Home Technische gadgets voor thuis Wanneer is een ingenieur geen ingenieur? Als hij een Canadese ingenieur is

Wanneer is een ingenieur geen ingenieur? Als hij een Canadese ingenieur is

0
Wanneer is een ingenieur geen ingenieur?  Als hij een Canadese ingenieur is


In middeleeuws Europa stonden veel beroepen onder controle van gilden. Deze hadden het monopolie op dat beroep in hun specifieke stad of staat, ondersteund door alle wettelijke macht van de vorst. Als je niet bij het gilde zat, kon je je vak niet uitoefenen. Behalve in een paar versteende vormen behoren ze tot het verleden, maar we moeten ons afvragen of die specifieke boodschap ooit West-Canada heeft bereikt.

Een verkiezingskandidaat met een ingenieursdiploma die beoefent wat ieder weldenkend mens techniek zou noemen: is door een rechter bevolen zichzelf niet langer ingenieur te noemen. De gruwelijke misdaad gepleegd door de kandidaat, één (David Hilderman), is dat hij geen lid is van de gilde Vereniging van Professionele Ingenieurs en Geowetenschappers van BC We begrijpen dat het misschien een beetje overdreven is om een ​​vuilniswagenchauffeur een afvalinzamelingsingenieur te noemen, maar hier in de 21e eeuw vinden we dat de Canadese beroepsorganisatie zich voor deze zaak moet schamen. Een manier om mensen aan te moedigen het ingenieursberoep te beoefenen!

Hier bij Hackaday zijn een flink aantal van ons, schrijvers, ingenieurs. Als ik buiten onze normale derde persoon stap, behoor ik (Jenny Checklist) tot hen. Mijn diploma elektrotechniek is misschien een beetje door de motten aangevreten, maar ik heb mijn vak al tientallen jaren uitgeoefend zonder ooit lid te zijn geweest van de Britse IEE. Het is niet beledigend bedoeld voor de IEE, maar ze hebben mij inderdaad heel weinig te bieden. Als hetzelfde in Canada geldt, in die mate dat zij zich moeten beroepen op wettelijke sancties om hun ledenlijsten te beschermen, dan denken wij dat het probleem wellicht bij hen ligt en niet bij de Canadese ingenieurs. Je moet je afvragen: hoe moet een afgestudeerde ingenieur die geen lid is van het gilde zichzelf omschrijven? Sommigen van ons moeten het weten, voor het geval we ooit op vakantie gaan naar Canada!

Koptekst: Joe Gratz, CC0.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here