Home Meubilair Een gezicht op het bos zetten – Vermont Woods Studios

Een gezicht op het bos zetten – Vermont Woods Studios

0
Een gezicht op het bos zetten – Vermont Woods Studios


Als meubelmakers gebruiken wij hout. We zetten ons niet alleen in voor het duurzaam oogsten van bomen, maar ook voor het herbebossen van kwetsbare natuurhabitats waar onze concurrenten nog steeds illegaal hout oogsten.

Aziatische olifanten

Aziatische olifanten lopen gevaar als gevolg van de niet-duurzame houtkap van hun bosgebied. Blijf op de hoogte en ontdek hoe we samenwerken Stammen en bladeren om bomen te planten en hun leefgebied te helpen herstellen. In de tussentijd kunt u helpen de Aziatische olifanten voor uitsterven te behoeden door bosproducten (zoals timmerhout, meubels, vloeren, koffie, chocolade, noten, papier, enz.) te vermijden die op niet-duurzame wijze worden geoogst.

Een gezicht op het bos zetten

We promoten al bijna twintig jaar bosbehoud, maar ik heb het gevoel dat we niet echt een stap verder zijn gegaan als het erom gaat mensen te helpen begrijpen waarom dat zo belangrijk is. Misschien is het moeilijk voor mensen om zich te verhouden tot bomen of klimaatverandering. Denkt u dat onze boodschap over natuurbehoud een betere kans zou maken als deze zich zou concentreren op de gezichten van dieren die een gezond bos nodig hebben om te overleven? We gaan het proberen.

Monarch vlinders

Behoud van het leefgebied van monarchvlinders in Mexicaanse bossen. Onze eerste bosbeschermingscampagne begon in 2015 en richtte zich op het herstel van de Mexicaanse bossen waar monarchvlinders leven. Through dat mission hebben we meer dan 100.000 bomen geplant. Met ons monarchprogramma als mannequin proberen we nu de habitat van andere bedreigde soorten in het bos te helpen herstellen. Aziatische olifanten zijn de volgende soort waarvoor we bomen gaan planten en zij zullen door anderen worden gevolgd. Blijf kijken.

Het behoud van hun huizen begint in onze huizen

In 2015 zijn wij onze samenwerking gestart met José Luis Alvarezoprichter van Bossen voor vorsten FFM. We waren hier in Vermont al bezig met het behoud van het leefgebied van de monarchvlinders. We wisten dat vorsten elke herfst van Vermont naar Mexico vliegen, waar ze de winter doorbrengen in een oeroud bos. Dat bos krimpt snel als gevolg van illegale houtkap. We hebben het bewustzijn hierover vergroot en FFM geholpen duizenden bomen te planten om de habitat van de monarch te herstellen. Tegelijkertijd vragen we consumenten om bij het inrichten van hun huis rekening te houden met de gevolgen voor het milieu van hun keuzes.
Veel van het meubilair dat tegenwoordig in Amerika wordt verkocht, is gemaakt van hout dat illegaal en/of op niet-duurzame wijze is gekapt, waardoor bossen en leefgebieden van wilde dieren worden vernietigd. Olifanten en monarchen zijn slechts twee van de duizenden soorten die samen met de bossen op onze planeet verdwijnen. Ieder van ons kan een verschil maken als we verantwoord geproduceerde artikelen voor ons huis kopen.

Bosbehoud is onze missie bij VWS

Ken en ik startten Vermont Woods Studios in 2005. Voor Ken was het een manier om de prachtige, handgemaakte meubels hij en zijn collega-houtbewerkers uit Vermont waren aan het maken. Mijn doel was om het bewustzijn te vergroten over waar je meubels vandaan komen en mensen te overtuigen om te kopen meubels gemaakt van duurzaam gekapt hout (omdat het meeste dat niet is). Ik heb er tientallen keren over geschreven op onze weblog:

Greenwashing is een lucratieve industrie

Toen we met VWS begonnen, waren we grote voorstanders van groengecertificeerd meubilair. We onderhielden lidmaatschappen bij de belangrijkste certificatie-instellingen. Maar we realiseerden ons al snel dat de mondiale houtindustrie (die zo groot, losjes en lucratief was) onder de controle van de georganiseerde misdaad was gevallen. De namaak van groene certificaten komt veelvuldig voor, zoals wordt geciteerd in dit rapport: Milieu-auditors keuren groene labels goed voor producten die verband houden met ontbossing en autoritaire regimes (onder de paraplu van #DeforestationInc). Omdat we niet kunnen bepalen of “groen-gecertificeerd” geïmporteerd hout echt of namaak is, hebben we besloten om eenvoudigweg geen hout te gebruiken dat uit het buitenland wordt geïmporteerd. Het hout in al onze meubels is afkomstig uit goed beheerde, Noord-Amerikaanse bossen. Dat is onze beste garantie voor duurzaamheid.

Ik kan je hulp gebruiken

Ik heb het gevoel dat mijn boodschap nergens is aangekomen, maar ik kan het niet opgeven. Wat denk je? Hoe kunnen we helpen deze boodschap te verspreiden dat onze dagelijkse keuzes aan de kassa de toekomst van onze planeet bepalen? Neem contact met mij op Fb, Instagram of de web site van VWS met uw mening en advies. Bedankt!LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here