Home Meubilair 5 meubel- en interieurdesigntrends voor 2023 – Vermont Woods Studios

5 meubel- en interieurdesigntrends voor 2023 – Vermont Woods Studios

0
5 meubel- en interieurdesigntrends voor 2023 – Vermont Woods Studios


We waarderen allemaal de tijdloosheid en duurzaamheid van klassiek design, vooral als het gaat om hoogwaardige stukken die we jarenlang willen behouden. Als het echter gaat om de manier waarop we onze ruimte stylen, kan het leuk zijn om hier en daar moderne accenten toe te voegen als uitdrukking van persoonlijke stijl.
Volgens consultants op designgebied zijn hier de prime 5 interieurtrends voor 2023 waarover je moet weten.

1. Biofiele ontwerpen

Biofiel ontwerp
Een time period die in de jaren tachtig werd bedacht door bioloog Edward Wilson: biofiel ontwerp werd snel overgenomen door interieurontwerpers in een poging een naam te geven aan het idee dat wanneer interieurs de natuur nabootsen, mensen gelukkiger zijn.
Sindsdien is dit idee ondersteund door onderzoek waaruit blijkt dat de nabijheid van natuurlijk licht, groen en andere buitenelementen stress en stress vermindert. verhoogt de productiviteit met maar liefst 55%.
Wat is biofiel design precies? Hoewel het ontwerpprincipe bekend staat om het introduceren van groen in interieurs, strekt het zich uit tot elk ontwerpelement dat door de natuur is geïnspireerd. In een co-workingruimte in Portugal hebben ontwerpers bijvoorbeeld de kracht van biofiel ontwerp benut om een ​​ruimte te creëren vol kamerplanten, natuurlijk licht en gebogen lijnen.
Dichter bij huis kan biofiel design worden geïmplementeerd door de introductie van massief houten meubels en groen in uw huis.

2. Duurzaamheid

Hoewel we het erover eens zijn dat duurzaamheid niet stylish magazine zijn, is het moeilijk om niet te erkennen dat het zijn second in de zon heeft. Dus, wat meubels duurzaam maakt? Er zijn veel factoren, maar materialen, afwerkingen en de uitstoot die tijdens het transport wordt geproduceerd, zeggen veel over de duurzaamheid van een product.
Bij Vermont Woods Studios presenteren we sinds 2005 kwalitatief hoogwaardige, in Vermont gemaakte houten meubelen en hebben we een vierledig meubel ontwikkeld. inzet voor duurzaamheidals volgt:

  1. Verantwoord geproduceerde materialen
  2. Lokale productie en producten van hoge kwaliteit
  3. Bosbehoud en -herstel
  4. Milieubeheer op ons hoofdkantoor in Vermont

Wij komen onze belofte na door ervoor te zorgen dat al ons hout duurzaam wordt geoogst plant jonge boompjes ter vervanging van degenen die we oogsten. Elk meubelstuk dat we verkopen is bijna altijd met de hand vervaardigd in Vermont – en we geven op elk meubelstuk een levenslange garantie.

3. Invloeden uit de jaren zeventig

Modern meubilair uit het midden van de eeuw
De jaren zeventig werden gekenmerkt door retrodesign, opvallende kleuren en opvallende patronen. Of je het nu leuk vindt of niet leuk vindt, ontwerpers voorspellen dat de op de jaren 70 geïnspireerde stijl ook in 2023 de interieurtrends zal blijven beïnvloeden.
Het goede aan stijlen uit een bepaald tijdperk die weer in de mode komen, is dat meubelstukken en woondecoratie gemakkelijk opnieuw kunnen worden gebruikt of zelfs kunnen worden bijgewerkt voor gebruik in het huidige huis. Maar voor wie nieuw wil shoppen: platform bedden, notenhouten eettafels, hanglampenof een massief houten nachtkastje Breng elementen uit de jaren 70 naar het heden.

4. Multifunctionele ruimtes en stukken

Aan het start van de pandemie was het gebruikelijk om kantoren in ongebruikelijke ruimtes door het hele huis te zien. Gastenkamers, eetkamers, buitenruimtes en meer werden plotseling ook kantoren.
Hoewel de behoefte aan een thuiskantoor zeker is afgenomen, is dat voor opzettelijke multifunctionele ruimtes niet het geval.
Multifunctionele ruimtes verschijnen in de vorm van oefenruimtes voor thuis die gemakkelijk kunnen worden opgeborgen om te entertainen, co-workingruimtes die eetkamers worden en speelkamers die overgaan in gastenkamers. Om de overgang van je ruimte gemakkelijk te maken, raden we je aan om veelzijdige, doe-het-allemaal-stukken met voldoende opbergruimte voor je huis te kiezen.

5. Neutrale kleuren en materialen

Neutrale kleuren
Hoewel neutrale kleuren altijd in stijl zijn geweest – en dat altijd zullen blijven – is er de laatste jaren meer nadruk gelegd op neutrale styling. Met hun kalmerende aanwezigheid en het vermogen om vrijwel alles te evenaren, is het gemakkelijk te begrijpen waarom.
Voeg neutrale kleuren toe aan je ruimte met lichte verfkleuren en meubels gemaakt van natuurlijke, duurzame materialen, en wees niet bang om neutrale kleuren met elkaar te combineren.
Klaar om de slaapkamer of dineren set van je dromen? Blader on-line of neem contact op met ons verkoopteam voor hulp. Nog niet helemaal klaar om te kopen? Lees meer over verschillende meubelstijlen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here