Home Huizen bouwen Leer kinderen de Bijbel met deze geweldige hulpmiddelen en hulpmiddelen!

Leer kinderen de Bijbel met deze geweldige hulpmiddelen en hulpmiddelen!

0
Leer kinderen de Bijbel met deze geweldige hulpmiddelen en hulpmiddelen!


Dit nuttige bericht is geschreven door Danika Cooley, auteur van Bible Highway Journey en verschillende boeken, waaronder de nieuwe Assist uw kinderen de Bijbel te leren kennen en ervan te houden!


Kinderen de Bijbel leren wordt een beetje makkelijker gemaakt met deze 7 tips in gedachten!

Openbaarmaking: *Dit bericht kan affiliatielinks bevatten. Als affiliate verdien ik met in aanmerking komende aankopen. Lees de openbaarmakingen en voorwaarden voor meer informatie.

Kinderen de Bijbel leren klinkt als een hele klus. De Bijbel is tenslotte een heel groot boek en vereist een leven lang studeren. Soms kunnen we, in onze angst, het helemaal vermijden om onze kinderen de Bijbel te leren.

Het is een vergissing om af te wijken van het duidelijke Bijbelse gebod (Psalm 78:1-8) om onze kinderen de Bijbel te leren, alleen maar omdat het overweldigend lijkt.

Jij kan leer uw kinderen de Bijbel. U kunt hen helpen de overkoepelende thema’s van Gods karakter en soevereiniteit, de zondige natuur van de mens en de scheiding van God, Gods plan voor verlossing, Christus’ offerverzoening voor onze zonden, en onze relatie met de Koning van het Universum te herkennen.

Je kan dit doen. Het zal enige trouw van uw kant vereisen, maar er zijn hulpmiddelen beschikbaar die u kunt gebruiken, bijvoorbeeld Assist uw kinderen de Bijbel te leren kennen en ervan te houden En Bijbel Highway Journey™– wat u zal helpen uw kinderen door de Bijbel te leiden op een niveau dat zij kunnen begrijpen.

Ik heb een paar suggestions waarmee u uw kinderen op een duidelijke, beknopte manier de Bijbel kunt leren.


Bijbelstudiehulpmiddelen voor kinderen |  GRATIS Bijbelstudiemateriaal voor uw gezin

Obtain dit GRATIS afdrukbare pakket van 130 pagina’s om u te helpen uw kinderen de Bijbel te leren!


Kinderen de Bijbel leren: suggestions voor succes

1) Gebruik de Bijbel

Gods woord keert nooit ledig terug. (Jesaja 55:10-11)

Er zijn een aantal prachtige aanvullende bronnen beschikbaar die u zullen helpen de bijbelse geschiedenis uit te leggen theologie aan uw kinderen. U kunt leuke knutselwerkjes, lapboekjes en notitieboekjes gebruiken om het begrip van uw type van de Bijbel te verdiepen. Er zijn video’s die uw kinderen helpen Bijbelverhalen en Bijbelse thema’s te onthouden. De hulpmiddelen die we tot onze beschikking hebben om kinderen de Bijbel te leren, zijn goed geproduceerd en spannend.

Het is echter het allerbelangrijkste dat u dat wel bent kinderen de Bijbel leren met behulp van de Bijbel. Ze moeten het woord van God lezen. Hulpmiddelen zijn prachtig, maar als ze u en uw kinderen niet naar de Bijbel leiden – als ze er niet in worden gebruikt toevoeging Voor het lezen van Gods woord zijn ze niets anders dan een afleiding van de Schrift die God ons heeft opgedragen aan onze kinderen te onderwijzen.

2) Gebruik een leesplan

Als u met uw kinderen de Bijbel leest, is het erg handig om een ​​leesplan te gebruiken. Door uw kinderen van start tot eind door de Bijbel te laten bladeren, worden de thema’s van de Bijbel veel duidelijker. Een andere optie is om te beginnen met het lezen van het Nieuwe Testomony met uw kinderen, en vervolgens de hele Bijbel te lezen, beginnend in Genesis en eindigend in Openbaring. Dat is nog een geweldige manier om uw kinderen de Bijbel te leren.

Alleen omdat u de Bijbel zelf met uw kinderen leest, is het niet altijd raadzaam om elk hoofdstuk te lezen. Er zijn bepaalde delen van het Oude Testomony die erg moeilijk zijn voor jonge kinderen. Het is prima om sommige delen over te slaan en ze aan uw leeswerk toe te voegen naarmate uw kinderen ouder worden. Tegen de tijd dat uw kinderen naar de middelbare college gaan, moeten ze de hele Bijbel lezen.

3) Stel vragen

Is het je ooit opgevallen dat Jezus vaak onderwees door vragen te stellen? Vragen stellen is een geweldige manier om onze kinderen actief bij het leren te betrekken door kritisch na te denken en herinneringen op te halen.

Neem na elk hoofdstuk dat u in de Bijbel leest de tijd om uw kinderen vragen te stellen over wat ze zojuist hebben gelezen. Dit zal hen helpen het gelezene te onthouden en dieper te graven terwijl ze nadenken over wat ze zojuist over God en het evangelie hebben geleerd.

4) Lees letterlijk, behalve als je dat niet doet

Het is belangrijk om te begrijpen welk style je in de Bijbel leest. Historische boeken, wetten en de evangeliën zijn waarheidsgetrouwe verslagen van historische gebeurtenissen. Dat betekent dat als we lezen dat God de Rode Zee scheidde, Jezus water in wijn veranderde, of dat een gigantische vis Jona opslokte, we kunnen onze kinderen met groot vertrouwen vertellen dat deze gebeurtenissen werkelijk hebben plaatsgevonden.

Maar soms gebruikt God poëtische taal, apocalyptische beelden, sarcasme of stijlfiguren om zijn standpunt by way of de schrijvers van de Bijbel over te brengen. Als je moeite hebt met het identificeren van deze gebieden, kan het hebben van een goede studiebijbel helpen. Je zult ook willen leren in welk style elk boek is geschreven. Het boek Daniël is bijvoorbeeld een boek van profetie. Daarin leren we over historische gebeurtenissen, en we leren ook over Daniëls apocalyptische visioenen, die zeer symbolisch zijn. We zullen meer praten over style en context in tip #5.

5) Leer meer over Context

De Bijbelse context is belangrijk. Door feitelijke informatie over de geschiedenis en bevolkingsgroepen te begrijpen, kan uw type verwerken wat het in de Bijbel leest. Het is ook belangrijk om informatie over elk Bijbelboek te bespreken, zoals het style, de schrijver en de belangrijkste thema’s. Hulpmiddelen over de Bijbel worden erg nuttig als je de context bestudeert.

Het is ook belangrijk om lees de Schrift in het licht van andere Schriftgedeelten. De Heilige Geest inspireerde geen enkele schrijver van de Bijbel om tegengesteld te schrijven aan iets anders in de Bijbel. De hele Bijbel is het met zichzelf eens. Het is belangrijk om dit feit te onderkennen. Als u een praktische kennis van de Bijbel heeft, kunt u voorkomen dat u de Bijbel verkeerd interpreteert.

Geleerden besteden hun hele leven aan het bestuderen van de Bijbel en het interpreteren van de Bijbel in het licht van de relaxation van de Bijbel. Nogmaals, het hebben van een degelijk geschreven studiebijbel kan u helpen uw type goed te begeleiden wanneer u bij een lastig gedeelte van de Bijbel komt. Wees nooit bang om uw type te vertellen dat u het antwoord op zijn vraag niet weet en u zult contact met hen moeten opnemen nadat u wat onderzoek heeft gedaan. Uw familie zal uw intellectuele eerlijkheid waarderen. GotQuestions.org is een leuke plek om naar antwoorden te zoeken als je vastzit.

6) Onthoud de Schrift

Jozua 1:8 (NBV) zegt:

Dit wetboek magazine niet uit uw mond wijken, maar u moet er dag en nacht over nadenken, zodat u zorgvuldig zult handelen in overeenstemming met alles wat erin geschreven staat. Need dan zul je je weg voorspoedig maken, en dan zul je veel succes hebben.

Een van de beste manieren om uw type te helpen dag en nacht over de Bijbel te mediteren is door het te doen ze hebben Bijbelverzen uit je hoofd leren. Nogmaals, Gods woord keert nooit ledig terug. Als uw kinderen de Schrift uit het hoofd leren, verbergen ze die in hun hart, zodat ze niet tegen de Heer kunnen zondigen. (Psalmen 119:11) Samen met uw type Bijbelverzen uit het hoofd leren is een levenslang geschenk dat u hem vanaf vandaag kunt geven.

Bekijk deze video over Bijbelactiviteiten die uw kinderen zich een leven lang zullen herinneren voor meer leuke manieren om als gezin de Bijbel te bestuderen!

7) Neem leuke projecten op

Als u ten slotte de Bijbel gebruikt om de Bijbel te onderwijzen, u consequent de Bijbel leest en bespreekt met uw kinderen, en u de Bijbel en zijn context bestudeert met uw kinderen, dan het gebruik van leuke projecten kan een prachtige manier zijn om te versterken wat ze hebben geleerd. Kinderen zijn concrete denkers, en als ze praktische manieren hebben om de Bijbel te verkennen, kunnen ze de waarheid op nieuwe en interessante manieren internaliseren. Je leuke projecten kunnen bestaan ​​uit notitieboekjes, lapbooking, knutselen, spelletjes, objectlessen en meer.

Kinderen de Bijbel leren is haalbaar, lonend en een daad van gehoorzaamheid aan onze God. U kunt uw kinderen niet alleen de Bijbel leren, maar u kunt ook genieten en koesteren van de uren die u hieraan besteedt.

Assist uw kinderen de Bijbel te leren en lief te hebben (een briefje van Tauna)

Mijn kinderen over God en Zijn Woord leren is altijd belangrijk voor mij geweest. Echter, Het was een uitdaging om erachter te komen hoe je dat precies moest doen, vooral in die eerste jaren van het ouderschap. Hoe kon ik ervoor zorgen dat onze gezinsdevoties consequent plaatsvonden? Hoe moeten ze eruit zien? Kende ik de Bijbel goed genoeg om er vol vertrouwen in te onderwijzen? Hoe zit het met het Schriftgeheugen?

Door de jaren heen heb ik veel geleerd over het onderwijzen van de Bijbel aan mijn kinderen. Veel van wat ik heb geleerd, is afkomstig van Danika Cooley en haar hulpmiddelen voor gezinnen. Wij hebben haar gebruikt curriculum Bijbel Highway Journey al jaren op onze thuisschool en het was zo’n zegen!

Ik ben erg opgewonden om jullie alles te vertellen over Danika’s nieuwe boek, Assist uw kinderen de Bijbel te leren kennen en ervan te houden. Dit is het boek waarvan ik wenste dat het er had bestaan ​​toen mijn ouderschapsreis voor het eerst begon! Er zitten zoveel wijsheid en geweldige praktische suggestions in dat dit het boek is dat ik in de toekomst aan nieuwe ouders cadeau ga doen.

Vrienden, ik raad het aan Assist uw kinderen de Bijbel te leren kennen en ervan te houden voor iedereen die vragen heeft over hoe ze hun kinderen de Bijbel kunnen leren. Zelfs als je een ervaren moeder of oma bent, zul je dat nog steeds doen nieuwe ideeën en bemoediging opdoen voor het opvoeden van kinderen die God en Zijn Woord liefhebben!

Leer meer en obtain een GRATIS printbaar pakket van 130 pagina’s met Bijbelbronnen!

{WEGGEVEN! Win een ENORME gedrukte bundel met Bijbelse leermiddelen!}

Ik ben dol op Bible Highway Journey en alle bronnen bij Pondering Children Press. Ze zijn zo waardevol op onze thuisschool en we gebruiken ze al jaren!

Ik deel graag deze fantastische winactie! Eén winnaar krijgt een compleet Bijbel Roadtrip-startpakket. Je kiest het gewenste niveau op foundation van de leeftijd van je kinderen, en je krijgt een gedrukte versie van Bible Highway Journey™ Yr One en een paperbackexemplaar van Assist uw kinderen de Bijbel te leren kennen en ervan te houden. Sommige niveaus bevatten een gedrukt notitieboekdagboek en/of een gedrukt tijdlijndagboek.

Wat zit er in de winnaarsbon? Bijbel Roadtrip-startpakket:

1) LEER DE BIJBEL MET BIBLE ROAD TRIP™

Bible Highway Journey™ is een driejarig Bijbelonderzoeksprogramma voor de kleuterschool tot en met de middelbare college.

Dat betekent dat als u op de kleuterschool begint, u uw type vijf keer helemaal door de Bijbel kunt laten lezen tegen de tijd dat hij of zij de middelbare college afrondt.

In slechts drie jaar leert uw gezin de hele Bijbel, waarbij de nadruk ligt op de overkoepelende thema’s van de Bijbel:

  • Wie God is
  • Onze gevallen natuur
  • Gods soevereiniteit
  • Gods plan voor verlossing door Christus
  • Onze relatie met God

2) BIBLE ROAD TRIP™ COÖRDINEREN VAN NOTITIEBOEKJES TIJDSCHRIFTEN VERSTERKEN HET LEREN!

(Eén niveau van de Bible Highway Journey™ notitieboekje is opgenomen in de niveaus Lagere Grammatica, Hogere Grammatica en Dialectiek van het startpakket.)

Het gestructureerde Notebooking Journal biedt ruimte voor:

  • Het wekelijkse geheugenversje kopiëren
  • Aantekeningen maken over elk bestudeerd Bijbelboek
  • Numerous pagina’s met aantekeningen over de wekelijkse reduce
  • Een pagina met gebedskwesties voor het land of de bevolkingsgroep die die week werd bestudeerd.

Elk Notebooking-dagboek heeft lijndiktes en schrijfruimte die geschikt zijn voor uw leerlingen in de niveauklassen.

3) WERELDGESCHIEDENIS TIJDLIJN VOOR KINDEREN

(Een Mijn tijdlijn-notitieboekje is opgenomen in de niveaus Hogere Grammatica, Dialectiek en Retoriek van het startpakket.)

Het My Timeline Notebooking Journal bestaat uit 132 pagina’s, gevuld met prachtige illustraties en voldoende ruimte om gebeurtenissen huge te leggen.

De tijdlijn wordt groter naarmate de tijd vordert, omdat er naarmate de eeuwen vorderen alleen maar meer te registreren valt. De tijdlijn begint in 4000 voor Christus om je de ruimte te geven om vanaf de schepping op te nemen.

4) EEN SNELCURSUS IN HET ONDERWIJS VAN DE BIJBEL AAN UW KINDEREN

(Eén gesigneerd paperbackexemplaar van Assist uw kinderen de Bijbel te leren kennen en ervan te houden is inbegrepen in alle vijf niveaus van het startpakket.)

Het boek van Danika Cooley, Assist uw kinderen de Bijbel te leren kennen en ervan te houden, geeft u de middelen en het vertrouwen om als gezin de Bijbel te bestuderen. Het zal u helpen uw bezwaren en angsten te onderkennen en te overwinnen, u een spoedcursus geven over waar de Bijbel over gaat en hoe u deze kunt onderwijzen, en u de begeleiding bieden die u nodig hebt om een ​​gewoonte van gezinsbijbelstudie op te zetten.

U zult dit boek uitlezen met het gevoel dat u bemoedigd en bekrachtigd bent om de relatie van uw type met de Heer door Zijn Woord te initiëren en te versterken.

Assist uw kinderen de Bijbel te leren kennen en ervan te houden zal u voorzien van alles wat u moet weten om de Bijbel aan uw kinderen te leren!


Het boek van Danika Cooley Assist uw kinderen de Bijbel te leren kennen en ervan te houden is uw spoedcursus over het onderwijzen van de Bijbel aan uw kinderen. Danika is een bekroonde kinderboekenschrijfster en ontwikkelaar van bijbelleerplannen, en haar populaire Bible Highway Journey™ wordt door tienduizenden gezinnen gebruikt.

Lees meer over Assist uw kinderen de Bijbel te leren en lief te hebben en pak hier uw free of charge Bijbelstudietoolkit van 130 pagina’s.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here