Home Technische gadgets voor thuis Reverse-engineering van de Bluetooth-schakelprocedure van de Stadia-controller

Reverse-engineering van de Bluetooth-schakelprocedure van de Stadia-controller

0
Reverse-engineering van de Bluetooth-schakelprocedure van de Stadia-controller


Sinds de ondergang van Google’s Stadia-gamestreamingdienst bevinden de bijbehorende Stadia-controllers zich in het ongewisse, met de enige manier om ze van de eigen WiFi-modus naar Bluetooth over te schakelen door verbinding te maken met een speciale Google-website. Maar zoals (Gary) ontdekte, is het enige dat deze web site doet een firmwarebestand flashen through WebUSB en WebHID over de originele Stadia-firmware met een generieke firmware-image voor de Bluetooth-controller. Dit is de reden waarom het een eenrichtingsproces is, maar dit was niet naar de zin van (Gary), dus bedacht hij hoe hij flash de controller zelfmet de optie om later ook de originele Stadia-firmware of iets anders erop te flashen.

(Gari)’s stadiontool volgt dezelfde process als de Google Stadia-website, alleen geïmplementeerd in Python en buiten de controle van Google. Hoewel Google dat wel heeft gedaan onlangs aangekondigd dat het de Bluetooth-schakelwebsite een jaar langer on-line zal houden – tot 31 december 2024 – op een gegeven second zal deze dienst verdwijnen en alleen projecten zoals die van (Gary). samen met weggegooide firmware-afbeeldingen kunnen ze nog steeds alle verdwaalde Stadia-controllers redden die in de toekomst onvermijdelijk achter in een magazijn zullen worden ontdekt.

Hoewel wij gemeld over de ondergang van Stadia in januari 2023, zoals Ars Technica opmerkt in 2022 was het gebruikelijk om Stadia te kopen en een controller te laten vervaardigen in het lanceringsjaar 2019, wat duidt op een enorme overproductie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here