Home Technische gadgets voor thuis Lasergesneden citerinstrument schopt het in ouderwetse stijl

Lasergesneden citerinstrument schopt het in ouderwetse stijl

0
Lasergesneden citerinstrument schopt het in ouderwetse stijl


Het leren bespelen van een instrument vergt een bepaald niveau van toewijding – en je kunt daar nog een laag toewijding aan toevoegen als het een instrument is dat niet te vinden is in je plaatselijke Gitaarcentrum. Maar het is een geheel nieuw niveau van toewijding als iemand het instrument helemaal opnieuw maakt. Als je een voorbeeld zoekt, kijk dan eens deze op maat gemaakte houten citer (Nicolas Bras) opgebouwd uit lasergesneden onderdelen.

Het basisontwerp van het instrument maakt gebruik van de in elkaar grijpende gleufranden die vervolgens aan elkaar worden gelijmd in plaats van traditionele bevestigingsmiddelen. Gitaarstemknoppen van standaardformaat en de bijbehorende stalen gitaarsnaren werden vervolgens over twee lasergesneden bruggen gespannen die alleen door de snaarspanning op hun plaats werden gehouden. Het venture begon als een manier voor (Nicolas) om de mogelijkheden van zijn nieuw aangeschafte lasercutter te leren kennen, maar hij is zelf geen novice als het gaat om het bouwen van unieke muziekinstrumenten. Vorig jaar nog, hij maakte een citer met bungeekoorden uit de bouwmarkt.

Citers zijn van Duitse oorsprong, hoewel enkele van de vroegste citerachtige instrumenten dateren uit het China van 400 v.Chr. De lasergesneden versie (Nicolas) die werd gemaakt, had vijf snaren om op te hameren, hoewel het kind dat in klassieke muziekarrangementen wordt gebruikt doorgaans meer dan dertig snaren bevat. De citerfamilie van instrumenten heeft misschien plaatsgemaakt voor de elektrische gitaren van vandaag – het is altijd leuk om te zien hoe nieuwe technologie wordt ingezet om de charme van weleer te omarmen.

Voor meer informatie over de kunst van het zelf maken van muziekproductie, bekijk dit bericht op talloze DIY-muziekinstrumenten die allemaal tijdens een live performance worden gespeeld.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here