Home Huizen bouwen Karaktertraining voor pre-Ok tot middelbare college

Karaktertraining voor pre-Ok tot middelbare college

0
Karaktertraining voor pre-Ok tot middelbare college


Onze kinderen lesgeven Bijbels karakter is een belangrijk onderdeel van ons ouderschapswerk. Het begint over peuter- podia, met de foundation zoals vriendelijkheidwaarheidsgetrouwheid, en zachtheid. Diezelfde reduce worden versterkt naarmate kinderen groeien en nieuwe karaktereigenschappen worden aangeleerd, zoals zorgvuldigheid, rentmeesterschap en meer. Hoe gaat een ouder eigenlijk te werk karakter coaching?

Tips en hulpmiddelen voor karaktertraining voor alle leeftijden, van de kleuterschool tot de middelbare school!

Openbaarmaking: *Dit bericht kan affiliatielinks bevatten. Als affiliate verdien ik met in aanmerking komende aankopen. Lees de openbaarmakingen en voorwaarden voor meer informatie.

Als we opzettelijk karakter onderwijzen, staan ​​we naast onze kinderen om hen te modelleren en te instrueren in het navolgen van Christus. Het helpt hen de goedheid in te zien van een goed geleefd leven, zowel in hun relaties als in de inspanningen die ze doen.

Natuurlijk laat het hen ook hun behoefte aan verlossing en het werk van de Heilige Geest zien, need uiteindelijk schieten we allemaal tekort in onze eigen kracht. Het is een levenslange onderneming, en wij helpen onze kinderen door dit te doen karaktertraining voor pre-k tot middelbare college.

Karaktertraining geven voor alle leeftijden

Hier zijn enkele manieren waarop u karaktertraining kunt doen, ongeacht hoe oud uw variety is.

Bijbelverhalen

Zoals jij lees de Bijbel door becommentarieer met je gezin de verschillende positieve en negatieve karaktereigenschappen van de hoofdrolspelers in de verhalen. Hoe eren of onteren zij God? Je kunt ook een lijst maken van de belangrijkste verhalen in de Bijbel en de hoofdpersonen doornemen om ze te bestuderen.

Denk eens na over de goddelijke karaktereigenschappen van Jezus en bespreek ze hoe wij meer op Hem kunnen gaan lijken. Praat over de andere mensen in de Bijbel en wijs op hun goede en slechte eigenschappen. Hoe kunnen we in sommige van deze situaties betere keuzes maken?


Een van onze Bijbelsteenuitdagingen dat excellent is voor karaktertraining op deze manier is de Helden van de Bijbelsteenuitdaging en karakterstudie! Deze printbare versie van 95 pagina’s combineert de creativiteit van bouwuitdagingen met een studie van meer dan 20 karakters in de Bijbel! Bouw voorbeelden en geheugenkaarten met teksten om het leren te vergemakkelijken (ESV en KJV beschikbaar).

Helden van de Bijbel Lego-uitdaging en karakterstudie


Historische figuren

De geschiedenis is rijk aan mensen die een prachtig godvruchtig karakter vertonen, dus het is een geweldige kans voor karaktertraining. In welke periode uw variety ook op college studeert, besteed wat tijd aan het bespreken van historische figuren uit die periode hoe ze wel of geen goddelijke karaktereigenschappen vertonen. Hebben ze doorzettingsvermogen getoond? Initiatief? Moed? Meestal kun je biografieën vinden die bij de leeftijd passen, of zoek je on-line om er meer over te weten te komen.

Missionaire biografieën

Lees in diezelfde geest samen de biografieën van zendingswerkers en bespreek de uitdagingen en hindernissen die deze grote mannen en vrouwen van het geloof door Gods genade hebben overwonnen. Leer van hun fouten, overwinningen en toewijding om in de naam van de Heer te dienen!

Bekijk deze lijst van onze om deze onderzoeken gemakkelijker te maken favoriete bronnen voor missionaire biografieën. Je zult ook genieten van deze free of charge printable met missionaire biografie notebookpagina’s.

Huidige gebeurtenissen

Wanneer u een goede karaktertraining tegenkomt in een artikel on-line of in de krant, of zelfs terwijl u naar het nieuws kijkt, maak dan een aantekening om er met uw variety over te praten. Als ze oud en volwassen genoeg zijn om zichzelf te lezen/bekijken, laat ze dan! (Wij houden van Wereldhorloge streamen voor kinderen.)

Je kunt het verhaal ook eenvoudig samenvatten en erover praten wat jullie beiden opmerken aan de goddelijke of ongoddelijke karaktereigenschappen in het verhaal. Plaatsten ze de behoeften van anderen boven die van henzelf? Waren ze eerlijk? Was er sprake van trots? Welke gevolgen waren duidelijk uit hun daden?

Literaire karakters

Of u nu prentenboeken voorleest of uw tieners zich verdiepen in een favoriete serie of klassieke literatuur, u zult zeker een schat aan voorbeelden vinden om karakter te bespreken.

Pauzeer tijdens het lezen (of audioboek) en vraag hen welke goddelijke karaktereigenschappen in praktijk worden gebracht. Vraag oudere kinderen wat de hoofdpersonen zijn in hun lectuur en gesprek of ze God nu eren met hun daden en woorden of niet. Hoe is dat een weerspiegeling van hun karakter?

Een favoriet hulpmiddel voor karaktertraining

Een van onze favoriete bronnen voor karaktertraining is Karakterconcepten. We gebruiken hun boeken en bronnen al enkele jaren en zijn er dol op.

Character Ideas-bronnen zijn geweldig voor discipelschap in het gezin en/of thuisonderwijs. De kinderen zijn dol op de verhalen in de boeken en de Oom Rick audiolidmaatschap. Mijn man en ik waarderen hoe gemakkelijk het is om les te geven en de solide foundation op de Bijbel.

Karakterconcepten en oom Rick Audios weggeefactie

Een bijzonder mooi ding over Character Ideas is dat het biedt karaktertraining voor pre-k tot middelbare college! Ik vind het geweldig dat deze reeks hulpmiddelen ons naar de hogere niveaus zal brengen. Dat is niet gemakkelijk te vinden! Dit is wat ze hebben:

  • Niveau 1: Karakterconcepten voor kleuters (4-6 jaar)
  • Niveau 2: Karakterpaden (6-9 jaar)
  • Niveau 3: Karaktervolle kinderen (7-10 jaar)
  • Niveau 4: Spreuken Mensen (7-12 jaar)
  • Niveau 5: Groeien in wijsheid (8-13 jaar)
  • Niveau 6: Een vruchtbaar leven leiden (11-15 jaar)
  • Niveau 7: Woorden van wijsheid (14-17 jaar)
  • Niveau 8: Macht in Spreuken (middelbare college)

Wij genieten er ook erg van Oom Rick Audio Membership-lidmaatschap! Zoveel prachtige Bijbelverhalen, geschiedenisverhalen en fictieve verhalen, allemaal met commentaar dat wijst op de karaktereigenschappen en of ze godvruchtig zijn of niet. Ze zijn excellent voor rustige momenten of autoritten, en hun informele en gemoedelijke stijl spreekt mijn kinderen erg aan.

Dus ga eens kijken Karakterconcepten en probeer ze eens! Ze zijn een zegen voor ons huis geweest. ❤️

Misschien vind je dit ook leuk…

Voorlezen die onze kinderen op Christus wijzen

Christelijke literatuur gebruiken en voorlezen om uw kinderen op Christus te wijzen!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here