home een bescheiden, maar duidelijk voorbeeld van hoe het leven op het platteland duurzamer kan worden gemaakt en kan worden aangepast aan de veranderende vraag naar hedendaags wonen.

Een belangrijk uitgangspunt bij het ontwerp van de renovatie en transformatie van de woning was het behouden van de indeling van de bestaande begane grond en het vergroten van de woning op de eerste verdieping door te bebouwen tot het maximale quantity zoals toegestaan ​​binnen de stedenbouwkundige regelgeving. Om dit te bereiken is een nieuw dak en een nieuwe eerste verdieping ontworpen, terwijl de woning het gevoel van gefragmenteerde volumes op de begane grond behoudt. Het dak en de uitbouw op de eerste verdieping bedekken de bestaande bakstenen constructie en staan ​​op een opvallende zwarte staalconstructie.

De staalgaaswikkeling van de eerste verdieping en het witgeschilderde metselwerk op de begane grond geven elke laag een eigen karakter en gevoel van eenheid, ongeacht de variaties in de volumes. Diepe zichtlijnen en royale openingen in de volumes op de begane grond verbinden de keuken, woonkamer en kantoorruimte met de buitenruimte, terwijl de eerste verdieping met een meer gesloten gevel, specifieke openingen en houten interieur resulteert in een besloten en warme sfeer met slaapkamers en de badkamer.

Het schuine dak, bekleed met aluminium golfplaten, geeft de woning zijn karakteristieke silhouet en verbindt het geheel. De regenwatergoot, van oudsher een opvallend kenmerk van de schuine dakarchitectuur in arcadische gebieden, werd door middel van een stalen balk tot een uitgesproken, maar toch grillig architectonisch kenmerk gemaakt. Daarnaast is de woning voorzien van abstracte openingen en prismatische vormen in de zwarte staalconstructie, zoals een cirkel, een driehoek en een vierkant.

Door de nauwkeurige detaillering van de aluminium afwerkingen en een terughoudend materiaal- en kleurenpalet komen de verschillende elementen samen in plattegrond, gevel en doorsnede. Hierdoor transformeert de eendimensionale woning uit de jaren tachtig tot een meer gelaagd en divers staaltje architectuur dat de kwaliteiten van de omringende groene en waterrijke omgeving ten volle probeert te absorberen. Het resultaat is een huis waarin traditie en moderniteit excellent samengaan.

Ontmoetingen in de ruimte

AB House van Space Encounters in Broek op Langedijk, Nederland

AB House van Space Encounters in Broek op Langedijk, Nederland

AB House van Space Encounters in Broek op Langedijk, Nederland

AB House van Space Encounters in Broek op Langedijk, Nederland

AB House van Space Encounters in Broek op Langedijk, Nederland

AB House van Space Encounters in Broek op Langedijk, Nederland

AB House van Space Encounters in Broek op Langedijk, Nederland

AB House van Space Encounters in Broek op Langedijk, Nederland

AB House van Space Encounters in Broek op Langedijk, Nederland

AB House van Space Encounters in Broek op Langedijk, Nederland

AB House van Space Encounters in Broek op Langedijk, Nederland

AB House van Space Encounters in Broek op Langedijk, Nederland

AB House van Space Encounters in Broek op Langedijk, Nederland

Tags: Broek op Langedijk, thuis, huis, interieur, Residentie, Ontmoetingen in de ruimte, Nederland

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here